https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Jutri svoja vrata znova zapira večina dejavnosti, dovoljene bodo nekatere izjeme

23.12.2020  

Vlada je v ponedeljek na dopisni seji sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 24. decembra 2020 in velja do vključno 4. januarja 2021. Tako svoja vrata ponovno zapirajo vse storitve, ki so svoja vrata odprla prejšnji torek ali soboto, odprte ostajajo samo najnujnejše prodajalne in storitve.

Med izjeme, ki bodo v času med 24. decembrom in 4. januarjem delovale, tako sodijo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, lekarne, prodajalne z medicinskimi pripomočki in ortopedskimi pripomočki, bencinski servisi, finančne storitve, odprte bodo ostale tudi poslovalnice pošte in dostavne storitve.

Dimnikarske, svetovalne in terapevtske storitve

Dimnikarske storitve se lahko opravljajo pod pogojem, dada je v prostoru, kjer se izvajajo dimnikarske storitve prisoten samo en izvajalec, če pa to ni mogoče, je lahko v prostoru prisoten izvajalec storitve in ena oseba, ki je uporabnik male kurilne naprave. Če v prostorih, v katerih je nameščena mala kurilna naprava, le-teh po opravljeni storitvi ni mogoče prezračiti, opravljanje dimnikarskih storitev ni dovoljeno. Dovoljene so tudi individualne nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve.

 Foto:Pixabay

Dovoljen ostaja osebni prevzem blaga ali hrane, razen alkohola in alkoholnih pijač, na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, med 6. in 21. uro, pri čemer konzumiranje prevzete hrane in pijače na javnih površinah ni dovoljeno.

Prepoved prodaje pirotehničnih izdelkov velja še naprej.

Vlada je sprejela še spremembo odloka, ki sedaj določa, da je ob vstopu v zaprt javni prostor obvezno razkuževanje rok z razkužilom, ki vsebuje najmanj 60 odstotkov alkohola. S predlagano spremembo odloka se ureditev usklajuje s strokovnimi in zakonskimi usmeritvami, ki urejajo promet in uporabo razkužil.

 Foto: Pixabay

Med prazniki nekatere izjeme glede prehajanja med občinami in regijami

Vlada je v času praznikov določila izjeme glede omejitve prehajanja med občinami in regijami. Prehajanje med občinami in regijami za namen obiska bo tako dovoljeno v obdobju od 24. decembra od 12. ure do 25. decembra 2020 do 20. ure in od 31. decembra 2020 od 12. ure do 1. januarja 2021 do 20. ure.

Začasno je dovoljeno druženje do šest oseb iz največ dveh gospodinjstev na zasebnih površinah, v to število pa se ne štejejo osebe, mlajše od 15 let.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.12.2020 ob 9:44 gost

      Spet se zapira kaj pa je sploh bilo odprto en velik drek. Odprto je edino smučišče kam hodi posrana vlada in njim podobni pizdeki. Odprto pa imajo v vseh naših balkanskih bratski država vse odprto do 23.vsa obala hrvačka je kot da ni nobenega virusa ne vejo kaj so maske kaj je razdalja in še kavica na promenada ob morajo. To je to.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.12.2020 ob 10:30 gost

        10.16 .............. je lepo biti neumen? Tebe je Jelinčič u nulo trufo. Sicer ga ne maram, a bedake je stari takoj pogruntal.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.12.2020 ob 12:48 Ja, gost

        te pa spizdi ta ge je lepše , nej ka se tu nekaj kurčiš , baje ka je v Švedski tudi fajn .

        3 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.12.2020 ob 14:43 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Pa "kreni" na Balkan,boš med svojimi,polpismenimi,kulturnimi,u "pi....u mater...".

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.12.2020 ob 13:05 gost

      Primitivci Janševi pojdite v Argentino ali na Madžarsko. Tam je vaše mesto.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.12.2020 ob 13:11 Ha , ha , ha , gost

        Tij si lekar KUL , geli , no , no , vej se ti vijdi , z dneva v den to potrjuješ , po svoje te imam rad in sicer iz razloga , ker si bebec , pa tega ne skrivaš.

        2 6 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.12.2020 ob 13:13 Zemla nuca gnoj gost

      Df kupi tono gnoja in posrano metlo...

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.12.2020 ob 13:14 pojejse gost

      primitivec si ti, mi Janševi pa vladamo in še dugo bo tako!

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.12.2020 ob 14:48 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ja,Ivan Komunist si z vami "Janševimi"rit briše,to ste zanj vi, "kao da "desni".

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.12.2020 ob 13:51 gost gost

      TI zadnji praviš, mi janševi vladamo. Srmaček, si rejsan. Vi janševi ste njemi dobri samo za glasove. Kda vas nede več nuco, de vas pa v rit brsno. Kama te te šli, v Venezuelo, pa še tan so pametnejši. Dokazano je, ka so volilci puklastoga bednika manj izobraženi, z OŠ in posledično tudi na nižjih delovnih mestih. S takimi je pa lahko manipulirati. Sicer pa tiu di sam Twito ne sodi ravno med elito glede izobrazbe. Tak ka se nej hvaliti z vladajem vašega idola, ki je najslabše v zgodovini Slo. Dugo več nede, te pa adijo za vse večne čase. Lejko ideš z njim v hoooo, če de te mel.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.12.2020 ob 15:07 odpadnik gost

        cviliš zatou, ka te Janša nečše vzeti, zato šinfleš, ovak bi pa rad k njemi hohoho

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.12.2020 ob 14:08 gost

      Jaz ne vem, dan danes lahki gre vsak živet kamor hoče, zakaj čakate? Samo kritizirate izvolite, ampak tam ne boste pametovali, tam boste hlapci, doma ste pa frajeri. Idite probajte.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.