https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

VIDEO: Božična poslanica evangeličanskega škofa Novaka

25.12.2020 ob 10:40  

Ob Božiču objavljamo poslanico škofa Evangeličanske cerkve AV v Republiki Sloveniji Leona Novaka, ki jo spodaj objavljamo v celoti, prisluhnete pa ji lahko tudi v videu. 

"Pred nami so prazniki, ki jih kristjani obhajamo v veselju in upanju. Božič govori o dobri volji in ljubezni Boga, namenjenima vsem ljudem. S tem nebeški Oče prepričuje ljudi o svoji globoki, izjemni in neusahljivi ljubezni, da bi se lažje in brez obotavljanja vrnili nazaj k njemu. Iz solidarnosti z nami postane Bog človek. Kristus prihaja v ta svet, da bi se poistovetil z nami v trpljenju, bolezni, žalosti, seveda pa tudi v veselju, zdravju, uspehu in uživanju.

Človeško dimenzijo pa prebije z vstajenjem od mrtvih, z Vnebohodom in kraljevanjem na Božji desnici. Tako postane življenje, ki se odvija v skupnosti z Bogom, navkljub težavam, bolečinam, žalosti, nepravičnosti in kruti smrti v končni fazi, zgodba o uspehu in zmagoslavju. Prav ta vidik poudarja angel s svojim sporočilom: »Ne bojte se! Glejte, oznanjam vam veliko veselje, ki bo za vse ljudstvo.

Danes se vam je v Davidovem mestu rodil Odrešenik, ki je Mesija Gospod.« (Lk 2, 10-11) Tako je božično sporočilo tudi v času pandemije covid-19, v času umiranja, trpljenja, žalosti, osamljenosti, migracij in vojn, veselo sporočilo. Kajti Božje sporočilo, ki si utira pot v naša srca in razsvetljuje naš um, razveseljuje in tolaži, krepi in spodbuja.

Oznanja nam veselo sporočilo, da nas Bog ljubi, da je vedno z nami in da nas željno pričakuje v svoji skupnosti. 

Njegovo sporočilo se glasi: »Ne bojte se! Glejte, oznanjam vam veliko veselje, ki bo za vse ljudstvo. Danes se vam je v Davidovem mestu rodil Odrešenik, ki je Mesija Gospod.«

Osamljenim in obolelim, žalostnim in trpečim, zdravim in veselim, kakor tudi bratom in sestram v evangeličanski, rimokatoliški in pravoslavni Cerkvi, želim blagoslovljene, zdrave ter s Kristusovo močjo prežete božične praznike.

V imenu Evangeličanske cerkve v Sloveniji se zahvaljujem vsem zaposlenim v zdravstvu, v domovih za ostarele ter številnim prostovoljcem, ki delijo človeško in Božjo ljubezen s trpečimi, umirajočimi in osamljenimi ter jim želim zdrav in z angelskim veseljem napolnjen Božič.

Naj nas vse spremlja božja luč in božji mir."

Leon Novak, škof

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.12.2020 ob 23:47 Dobra volja gost

      novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/5fe48138a6b0c/prvak-desusa-karl-erjavec-bi-bil-predsednik-vlade

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.12.2020 ob 19:47 gost gost

      Ne čitan novic te butaste tv. Ti, ka tan delajo so mimo šolanih novinarov niti nej bežali, so nastavlenci.Baje pišejo samo tisto, ka jin paše, pa še to , tak, kak jim je zapovedano sstrani, zna se koga. Ta neka tv. je sramota za medije.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.