https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

S cepljenjem začeli tudi v pomurskih domovih za starejše

28.12.2020  

Slovenija je v soboto prejela prve odmerke cepiva proti covidu-19, v nedeljo pa se je v domovih za starejše začelo množično cepljenje, ki je potekalo tudi v Pomurju.


Slovenija je v soboto prejela 9750 odmerkov cepiva ameriškega Pfizerja in nemškega BioNTecha proti covidu-19. Prevzeli so ga v UKC Ljubljana in ga nato predali Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje, od tam pa je včeraj nadaljevalo pot do zdravstvenih domov, ki so poskrbeli za cepljenje v domovih za starejše.

Včeraj so s prostovoljnim cepljenjem tako začeli v Domu starejših Lendava. Cepljenih je bilo 40 stanovalcev doma in nekaj zdravstvenih delavcev, kateri še niso preboleli covida-19.

S cepljenjem so začeli tudi v radgonskem domu starejših, kjer živi 150 starostnikov. V domu so prejeli 90 doz cepiva, trenutno pa je za cepljenje izkazalo interes 90 stanovalcev in 8 zaposlenih. Najprej so po navodilih ministrstva začeli s cepljenjem najstarejših. Prvo cepivo je tako prejela Radgončanka Antonija Fras, ki je letos dopolnila 101. rojstni dan.

Foto: Dom starejših občanov Gornja Radgona

Navodilo prisotnih ministrstev je, da se prednostno cepijo oskrbovanci in zaposleni v DSO, pri katerih okužba z virusom še ni bila potrjena oziroma je od potrjene okužbe preteklo več kot tri mesece. Za doseganje imunosti mora oseba prejeti dva odmerka cepiv, zaščita pa naj bi nastopila 7. dan po prejemu drugega odmerka cepiva. Klinični rezultati testiranj kažejo, da so cepiva visoko zaščitna, kar vliva upanje za prihodnje dni, so dejali iz radgonskega doma starejših.

Cepilo se je tudi v Domu Janka Škrabana v Beltincih.  Povabilu na prostovoljno cepljenje se je odzvalo 12 stanovalcev in 2 zaposlena.

Vir naslovne fotografije: Dom Starejših Lendava (fb)

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.12.2020 ob 15:50 gost

      Seveda, da stara je najbolj potrebovala cepivo, da bo še živela 30 let. Kot je dejal Einstein tisto o neskončnosti. Bog se vas usmili.

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2020 ob 20:50 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,Einstein je tudi tebe imel v mislih,vedel je,kreteni so med nami,tudi ti,Bog se te usmili.

        2 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.12.2020 ob 16:52 gost

      Kaj pa tako slab odziv na cepljenje. Vsi so bili na robu zmogljivosti. Zdaj pa ni interesa čudno res čudno. Namesto da bi se rešili tega zla kero nas je morilo celo leto.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.12.2020 ob 18:18 gost

      Seveda, dajte cepite vse starejše od 95 let. Jebemti pamet vašo.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.12.2020 ob 20:45 gajdaš gost

      Ka se pa te Beltinski Őči vő meče ?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.