https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Magajne: Zaenkrat ni poročil o neželenih stranskih učinkih

28.12.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodelovala državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje mag. Marija Magajne.

Stanje glede okužb z covid-19 v Sloveniji je uvodoma predstavila Maja Bratuša.

Včeraj je bilo opravljenih 1664 testiranj s PCR testi, ki so potrdili 493 okužb. Delež pozitivnih je znašal 29,6 odstotka. V soboto je bilo opravljenih 1880 testiranj, potrjenih pa je bilo 548 novih okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 29,1 %.

V obdobju od 24. do 27. decembra je v domovih za starejše na novo ozdravelo 150 stanovalcev in 102 zaposlena. Na novo se je v domovih za starejše v istem obdobju okužilo 100 stanovalcev, aktivno okuženih je trenutno 1665 stanovalcev. Okužba je bila potrjena tudi pri 25 zaposlenih, aktivno okuženih je trenutno 669 zaposlenih.

Skupno je doslej (v drugem valu – od 20. julija dalje) ozdravelo in prebolelo koronavirus 6287 stanovalcev in 2899 zaposlenih v domovih.

Državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje mag. Marija Magajne pa je spregovorila o cepljenju. Povedala je, da bodo v tednu, ki prihaja, prejeli še 6825 doz cepiva, ki bodo namenjena predvsem cepljenju zdravstvenih delavcev. V prvem tednu v januarju pa dobijo še dodatnih 16.000 odmerkov, namenjeno bo vsem zaposlenih v zdravstvu.

Včeraj se je začelo cepljenje v domovih z ostarele. »Cepivo je bilo med oskrbovanci lepo sprejeto, začutili smo veliko optimizma. S terena nam ne poročajo, da bi prišlo pri katerem od cepljenih do neželenih stranskih učinkov,« je izpostavila Magajnejeva.

V sredini januarja bo cepivo na voljo za starejše prebivalce, ki prebivajo izven domov za starejše, pa tudi za osebe s kroničnimi boleznimi. Potem ko se cepi ranljive skupine, lahko tam nekje proti koncu prvega četrtletja računamo, da bo cepivo na voljo za mlajše prebivalce, zdrave odrasle osebe, je pojasnila.

Spregovorila je tudi o množičnem testiranju. Dejala je, da je odziv prebivalstva večji, kot so pričakovali. Zaradi velikega interesa bo tako testiranje na voljo tudi v prihodnjih dneh.

Kljub informacijam, da naj bi pred začetkom pouka v šolah poleg učiteljev testirali tudi učence, pa je Magajnejeva povedala, da se ni nikoli razmišljalo, da bi bilo testiranje učencev pogoj za vstop v šolo. Kot možnost varnih delovnih okolij je dana možnost za testiranje zaposlenih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.12.2020 ob 17:53 gost

      Vlada kelko vem še ni bila cepljena pa že od februarja ko so nastopili funkcije imajo stranske učinke. Eni večje eni malo manjše. Zato se njim pa država potaplja. Sam Janez grozni pa z pomola maše v slovo.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.12.2020 ob 17:56 gost

      Zakaj bi pa naj imelo stranske učinke. Bilo bi naj 95 procentov zanesljivo. Pa tudi če bi imelo vlada nebi izdala. Ker za denar keroga so prejeli da so ustrahovati ljudi morajo biti lepo tiho.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.12.2020 ob 18:27 gost

      Počakajmo da cepivo začne delati in po tem pišite .

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.12.2020 ob 18:53 gost

      Glede na to, kako vodilni v bolnišnicah in novinarji nabijate in lažete že 10 mesecev kako je zdravstvo tik pred razpadom, bolnišnice prepolne, medicinsko osebje preobremenjeno, tik - tik pred razpadom vsega, bi realen človek pričakoval, da se bo najprej cepilo to preobremenjeno osebje v bolnišnicah, ne pa da 8.000 doz tega " najbolj varnega in sploh naj, naj " cepiva zapravimo za 95 in 100 letnike ter dementne osebe v domovih starejših, ki bod tako jutri ali drug teden umrli zaradi starosti, težkih kroničnih bolezni. Tu nekaj ne štima. Ni logično, ne pametno. Preden boste pljuvali po meni, razmislite o tem, kar sem napisal. Vklopite svoj razum, svoje mišljenje, ne tisto s čimer vas pitajo mediji. MORAŠ BITI RES PREKLETO NEUMEN, DA S CEPIVOM REŠIŠ 101 LETNO ŽENSKO NAMESTO, DA BI Z NJIM REŠIL 40 LETNEGA ZDRAVNIKA. Ste razumeli kaj mislim?

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.12.2020 ob 19:28 gost gost

      Ta baba se naj prva cepi, pa te naj tupi - nastavlenka. Zakoj se pa naši super politiki prvi ne cepijo, kak v drugih normalnih državah? Aja, bojijo se. Najprej naj raja pocrka, nede škode. Rejsan delajo za lidij. Gamad pokvarjena.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.12.2020 ob 20:16 Zmrda gost

      Sovražim levuhe.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.12.2020 ob 20:51 gost gost

      Puklasti nadvojvoda se zbudo.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2020 ob 20:58 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,vidim,vam desnim pomoči ni,spat greste kot bedaki,zbudite se kot kreteni.

        3 7 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.12.2020 ob 21:23 gost

      Ti si že dolgo OBOJE.Vprašaj za mnenje če si UPAŠ.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.