https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Podjetja, ki kršijo vladne odloke, ne bodo upravičena do pomoči

28.12.2020  

Odbor DZ za finance bo v predlog sedmega protikoronskega zakona predvidoma vključil določbo, da do pomoči za blažitev posledic epidemije niso upravičena podjetja, ki kršijo vladne odloke.

Da si tisti, ki ne spoštujejo vladnih ukrepov, ne zaslužijo subvencij za nadomestilo izpada prihodkov, je že v nedeljo ocenil premier Janez Janša, ko je obratovanje smučišča Krvavec kljub vladni prepovedi označil za nepotrebno provokacijo. Vlada je namreč s četrtkom obratovanje žičnic prepovedala, na Krvavcu pa so naprave šele v soboto ustavili inšpektorji.

Poslanski skupini SDS in NSi sta tako za obravnavo predloga sedmega protikoronskega zakona pripravili dopolnilo, po katerem do pomoči v obliki nadomestila za začasno čakanje na delo, delnega povračila plače zaradi odreditve dela s skrajšanim delovnim časom ali mesečnega temeljnega dogodka niso upravičeni tisti, ki jim je bila izrečena globa zaradi kršitve vladnega odloka.

Vlada izdaja odloke z namenom preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom, zato je smiselno, da do pomoči po interventni zakonodaji niso upravičeni tisti, ki kršijo vladne odloke, sta poslanski skupini zapisali v obrazložitvi. Z nekaj zadržki so dopolnilu s takšno vsebino naklonjeni tudi v večini preostalih poslanskih skupin.

DZ bo zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije covida-19 potrjeval v torek. Vlada je vanj zapisala dodatne ukrepe za blažitev posledic epidemije v gospodarstvu in med ljudmi. Finančni minister Andrej Šircelj je njihovo vrednost ocenil na 550 do 600 milijonov evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.12.2020 ob 18:31 gost

      TO JE PROTIUSTAVNO. FAŠIZEM NA POHODU Z JANŠO NA ČELU. POSLANCI USTAVITE TO DOKLER JE ŠE ČAS.

      27 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2020 ob 18:38 kilonja gost

        Protisutavno ej samo to da z zakonom še niso prepovedani komunajzerski debili, vas bi morali zakonsko prepovedat, ker škodite okolju.

        21 22 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2020 ob 18:59 gost

        Kilonja, tokrat se strinjam s tabo. Že zdavnaj bi morali prepovedati stranko SDS. Edino tam so zbrani vsi komunajzerji. Njihov spisek sem pred kratkim napisal na tem portalu.

        18 19 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.12.2020 ob 18:35 kilonja gost

      Podjetja, ki kršijo vladne odloke, ne bodo upravičena do pomoči....to bi že zdavnaj mogli naredit, pa kazni jim napisat bedakom, v pisarnah ljudje na kupu pa brez mask .

      24 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.12.2020 ob 18:58 ilus gost

      Za časa druge Jugoslavije sem na banki hotel najeti kredit, pa sem moral iz občine prinesti potrdilo, da imam davke in prispevke vse plačane. Prav tako je potrebno bilo priložiti potrdilo iz zemliške knjige, sodišča in plačilno listo, nakoncu pa še poroka. Pošteno in pravilno do države in do državljanov je, da se jih ne izigrava. L.p.

      22 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2020 ob 19:11 gost

        Ilus, jaz sem pa v Jugoslaviji dobil v podjetju, kjer sem delal, čisto enostavno kredit za gradnjo hiše. Vse moje podatke so tako imeli v podjetju. Kdaj in v kakšnih rovtah si ti živel? Še to mi povej kje bo delavec s plačo 700 evrov v tej vaši " zlati Janševi Sloveniji " dobil kredit za utico, ne za hišo!!!!!!!

        21 22 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2020 ob 19:41 ilus gost

        gost-Tij pa tvoji somišljeniki ste že parkrat nasedli levim voditeljem, da bo penzija 1000,00 evrov. Pa, če se nemotim sedaj eden od teh želi postati precednik vlade. Ka se pa tiče dokumentov,....pa sklepam, da si bil UDBAŠ. Delavci smo dobro vedeli, kje se kakšni dukomenti hranijo in kje jih je bilo potrebno poiskati.

        21 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2020 ob 20:14 gost

        Ilus 19:41 ....... Ti si pač manj pameten, ne znaš razmišljati s svojo glavo, dobesedno verjameš vsaki laži v Janševih medijih in potem laži širiš dalje. Erjavec sploh ni tako rekel, kot vi, Janševe ovce lažete. Sem ga poslušal takrat in vem, da je rekel, DA BI ON TUDI RAD, DA BI BILA POVPREČNA PENZIJA 1.000 EVROV, A VE, DA TO NI MOGOČE. Nikoli ni obljubil take penzije kot vi primitivci lažete. Ti sto o stanovanjskem posojilu pa še kako drži. Če bi živel v tistem času in ne bi bil kmet v rovtah, bi moral to vedeti. Prav tako bi moral vedeti, da danes delavec z minimalno plačo na banki ne more dobiti večjega posojila, A, ker si primitiven kmet z nepopolno osnovno šolo, ničesar ne veš. Za Janšo ste taki najboljši. Tako si zabiti, da sploh nisi razumel za kake dokumente gre. O višini plače zaradi posojila!!!!!! Kar se penzije tiče - sem že nekaj časa v penziji, dobivam pa 1.340 evrov mesečno. Janša je pa novim upokojencem po 1.1. 2013 zrihtal res " dobre " pokojnine v višini 57 % plače za 40 let dela. Budalo Janševo zdaj se pa v steno zaleti. Gnoj smrdeči.

        16 19 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.12.2020 ob 19:09 gost

      Poleg sds so komunisti še.Združena levica, Sd, Desus, SAB, SMc Lista Šarec pa še nekaj manjših strank in na koncu pridemo do spoznanja, da v Sloveniji sploh nimamo desnice. Evropski fenomen.

      7 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.12.2020 ob 19:29 Feri gost

      Pustimo zgodovino, rajši študerajte kak deco v šolo spraviti, poglednite to golazen v naši prosveti, oni se nemrejo čez vikend testerati zato ka majo prosto, mi keri pa delamo petek pa svetek pa to nej pet ur na dan, seveda oni do se te zabavali, plače pa bogovske, čez den si doma se napravijo, malo v trgovino, malo kavica pri sosedi, naloge pa pošiljajo zvečer, plače pa pune, starši pa na 80 procentov

      15 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2020 ob 19:36 gost

        A zdaj so pa ti krivi? Samo puklasti čelavi kaplar nikoli ni nič kriv. Si pozabil kdo vodi vlado in kdo je na vse položaje postavil svoje ljudi? Samo on je zaprl šole v jeseni, v vseh ostalih državah so bile šole odprte. BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

        16 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2020 ob 20:18 Feri gost

        Mogoče si nej razumel, oni svojga prostora časa ne dajo, seveda ka je vlada kriva, za informacijo vidim dosti teh uslužbencev kak se fajn rekreirajo zvečer pa nalogo pošiljajo da več nemajo kaj delati, majo grozno težko delo ka celo desetletje eno in isto ponavljajo

        10 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2020 ob 20:28 gost

        Feri, niso oni krivi, zato jih ne obsojaj. KRIV JE JANEZ JANŠA. On je s svojimi nastavljenci zaprl vrtce in šole, medtem, ko so otroci v celi Evropi normalno hodili v vrtce in v šole, vzgojitelji, učitelji in profesorji pa normalno delali. Si ti lahko predstavljaš kakšna bo medicinska sestra prek šolanja z računalnikom in brez potrebne prakse? Jaz si nikakor ne morem. In zato niso kriv ne šolniki, ne otroci, temveč JANEZ JANŠA. ti testi so pa stran vržen denar oziroma zaslužek za Janševe prijatelje.

        13 8 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.12.2020 ob 20:33 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Vlada izdaja odloke,vlada je Ivan Komunist in podrepniki,počepniki,torej SS SDS,vodja je v motnjah od otroštva.Prav se je upreti,celo dolžnost .Odstraniti je treba betežno tkivo protislovenstva, izdajstva in motenj Ivana Komunista,desne zalege in klera.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.12.2020 ob 20:44 GODŽIRO gost

      GODŽIRO.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.12.2020 ob 20:48 gost

      LEVICA JE STRANKA, EXTREMNA LEVICA.Dočim extremne desnice v SLO NI.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2020 ob 20:56 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,po naše -"ekstremna",skrajna.Desnica seveda to ni,je le pozverinjena.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.12.2020 ob 20:54 gost

      Karies si pozdravo ?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.12.2020 ob 21:17 Feri gost

      Učitelji so telko krivi zato ka pravijo ka je testiranje za njih prisila za vse ostale je pa to normalno keri majo delo z ljudmi, v prvem valu so oni sami virus prinesli v šole kar je bilo tudi dokazano te so pa deca bili vzrok keri so se doma špilali

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2020 ob 21:44 gost

        Feri, nehaj s takimi. Zakaj bi se ti učitelji morali prisilno testirati, če pouka 4. januarja tako ne bo? Zaradi tega, da bodo Janševi prijatelji služili? Zakaj cepivo zapravljajo ( 8.000 kom ) za cepljenje 99 letnih in 100 letnih starčkov v domovih starejših, ki bodo tako in tako v kratkem zaradi starosti in težkih kroničnih bolezni umrli ( morda že jutri ali za nekaj dni ), za medicinsko osebje v bolnišnicah pa ni cepiva ( ali se pa to noče cepiti čeprav so izgoreli, ne morejo več, vse razpada - po besedah direktorjev in novinarjev )? Kaj res ne vidiš, da tu nekaj ne štima? Naštej nekaj razvitih držav kjer je testiranje obvezno. Zakaj v Nemčiji uporabljajo teste s 30 sevi, pri nas pa s 40 sevi?

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2020 ob 22:34 ilus gost

        gost- Pi..a van ma..rna levičari, polna usta vas je ustave in človekovih pravic. A ustava ne govori, da imamo isto pravico vsi od novorojenčkov pa vse do starostnikov (do smrti). Zdravila je dovolj za vse kateri se želijo cepit,..... tudi za zdravstvene delavce. Je pa potrebno najprej cepit vse rizične skupine, pa katere koli že to so. To pa naj presodi stroka, ne pa takšni bedaki, ki nimajo v glavi tri čijste.

        12 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.12.2020 ob 9:51 gost

        Ilus, če si bedak, ne kaži tega na portalu. Vem, da s svojo plenivo tikvijo pač ne moreš pametno razmišljati. Plesen je v tvojih možganih naredila svoje. Kaj v bolnišnicah ni 60 let in več starih zdravnikov* Ti so veliko bolj rizična skupina od tiste 101 letne starke. In za te zdravnike ni bilo dovolj cepiva. Vsako cepivo se je najprej testiralo na mladih in zdravih ljudeh. Zakaj je pri tem cepivu drugače, najprej stari in bolni? Poskusni zajčki za cepivo? Če bi v zdravstvu res bili na robu zmogljivosti, preobremenjeni, skorajšnji razpad zdravstva in podobno, s čimer nas že nekaj mesecev pitajo direktorji nekaterih bolnišnic in novinarji, bi se najprej cepilo to osebje b bolnišnicah!!!!!!! Zakaj se v rakičanski bolnišnici noče cepiti niti 30 % zaposlenih, če so res do onemoglosti preobremenjeni? Kakšna stroka? Krek, Beovićeva, Rozman, ..? Ti so še zelo daleč od prave stroke, kar se epidemije tiče. Podi v štalo pa svinje nakrmi, portale pa pusti na miru ali idi na Janševo Novo24TV. Tam imajo take bedake radi.

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.12.2020 ob 23:29 gost

      PREKMURSKI GNOJ HORVAT IN NJEGOV IDIOT JANŠA STA TOTALNA IDIOTA SLOVENIJE. JANŠA PRODAJA MERCATORA, PRODAJA OROŽJA, PATRIJA, KRADE IZ PRORAČUNA-----JE KOMUNIST A HORVAT JE BIL EDEN IZMED VODILNIH PRI PROPADU TOVARNE MURA 9500 LJUDI JE OSTALO BREZ DELA A KRADE TUDI IZ PRORAČUNA----------LIŽE JANŠI DUPE----------SRAMOTA.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      29.12.2020 ob 6:21 Busybee gost

      Df luzer največja sramota v Sloveniji in Prekmurju si ravno ti in noben drug. Bacil. Obnašaš se kak leva golazen ki jo tak poveličuješ drekator eden!

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      29.12.2020 ob 7:03 gost gost

      TELETA NE VIJDITE ERJAVEC SPET ZJEBAL DENAR ZA DELAVCE UPOKOJENCE MATERE KMETE PREMISLITE KA PISETE GNOJ OD OPOZICIJE

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      29.12.2020 ob 7:38 Busybee gost

      Kahl se bo pohahal v kahlo😂😂😂

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      29.12.2020 ob 8:05 gost

      7.o3 kaje stev hlapec Janeza groznuga ka si se zgubo. Kdo je kaj zajebal tvoj tviteraš buzi SDS samo on in nihče drug. Kajti on ima državno blagajno in njegovi pederski prijatelji. Štekaš. Bedak.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      29.12.2020 ob 8:12 gost

      BEDAK

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      29.12.2020 ob 9:40 gost

      Feriju "mogoče" za trezni razmislek - če imaš možnost si poglej "za nazaj" pogovor z Kustečevo Odmevi v nedeljo in 24 ur zvečer v ponedeljek, ni bilo 24 ur razlike - primerjaj!!! kako različni so njeni odgovori!!! Poslušaj kaj je o isti problematiki povedal predstavnik ravnateljev!! Ministrica, ki je oddaljena od ljudi - učencev in učiteljev nima pojma o organizaciji in delu - govorim o OŠ!! Vnuk je na prekmurski šoli (eni večjih) učenci in učitelji skupaj okoli 700 - oktobra nihče okužen (nekaj učencev v karanteni) in pouk na daljavo!!! Ta ministrica je od vseh v vladi največja lutka - nima pojma o področju na katerem dela! Dela pa samo škodo in to namerno!!?? Dvomim, da se učitelji ne bi želeli testirati v nedeljo, če bi bilo vse pripravljeno!! Mogoče ne vsi 99% pa sigurno! Vlada se norčuje iz mladine!!! in seveda večine nas ostalih: kako je že z odprtjem tržnic, frizerjev, cvetličarn: zapri, odpri, zapri odpri... Nečakinja z družino živi v Nemčiji do 23. 12. je bil en otrok v šoli, drugi v vrtcu!!! Zdaj so 3 tedne vsi doma!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      30.12.2020 ob 20:04 gost

      Lendavski nadrček ti maš tak brezvezne komentare zakoj sploj živiš v slovenije če si telko proti njej ide prejk na madžarsko k orbane pa tan de te lepše brezveznek glupe

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.