https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

WHO: Pred vrati so morda še hujše pandemije

4.1.2021  

Svetovna znanstvena organizacija (WHO) opozarja, da je imel novi koronavirus uničujoč vpliv na ves svet, a da so pred vrati morda še hujše pandemije. WHO je zato pozval svet, naj se resno loti priprav, povzema francoska tiskovna agencija AFP.


"To je poziv k prebujanju," je ob prvi obletnici, ko je WHO izvedel za širjenje novega virusa, dejal Michael Ryan, ki je pri WHO pristojen za izredne razmere. "Ta pandemija je bila zelo huda," je priznal in dodal, da se je virus izjemno hitro razširil po vsem svetu in prizadel vse kotičke tega planeta, "vendar ni nujno, da gre za veliko" pandemijo. Poudaril je, da čeprav je virus "zelo nalezljiv in ubija ljudi, je njegova stopnja smrtnosti razmeroma nizka v primerjavi z drugimi nastajajočimi boleznimi". "Pripraviti se moramo na nekaj, kar bo v prihodnosti morda celo hujše," je še posvaril.

Vodilni svetovalec WHO Bruce Aylward prav tako opozarja, da je svet sicer dosegel velik znanstveni napredek pri naslavljanju krize zaradi novega koronavirusu, vključno z rekordno hitrostjo razvoja cepiv, a še zdaleč ni pripravljen, da bi preprečil prihodnje pandemije.

Generalni direktor WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus je izrazil upanje, da je pandemija covida-19 pomagala svetu, da se pripravi na prihodnje grožnje, pozdravil pa je tudi tesno sodelovanje znanstvenikov po vsem svetu, da bi pripomogli h koncu pandemije, navaja STA.

Omenil je tudi dva nova seva, ki sta se pojavila v Veliki Britaniji in Južni Afriki, za katera se zdi, da sta bolj nalezljiva. "Sodelujemo z znanstveniki v Veliki Britaniji in Južni Afriki, ki izvajajo epidemiološke in laboratorijske študije, ki bodo narekovale nadaljnje korake," je dejal in pohvalil obe državi.

Generalni direktor WHO je posvaril pred sprejetjem ukrepov proti državam, ki transparentno delijo takšne rezultate. "Le če bodo države učinkovito iskale in preizkušale, boste lahko izbrali različice in prilagodili strategije za obvladovanje. Zagotoviti moramo, da države ne bodo kaznovane zaradi transparentne izmenjave novih znanstvenih dognanj," je še dejal Tedros v luči tega, da je več kot 50 držav uvedlo potovalne omejitve za Veliko Britanijo.

Zaradi covida-19, je doslej umrlo skoraj 1,8 milijona ljudi po vsem svetu, okužbo z novim koronavirusom pa so potrdili pri več kot 80 milijonih ljudeh.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2021 ob 9:18 gost

      WHO je v lasti Bila Gatesa. Kot so v precejšnji njegovi lasti tudi farmacevtske tovarne, ki izdelujejo zdravila in cepiva. S tem sem vse povedal.

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 16:46 Fikreta Haračić gost

        👍Se čist strinjam, samo denarju je treba slediti, ampak ne pa tudi verjeti. Če bi oni bili človekoljubi in hoteli pomagati, je lačnih na milijone na svetu!!! Le zakaj jim je vseeno za njih???

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.01.2021 ob 10:03 kilonja gost

      WHO: Pred vrati so morda še hujše pandemije...smrdljivi rdeči ČIPKARJI..BUUUUU..haha, kaj ste na pomurcu objavili to vest, spet se bo rdeča gamad posrala v gače pa bo Janša dalje vladal :).

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.01.2021 ob 12:40 Zara gost

      Vse je laž in svetovna prevara, WHO pa že grozi z morda hujšimi virusi, vse je scenarij globalističnih elit. Bill Gates plačuje Who, počasi bo vse prišlo na dan. Pcr test je lažen, celo Who priznala pred 2 dnevi, tem globalističnim lažem se treba upreti In jih tožiti za zločine proti človeštvu. Gre za socialni eksperiment in črno psihiatrijo, cilj je depopulacija, uničenje človeštva psihično, ekonomsko in preostanek da si sužnji elitam. Temu se moramo upreti, gre za našo prihodnost! Prilagam link https://youtu.be/rlSj9QdpTvc

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2021 ob 14:21 Busybee gost

        Zara brezveze ti link prilagaš....bele miši tudi vidiš na cesti?? Se kar poveži z Df on je edini na forumu ki takšne bedarije verjame. Ne me basat😂😂😂najbole žalostno jeka takšne ovce obstajajo ka iz tak kredibilnih virov kak so youtube in facebook takšne oslarije poberejo. Kak je kilonja že napisal ČIPARjI so na pohodu🌚🌚🌚🌚

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2021 ob 14:42 gost

        Buzi preberi si kaj na Sobotainfo in poglej video kako je medicinsko osebje v resnici izgorelo. Pa kaj na portalih MMC in Necenzurirano si preberi.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2021 ob 15:10 gost

        Žara, idijotske izjava, ite direktno vi na psihiatrijo, preveč gledate jutube, še v Ormožu vas ne vzamejo. WHO JE EDINO IN PRISTOJNO in mu 100 % zaupamo. Vi ste navadna lažniva in veliki MANIPULATOR da se vam vrne kot bumerang.

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.01.2021 ob 13:34 gost

      Vse bo vredi samo naj POCRKA TA GAMAD KI JE TAKO NEGATIVNO NASTROJENA!!!! J J in njegov strokovni kader bo z našo pomočjo to prebrodil!!!! Gamad pa marš v P M in tam v mukah pocrkaj!!!

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.01.2021 ob 19:18 Marija1 gost

      Ne se kregati,saj ne vemo kaj je res.Držimonse pravil,pazimo nase in na druge,pa morda ne bo tako hudo.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.