https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vlada podaljšala omejitve v trgovini in ponujanju storitev

30.12.2020  

Vlada je na dopisni seji trenutno veljavne omejitve v trgovini in ponujanju storitev podaljšala v prvi teden novega leta.

Z odlokom, ki stopi v veljavo v četrtek in bo veljal sedem dni, so med izjemami, ki bodo lahko delovale, prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, pri čemer se kot izjema ne šteje prodaja oblačil in obutve v teh prodajalnah, so po seji sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Delovale bodo lahko lekarne, prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, kmetijske prodajalne, bencinski servisi, finančne storitve, pošta in dostavne službe.

Dimnikarske storitve bodo mogoče pod pogojem, da je v prostoru, kjer se izvajajo, prisoten samo en izvajalec, če pa to ni mogoče, je lahko v prostoru prisoten izvajalec storitve in ena oseba, ki je uporabnik male kurilne naprave. Opravljanje dimnikarskih storitev pa ni dovoljeno v prostorih, v katerih je nameščena mala kurilna naprava, ki jih po opravljeni storitvi ni mogoče prezračiti.

Še naprej bodo mogoče individualne nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve, osebni prevzem blaga ali hrane, razen alkohola in alkoholnih pijač, na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, in sicer med 6. in 21. uro, pri čemer konzumiranje prevzete hrane in pijače na javnih površinah ni dovoljeno.

Prav tako bodo lahko delovale druge nujne storitve za zagotavljanje varnosti in zdravja, tržnice s hrano, trafike in kioski za prodajo časopisov in revij. Odprti bodo lahko tudi frizerski saloni.

Iz prepovedi je izvzeto tudi ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo ter brez časovne omejitve dovoljeno opravljanje dejavnosti priprave jedi in pijač v primeru dostave in v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost za svoje zaposlene oziroma varovance.

Z odlokom pa je generalno podana tudi prepoved prodaje pirotehničnih izdelkov, in sicer predvsem iz razloga večje verjetnosti za povzročitev poškodb, ki bi potrebovale bolnišnično oskrbo.

Število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ostaja pri omejitvi 30 kvadratnih metrov na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 30 kvadratnih metrov. V primeru odprtih tržnic je omejitev 10 kvadratnih metrov na stranko.

Poleg tega morajo trgovski centri zagotavljati 30 kvadratnih metrov na posamezno stranko v celotnem trgovskem centru, hkrati pa je morajo upoštevati tudi omejitev 30 kvadratnih metrov na posamezno prodajalno v sklopu trgovskega centra in imeti ločen vhod in izhod za stranke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.12.2020 ob 8:25 gost

      Eiceki semleti dele nadaljujejo agonino nad ljudmi. Kajti smo edini keri nimamo življenja na sveti. Kajti vse države imajo koliko toliko normalno življenje. Pri nas se pa drka narod v nulo seveda če smo pa glupi narod kot pravi Jelinčič.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.12.2020 ob 9:42 Ka je gost

      Razlika med kioskom v BTC v Murski in loterijo prek kioska?????????? V KIOSKU JE ZAPOSLENA V STIKU Z LJUDMI, ONA ČEZ V LOTERIJI PA IMA PREGRADO IZ PVC MAŠE. Kdo v pizdi maternoj se bere časopis, vse ostalo pa ima v trgovini, Tudi CIKE???????

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.12.2020 ob 10:25 gost

      Saj smo že navajeni, raznih grdih komentarjev in žaljivk vedno enih in istih posameznikov, ki niso zadovoljni z ničemer vedno najdejo nekaj kontra. Škoda mogoče v resnici niso slabi ljudje, ampak hočejo vplivati na družbo ponavadi ponavadi je to kontra efekt ali bumerang ki se vrne vsakemu keri komu škodi. Vem da nam večini ne bodo spremenili mnenja imamo pač svoje glave in pamet. Škoda da se tako obremenjujejo preveč poslušajo politiko in potem ne vejo več katerim naj verjamejo. V teh trenutkih bi bilo vseeno na prvem mestu skrb za zdravje in šele takrat denar in vse drugo, pa če verjamejo ali ne.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 10:52 gost

        Nisem nameraval pisati komentarja na to temo, a bom vseeno zapisal nekaj besed. Nikoli ne bi bil tako fuknjen v glavo, da bi volil ljudi, ki onemogočijo šolanje otrok, nakup potrebnih čevljev in oblek otrokom in odraslim, nakup žabic ženskam in dekletom, ............. A izgleda, da imamo v Prekmurju cel kup takšnih fuknjencev. Pač preprosti, neizobraženi, nerazgledani ljudje v rovtah, ki cel leto nosijo eno obleko, ne vedo pa, da otroci rastejo in potrebujejo na pol leta novo obleko in nove čevlje. In zaradi takšnih ljudi smo tam kjer smo.

        9 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.12.2020 ob 11:10 gost

      Joj joj joj, otroke, žene, dedke in babice imamo tudi mi, tudi mi bi rabili nova oblačila še vedno pa imamo dovolj da nas ni mrzlo saj smo doma vsi če upoštevaš ukrepe je lahko, saj itak ne smemo nikamor, glavno da dobimo hrano za kupit. Bomo že nadoknadili ko bo čas samo mirno in zdravo pa bo.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 11:31 gost

        Imaš ti kaj vse drugo kot otroke. Če bi imel, bi vedel, da so lanski zimski čevlji ali škornji letos premajhni otroku. Če bi imel tudi malo več pameti, bi vedel, da so bile v drugih državah te trgovine odprte. Pa tudi to bi vedel, da so v drugih državah otroci normalno hodili v vrtce in šole. Škoda časa zate.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.12.2020 ob 12:30 gost

      Gost Kater ima majhne čevlje, kaj rabi za številke pošljem gratis. Ali pa Idi na Karitas.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.