https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Državni zbor potrdil sedmi protikoronski zakon, vreden 550 milijonov evrov

29.12.2020  

Državni zbor je danes sprejel sedmi protikoronski zakon, vreden 550 milijonov evrov.  

"Ta prinaša ukrepe za pomoč gospodarstvu in zaščito delovnih mest, ob tem pa tako kot prvi protikoronski zakon dodatke za najbolj ranljive skupine prebivalstva, med njimi upokojence, študente in družine. V njem je zapisana tudi možnost prisilnega upokojevanja.  

Zaposlenim, ki izpolnjujejo pogoje za starostno upokojitev, torej praviloma v starosti 60 let in s 40 leti delovne dobe, bo lahko delodajalec odpovedal delovno razmerje brez navedbe razloga," poroča STA.

Sedmi protikorona paket med drugim prinaša izredno pomoč ob rojstvu otroka v višini 500 EUR in dodatek za velike družine s tremi otroki 100 EUR, za družine s štirimi ali več otroki pa bo dodatek znašal 200 EUR.

Verski uslužbenci bodo za zadnje tri mesece letos, dobili 700 evrov temeljnega dohodka in plačane prispevke.

Sedmi protikorona paket med drugim prinaša:

  • solidarnostni dodatek za upokojence (za tiste, ki prejemajo pokojnino v višini do 510 EUR, bo dodatek znašal 300 EUR, za tiste, ki prejemajo pokojnino v višini med 510,01 in 612 EUR, bo dodatek znašal 230 EUR, ter za tiste, ki prejemajo pokojnino v višini med 612,01 in 714 EUR, bo dodatek znašal 130 EUR),
  • enkratni solidarnostni dodatek za otroke (za 1. do 5. dohodninski razred bo dodatek znašal 50 EUR na otroka),
  • enkratni solidarnostni dodatek za študente v višini 150 EUR,
  • izredno pomoč ob rojstvu otroka v višini 500 EUR,
  • dodatek za velike družine s tremi otroki 100 EUR, za družine s štirimi ali več otroki pa bo dodatek znašal 200 EUR,
  • zaposleni, ki imajo plačo do višine dveh minimalnih plač, dobijo 200 EUR dodatka,
  • pomoč in zagotovitev sredstev za nakup antigenskih hitrih testov na virus SARS-CoV-2,
  • sredstva za garancije za bančne kredite,
  • nadomestilo stroškov za izvajalce prevozov (šolski, železniški, avtobusni, občasni prevozi itd.), itd.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.12.2020 ob 8:34 gost

      Komi je to pa namenjeno samo tistim keri bi potencialni glasovi za SDS. Kajti samo glasovi so pomembni ker de se lejko izvajala dele represija nad ljudmi. Samo ka du lejku dele kradli in si svoje nesposobneže nastavljali na položaje. Kajti glupi narod samo kluma kak nas Jelinčič imenuje.

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 8:40 gost

        Z davkoplačevalskim denarjem podkupovati volivce zmore samo svinjsko pokvarjen človek in bolan v glavi.

        17 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 10:22 kilonja gost

        Če ne dajo ni dobro, če dajo ni dobro...potem je tudi Levica višala socialno podporo za svoje volivce, kaj ne ?

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.12.2020 ob 8:37 gost

      Napišite pošteno, da ta zakon prinaša pomoč NEKATERIM UPOKOJENCEM in NEKATERIM DELAVCEM. Pomoč dobijo tisti upokojenci, ki so najmanj vplačali v pokojninsko in invalidsko blagajno. Ko so bili ti Janševi posranci v opoziciji, so se vedno drli vsakemu upokojencu po vplačanem!!!!!! Zdaj pa delijo bonbončke manj pametnim upokojencem za volilne glasove ob volitvah. 140 milijonov so zmetali NEKATERIM upokojencem kot bonbončke. Si lahko izračunate koliko bolnišnic, domov za starejše bi lahko zgradili za ta denar. Koliko ljudi bi lahko zaposlili v bolnišnicah in domovih za starejše, kjer kronično primanjkuje kadra. Koliko stanovanj za mlade družine bi lahko zgradili za ta denar, ........................... Župnikom in drugemu cerkvenim uradnikom plačujete vse prispevke, mesečno jim dajete 700 evrov bonbončkov ( posamezniku ), pri tem pa bogata cerkev ne plačuje davkov, v USTAVI sta država in cerkev ločeni. Pri tem pa mirno spregledate ljudi, ki so pred kratkim izgubili delo in jim ne date ničesar. Sramota od desnih politikov. Skregano s pametjo in z Ustavo. Res želite napraviti državo Janša, cerkev, veliki kmetje, tlačani in se vrniti v 18. in 19. stoletje?

      16 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 9:35 gost

        Oprosti ti si en velik beda..Kateri je več placeval v blagajno !!!? Ce nebi kmet kidal gnoja in delal na njivah za meso ki si ga jedel bi ti in podobni spocrkali če ne bi delavci na cesti delali omenjeno bi se ti vozil po makedamu itd. Vsii so manj placevali v blagajno smo pa garali bolj kot ti drhad zato si ne zasluzimo enake zlice kot ti. Lahko te je sram da imas tako mislenje. Pokojnine vsem enako 800 evrov to je pravica.

        8 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 9:57 gost

        Pač si kmet brez pameti. Ubogo revše, tudi ti živiš za moj in naš denar. Že dve leti nisem kupil nobenega izdelka od prekmurskega kmeta, pa vseeno živim brez problema in pomanjkanja. Koliko vplačuješ v pokojninsko in invalidsko zavarovanje kmetek pritisnjeni? Zakaj ti butalec kmečki ne plačuješ toliko prispevkov državi kot sem jaz???? A penzijo bi pa imel tako kot jaz. Saj s svojo noro glavo nisi za drugo kot gnoj kidati. Pa meni država ni dala ničesar kot tebi daje nepovratna sredstva, subvencije, cenejše pogonsko gor9ivo, plačuje del zavarovalnih premij, ................ Marš govedo zarukano. Že to, da enačiš delo kmeta in zdravnika, cestarja in inženirja vse pove o tvoji nori glavi. Pravica bo takrat, ko te bom z mojo močno roko usekal po tvoji nori tikvi. Takrat bo pravica.

        7 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 13:30 Feri Feri gost

        Zdaj je pa možno da te delodajalec pošlje v pokoj, kar dugo de pa ta golazen v parlamentu sedela

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.01.2021 ob 11:49 gost

        ti gost 8:37...očitno prebereš samo to kar veš,in pametuješ eno in isto,da pol zveniš bolj pametno..moti te teh 700€ itd..žal je tako določeno v ustavi pa se lahko pokakaš v hlače in hodiš okoli ko pav..sicer pa izvoli ...pa si preberi to...Državno sofinanciranje socialnih prispevkov verskih delavcev ne pomeni financiranja verske dejavnosti. Namenjajo se izključno za zagotavljanje socialne varnosti verskih delavcev, ki so državljani Republike Slovenije in opravljajo splošnokoristno dejavnost (glej poglavje 2.9.1 Namenska finančna državna pomoč za plačilo prispevkov verskim uslužbencem). Gre torej za zagotavljanje pravice do socialne varnosti iz 50. člena Ustave RSv povezavi z uveljavljanjem javnega interesa oziroma načela socialne države (2. člen) ob zagotovitvi enakopravnosti (14. člen) zlasti s kulturnimi delavci. Tudi tem država financira socialne prispevke, podobno kot namenja proračunska sredstva za športno dejavnost. Sicer pa je državno financiranje socialnih prispevkov verskih delavcev običajno v številnih evropskih državah (npr. v Belgiji, na Češkem, v Litvi, Nemčiji, na Madžarskem, Poljskem in Slovaškem).

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.01.2021 ob 13:11 gost

        11:49 ........... zavajaš in lažeš. Napisal sem ti dolg odgovor z dokazi, a ga nočejo objaviti. Bom ponovil samo nekaj stavkov. Ne želim in večina državljanov tudi ne živeti v sistemu kot ga imajo Madžarska, Poljska, Litva, Češka, Slovaška. Kulturniki in športniki morajo izpolnjevati določene pogoje in zahteve, da dobijo financiranje, cerkveni dobite vsi. Opaziš veliko razliko? Da vrhunske kulturnike in vrhunske športnike primerjaš z mežnarji, kaplani, kuharicami, ............... je žalitev za zdravo pamet. Zakaj cerkev ne plačuje davkov? Zakaj cerkev ne daje računov za svoje stroritve, če jo vsi ostali v tej državi moramo? Zakaj cerkev nima blagajn in računov kot jih mora imeti ena uboga starka na tržnici, ki prodaja solato, rože ali kaj drugega, da zasluži par evrov? Sem imel priložnost, da sem poslušal par pridig župnikov. Ti povem, po tem, kar so govorili, je to še zelo, zelo daleč od kulture. Pa ti tvoji našteti členi Ustave nikakor ne dokazujejo, da je to darilo cerkvi od vlade upravičeno. Če si tako navdušen za pravičnost in Ustavo mi povej zakaj tisti, ki so državi desetletja in desetletja plačevali , pred kratkim so pa ostali brez dela, niso dobili ničesar. Od nekega župnika sem celo lani slišal, da so takšni ljudje LENUHI, ker si ne najdejo dela. In vi se imate za cvet Kulture. Sram vas naj bo. Ogromno ste privilegirani v tej državi, pa vedno znova in znova nekaj cvilite. Sem tričetrt izpustil, zato upam, da bo komentar zdaj objavljen.

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.12.2020 ob 9:48 Ti ob 9:15 gost

      Ti si trcen v glavo 200 na uro, pokojnine vsem enake, tistemu, ki je delal eno leto in tistemu, ki je delal 40 let in v pokojnino vplačal 23.000 eur. Pizda ji materina. Tisti, ki je po vrgla tako tele, tele, svinjo od človeka!!!!!!!!

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.12.2020 ob 9:48 gost

      Kmet je dobro placan od EU in od sociale ha,ha

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 10:02 gost

        V pokojninsko in invalidsko blagajno pa vplačuje drobiž in potem bi to budalo rad imel enako pokojnino kot jo imam jaz, ki sem v to blagajno 42 let vplačeval zelo velike zneske. Dol s takimi kmečkimi bedaki. In takšna golazen bi nam rada vodila državo.

        10 6 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.12.2020 ob 11:08 gost

      Df zopet vidim, da groziš in žališ in širiš nestrpnost. Komaj čakam, ka bo prijava, dosti tvojega materijala se je že nabralo. Pa po tolkih letih bi se že lahko odločil, če je sds desna stranka ali komunajzarska. Enkrat praviš desna, drugič da so komunisti, zgleda da si redno zmedeni ali pod vplivom tablet. Ti verjetno niti tega ne veš oziroma nisi prepričan, če si hetero ali gay.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 11:23 gost

        To, kar pišete primitivni, neizobraženi, nespametni desničarji, je zame tudi ena velika, velika žalitev. Samo vračam vam vašo primitivnost. Preberi si komentar kmeta ob 9:35. Ta komentar je za normalno pametnega človeka velika žalitev. Če zapišem kaj vse kmetje dobite iz našega davkoplačevalskega denarja, medtem, ko delavec ne dobi ničesar, so to samo dejstva in ne žalitev. SDS je pa desna stranka, ki jo vodijo preoblečeni Komunajzerji z Janšo na čelu. Spisek teh preoblečenih komunajzarjev sem pa večkrat napisal, zato ga tu ne bom ponavljal. Zaenkrat pri nas še velja pokojninski sistem po katerem so pokojnine odvisne od vplačanih prispevkov v pokojninsko blagajno, zato pač en neumen kmet ne more meni določiti pokojnine. Hvala bogu in pametnim ljudem, da je tako. Da te pomirim, bilo je že veliko prijav, a jih je veter odnesel. Poskusi ti. Komaj čakam, da te vidim na sodišču. V živo.

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.12.2020 ob 13:42 gost

      Zanima me kdaj bodo 84 letnega dr. Ernesta Petriča, svetovalca predsednika države, poslali v penzijo.Kaj je on, da zanj ne veljajo zakoni??????? Sveta krava, ki je Janšo rešila zapora ali še kaj več??

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 13:48 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Petrič je podtaknjen petokolonaš pri manekenu,ki hodi kot bi imel turški količ v riti.Podtaknil ga je Ivan Komunist.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.12.2020 ob 13:54 Busybee gost

      Lendavski originalni naddrek je pa gay😂😂

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.12.2020 ob 19:42 Df gost

      Ge ma v Špare ozgoraj v trgovine z erotičnimi pripomočki

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.12.2020 ob 19:55 gost

      9:57 daj javi KJE IN KDAJ pa da te vidimo ,sralaša levičarskega.kdo sela razliko med kmetom in zdravnikom je stvarno TELE.Te pa DREK jej P...ti M.....Imaš hišo ? Povej če si si stene SAM ometaval ,delal vodovod in elektriko PEDERČINA VZVIŠENA na roke napravljena SMRAD .In ti se imaš za nekaj z tvojimi komentarji ki nimajo mesta v RITI.Te že nekaj časa spremljam in si NAVADNO TELE.V službi si samo mahal z rdečo knjižico in to je tudi vse od tebe v tvoji delovni dobi.Marsikdo te več videti ne more.Nikomur ne moreš pogledati v oči zato pa imaš gorice da se tam SKRIVAŠ.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 20:13 gost

        Pač kmet s petimi razredi osnovne šole, ki smrdiš po dreki. Ko boš kmetek z dvema prstoma orehe trl, se mi javi. Do takrat pa treniraj in švajgo pij.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 20:17 gost

        Zdravnik s 50 - imi leti delovne dobe in malar s 30 - timi leti delovne dobe naj po tvojem oba imata 800 evrov penzije??????? Daj h kravam s dol vleži.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.01.2021 ob 12:43 gost

      Kje je moj komentar? Ali ne smeš napisati resnice o cerkvi in njenih privilegiranih ljudeh? Smo že Madžarska in Poljska? V drugih člankih pa dopuščate poveličevanje Hitlerja, Rupnika, ...............?!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.01.2021 ob 14:10 ANA gost

      ZDRAVO IN SREČNO NOVO 2021. ZDRAVJA, SREČE IN ZADOVOLJSTVA. ZAKORAKALI SMO V NOVO LETO, Z NOVIMI NAČRTI IN ŽELJAMI. IMAM VELIKO PROŠNJO DRAGI KOMENTATORJI---BI ŠLO-----IMEJMO SE RADI, KER PREHITRO NAM MINE VSE ------ PA LEP POZDRAV VSEM........

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      03.01.2021 ob 12:44 gost

      gost 02.01.2021 ob 13:11-to kar si napisal,je neko momlanje in se ponavlanje enega in istega napisanega v tvojeem slogu sovražnega komentiranja,le da si malo zamenjal vrsti red,kar si napisal nima smisla,kar nekaj nakladaš,mislim ,da bi te trebalo podučiti,kot so nekoč stare tovarišice poredne otroke,parkrat okoli kepe in za sladke ter uho...sklepa ,da te moti enkratna pomoč duhovnikom,saj pa so oni tudi v službi,aja ti to neveš kako je ker si na socalni..zresni se in ne norčuj se več sam z sebe

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.