https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Smučanje dovoljeno ob predložitvi negativnega testa na covid-19

31.12.2020  

Smučišča se lahko 1. januarja odprejo za smučarje z negativnim testom na covid-19.

"Vlada je na današnji dopisni seji sprejela več odlokov z ukrepi za zajezitev epidemije covid-19. V prvih dneh januarja se odpirajo šole in zavodi za izobraževanje otrok s posebnimi potrebami. Tudi v prihodnje so še prepovedani športna rekreacija in treningi, a z nekaj izjemami.

Vožnja z žičniškimi napravam oz. smučanje je s 1. 1. 2021 dovoljena osebam, ki predložijo negativni test na covid-19. Vlada je določila tudi nove izjeme za prehod meje brez testa PCR in karantene, na petih mejnih prehodih tudi testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Podaljšala je ukrepe o začasni omejitvi gibanja in zbiranja ter izdala Uredbo o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2.

Negativni test na COVID-19, ki ni starejši od 24 ur

Dne 23. decembra 2020 je bil v Uradnem listu RS objavljen Odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije, s katerim je bila v 3. členu določena prepoved obratovanja vseh žičniških naprav za prevoz oseb do 1. januarja 2021, po tem datumu pa dovoljeno obratovanje žičniških naprav upoštevaje priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pod pogojem, da upravljavec naprav zagotovi hitro testiranje (HAGT) v organizaciji pooblaščenega izvajalca na vstopni točki na smučišče. Vožnja z žičniškimi napravam oz. smučanje je s 1. januarjem 2021 dovoljena osebam, ki predložijo negativni test na COVID-19, opravljen v Sloveniji in ki ni starejši od 24 ur, ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev. Odlok v četrtem odstavku istega člena določa, da omejitev iz tega člena ne veljajo v primerih nujne oskrbe, medicinske pomoči, zaščite in reševanja.

Nov odlok, z dnem uveljavitve katerega preneha veljati sedaj veljavni Odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije, je identičen slednjemu. Sprejema se zaradi preverjanja ukrepov, po odločbi in sklepu Ustavnega sodišča RS. S predlaganimi spremembami se v novem gradivu omogoča upravljavcem žičniških naprav, da v kolikor pogoja iz zagotavljanja hitrega testiranja ne morejo izpolniti iz objektivnih razlogov, da uporabo žičniških naprav in njim pripadajočih prog od 1. januarja 2021 dovolijo le osebam, ki upravljavcu naprav predložijo negativni test na COVID-19, opravljen v Sloveniji in ki ni starejši od 24 ur ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev," so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.12.2020 ob 17:44 AAAAAAAAAAA gost

      Nej ka bi se slučajno šli testejrat pa nej zaradi testa samoga, nego zaradi toga ka si vgojdno žre premijslijo. Banda lopovska pokvarjena ,samo jih še volite.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.12.2020 ob 18:43 Nova droga gost

      Ka je v lj prisla kaksa nova droga? Ki vpliva na sprejemanje odlocitev? V 5 dnevaj 3 spremembe... :-) :-) :-)

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.12.2020 ob 19:20 banda janševska gost

      opirajo za vladna govna

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.12.2020 ob 19:34 Feri gost

      Nej ste še gor prišli teste je potrebno v promet spraviti, nabavo jih je janšev davčni svetovalec SNEŽIČ keroga je še bosna nagnala

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.12.2020 ob 20:04 gost

      Vsi hlapci naši SDS takoj na testiranje. Mij vodilni vaši vele nadrejeni pa gremo lepo smučat.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.12.2020 ob 21:56 gost

      Vi toplovodarji se greste buzerirat to je itak vse kar levuharji veste.Pa BULMASTIFOV nepozabite doma.Zdaj vam bo NAŠ J.J.vladal do vašega propada zato pa ga že vsako noč SANJATE.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.