https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Včeraj potrdili 2501 novih okužb, 30 oseb je umrlo

5.1.2021  

V ponedeljek je bilo skupno potrjenih 2501 novih okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 10,6 odstotkov.


Včeraj so skupno opravili 23.497 testiranj na novi koronavirus. Opravili so 5966 PCR testov in 17.531 hitrih testov. Pri PCR testih je bil delež pozitivnih 28,2 odstoten, potrdili so 1680 okužb. Pri hitrih testi pa je bil delež pozitivnih 4,7 odstoten, potrdili so 821 okužb. Skupno je bilo potrjenih 2501 okužb.

Hospitaliziranih je bilo 1193 oseb, od tega 188 na intenzivni negi. Odpuščenih iz bolnišnice je bilo 108 oseb.

30 oseb s covidom-19 je umrlo, je na novinarski konferenci dejal Jelko Kacin. Skupno število umrlih je tako naraslo na 2861.

Vir: Vlada RS

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.01.2021 ob 10:18 gost

      Saj ne veš, če bi se smejal ali jokal. Mesece in mesece nakladate kako je medicinsko osebje preobremenjeno in, da ne zmorejo več, da se bo zdaj zdaj vse razsulo. Zdaj pa brez težav v enem dnevu opravite 23.500 testiranj. Kje ste naenkrat dobili toliko medicinskega osebja, da to zmore opraviti? To testiranje vendar ne opravljajo natakarji, ki ste jim brez potrebe odvzeli delo. Ali?????? A glupi narod ( po Jelinčiču ) še vedno ne kapira.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.01.2021 ob 13:35 gost

      Zdaj se ve zakaj so bili edino v Sloveniji otroci doma in ne v šoli. Ministrica je včeraj namignila da so dobro preplačani zdravniki tako skomandirali. Kajti oni se drugače nebi ukvarjali z odveč pacienti. Pozabili pa so da so največ virosa rstrosili prav zdravniki. Keri so hodili po smučanju, morju, nepotrebnih konferenca, itd. Zato pa zdaj nimajo znanja otroci kerega njim nebi smeli niti porazno odvzeti kot v drugih državah.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.