https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Erjavec napovedal, kdaj bo vložil konstruktivno nezaupnico

05.01.2021 ob 14:15  

Potencialni mandatar za novo vlado Karl Erjavec je po današnjem sestanku s strankami KUL sporočil, da bodo 15. januarja vložili konstruktivno nezaupnico. Pričakuje 43 poslanskih podpisov in da se bodo nadaljevali neformalni pogovori s predstavniki SMC. Ta stranka je sicer podporo Erjavcu odrekla.


Predsednik DeSUSa Karl Erjavec je danes spregovoril o nadaljnjih korakih poskusa zamenjave vlade Janeza Janše. "Dogovorili smo se, da bomo vložili konstruktivno nezaupnico, in sicer naslednji teden, v petek 15. januarja. V naslednjem tednu bomo tudi zbrali potrebne podpise, pričakujem 43 podpisov," je sporočil Erjavec, ki so ga kot mandatarskega kandidata že potrdili organi strank LMŠ, DeSUS, SAB in SD. Levica bo to po napovedih storila jutri, poročajo mediji.

Zatrdil je, da nezaupnice ne bodo vložili zato, da bi rušili vlado, ampak predvsem zato, "da bi zaustavili rušenje države". "Vidimo, da je vlada neuspešna pri epidemiji, ogrožena je neodvisnost institucij, posega se v svobodo medijev. Mi želimo ustaviti to denormalizacijo države," poudarja. " Po njegovih navedbah tudi želijo, da smo v družbi držav, ki sodijo med jedrne države EU, poroča STA. "Kot naših glavnih partnerjev ne vidimo Madžarske, Poljske in podobno," je še dodal Erjavec.

Erjavec še dodaja, da Minister Podgoršek z nadaljevanjem dela v Janševi vladi krši statut DeSUS, kar bodo obravnavali organi stranke.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.01.2021 ob 15:11 Venci gost

      Erjavec pejt nekam polpismeni

      32 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 18:18 gostitelj gost

        Erjavec pejt nekam polpismeni; saj gre, gre v parlament, kamor tudi sodi ne glede na izide volitev, nerodno je le, da je izbral 15. januar, ko je pravoslavno novo leto !!

        6 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 18:18 gostitelj gost

        Erjavec pejt nekam polpismeni; saj gre, gre v parlament, kamor tudi sodi ne glede na izide volitev, nerodno je le, da je izbral 15. januar, ko je pravoslavno novo leto !!

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.01.2021 ob 15:21 Karel gost

      Poblem je, ker se Kučanovi titoisti bojijo, da bi se v njihov vrtiček imenovan Slovenija katerega so si s prevaro in s pomočjo Janše, Bučarja, Peterleta, Omana, Rupla, Bavčarja , Hribarjeva, leta 1990 ustvarili, naselila demokracija, pravna država in zahodnocivilizacijske norme za vsakdanje življenje deržavljanov. To je pred dnevi iskreno poudaril njihov razvpiti kulturnik Taufer, ko je povedal, da si ne želijo spremembe tistega kar so si z osamosvojitvijo ustvarili. Tu ne gre za Janšo, da bi njega zrušili, čutijo bojazen, da jim za hrbtom začne dihati 60 odstotkov državljanov kateri ne gremo na volitve in se počasi organiziramo, da končno in dokončno zrušimo titoistični sistem v Sloveniji. Bojijo se, da bodo Janšđeve orbanistične poteze ta postopek le pospešile, zato ga hočejo zrušiti, da spet vzpostavijo nadzor nad celotnimi družbenimi sistemi in podsistemi. Bojijo se, da bi se podobni primeri kot je primer Vesel predsednik računskega sodišča, ko imajo dvojne službe, eno doma drugo v tujini in na obeh mestih kasirajo. Tak primer ni samo ta Vesyel, tako delajo vsi, zato ne opravljajo svojih funkcij v državi kjer vlada anarhija in stihija po sistemu roka roko umiva.

      28 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 15:35 gost

        Karel, si danes pozabil vzeti tablete? Vidiš, posledica je tu. Prividi, prisluhi. Pazi, pod tvojo posteljo se skriva in te opazuje Kučan, Janša ti je v svetilko nastavil kamero in mikrofon, da te snema, Rupel te na dvorišču opazuje kam boš šel iz hiše, Peterle ti p z avtom skrivoma sledi. Nikamor ne moreš pobegniti, da mi ne bi vedeli zate. Vse vemo.

        26 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 17:56 gost

        Profesor Kozic prosim vas lepo, da razložite nam neukim ljudem kakšne so zahodno civilizacijske norme, ker mi tega ne vemo. Lepo prosim, bodite tako prijazni.

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 18:52 Karel gost

        Navedel bo eno in to ta glavno katera omogoča inženirjem kateri imajo diplomo zaradi znanja, to pa je, da se spoštujejo in ne ovirajo ljudje z znanjem, sposobnosrjo in pozitivnimi človepkimi etičnimi in moralnimi vrednotami. Inženirji s takšnimi lastnostmi in prostimi rokami, da bi lahko razmišljali s svojo glavo bi v prteklosti zgradili Soboto kot elitistično mesto, bi zgradili industrijo kjer bi bilo veliko dodane vrednosti na proizvode. Politični inženirji kot si ti pa pa ste zgradili politično dodelavno industrijo katera je propadla in za sabo pustila izropane, sestradane in izmučene delave kateri se na stara leta ukvarjajo z zvitimi hrbtenicami, pokvarjenimi kolki in rameni, ste zgradili mesto brez repa in glave, zato se mora to mesto vsako leto vsaj nmekajkrat prekopavati in nameščati dodatne vode, ker niste razmišljali, da bi to lahko vi v preteklosti naenkrat vse namestili.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 19:09 gost

        Profesor Kozic hvala za vaš odgovor. Kdo vas ni spustil zraven, da bi lahko te svoje zamisli uresničili? Kakšno industrijo bi vi zgradili? Kako ste vi leta 1975 vedeli, da bodo nekoč v Soboti potekali kabli za računalništvo, internet, kabelsko televizijo in kje bi vi vse to kupili, da bi takrat to zakopali za današnji čas? Lepo prosim za odgovor.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 19:36 Karel gost

        Z veseljem odgovorim, bivši sistem se je na papirju, dejansko smo že vedno tam, kar dokazuješ ti s svojo politikantsko titoistično retoriko in imaš še vedno glavno besedo, končal leta 1990. V Soboti so se ulice razkopavala tudi v času od leta 1975 do leta 1990, največ v osemdesetih letih in takrat je bilo računalništvo in kabelska TV že zelo prisotno. Pa tu ne gre samo za računalništvo, niti vodovoda in kanalizacije vi politično izobraženi injženirji niste postavili tako, da bi funkcioniralo vsaj dvajset let. Takšni "loški" inž enirji kot ste vi in politična elita katera va je nameščala, da ste udejanjali njihovo butniglavsko voljo. Že v šestdesetih letih je hotel AUDY postaviti tovarno v Murski Soboti nasproti gostišča Baranja in je to propadlo, ker ste tako hoteli vi navidezni politični inženirji in vaši poliitčni sponzorji. Prekmurce ste prepričevali, da so le dobri kmetje, da je kmetijstvo perspektiva na tem majhni njivi, če prekmursko ravnino primerjamo z površinami njiv v Nemčiji, tudi v Avstriji, za prekmurce, da so prekmurci le za uporabo motik in lopat. Kakšno industrijo bi jaz zgradil pa sem vam opisal v enem stavku zgoraj in bi to morali razumeti vi politikantski inženirji in vaši politikanti kot mentorji.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.01.2021 ob 15:29 Karel gost

      Ta sistem, roka umiva roko, političnega kadrovanja naplavi v Sloveniji na površje takšne kot je erjavec, nesposobne, brezobrazne, manipulatorje kateri imajo težke nahrbtnike iz preteklosti. Erjavec je za njih dobrodošel, da bo vzdrževal to stanje iz preteklosti katero traje že 75 let v Sloveniji. Zraven bosta prišla prekmurca Balažek in sobočan Šteiner, oba v preteklosti in sedaj zvesta titoisaitčna uradnika brez posebnega strokovnega znanja, le poslužno klečeplazita pred Janša-Kučanovo titoistično politično elito. Vedno prpnem tudi Janšo, saj je Janša za sedanje stanje ki je katastrofalno večji krivec kot Kučan. Kučan je samo obojeročno zagrabil tisto, kar so Janša in našteti pomočniki njemu podarili letza 1990 s tistim podpisom o medsebojnem sodelovanju po vzoru Dolomitske izjave tam iz leta 1943. Skrajšano prepisan je ta takratni iz leta 1990 dogovor od tistega iz leta 1943.

      12 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 18:59 gost

        Točno tako, Karl. Levičarji niso nasledniki delavcev,to so anarhisti. Čehi, Poljaki,Madžari, so še kako jedrna Evropa. On že sedaj iz sosedov dela sovražnike. Štirideset milijonov Poljakov ni Evropa . Čehi ,Slovaki, Madžari.,Hrvati, Srbi, Makedonci,Bolgari,Romuni,Grki Erjavec je jedro idiotizma. Brez sramu. Vse države v Evropi so enakopravne, tudi izven unije. Tako kot je legitimna ta vlada, ki se jo podlo ruši. Merklova in Macron skupaj z Erjavcem na kosilu. Niče brez obraza. Levičarji !vsaj svojega kandidata predlagajte. Ne pa prevaranta.

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.01.2021 ob 15:32 gost

      erjavec je vstal, Erjavec se je polulal, erjavec se je pokakal.....če bi tega butla vsaj malo igorirali, bi bil svet (tudi s korono) lepši!

      28 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.01.2021 ob 15:44 Darko gost

      Ojej, kdo še v tej državi tako sveto verjame preverjenim lažnjivcem? Karl je gotovo med največjimi...

      21 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.01.2021 ob 15:50 Xxxxx gost

      Kak ne prestima, da ni zaželjen? Kejko kotacov nuca?

      21 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.01.2021 ob 15:54 gost

      Desničarji zdaj pa navalite. Portal je vaš, večer je tu in imate čas. Dajte s polnim gasom, naj vas nič ne ustavi.

      8 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 15:58 gost gost

        kako si ti prijazen, da odstopas svoj levicarski portal kjer non stop visis, tudi drugim. Samo svojega svinjskega drzavnega korita nikome.

        14 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 16:52 gost

        ČE VI LEVIČARJI SMATRATE DA JE ERJAVEC PRIMEREN ZA PREDSEDNIKA VLADE TE STE BOLJ NORI KOT ON 1. NI BIL IZVOLJEN - dobil je samo 300 glasov 2. NE OBVLADA ANGLEŠČINE - to je pa velika sramota 3. ČLOVEK JE RESNO BOLAN - on se tega ne zaveda, zato pa ga je potrebno s silo spraviti v primerno ustanovo.

        27 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 19:11 Gost: gost

        Pravilno, če ne znaš- ne ladaš, potem je logično, da odstopiš. Tako je v praksi pokazal Šarec. Ni znal naprej zmanjkalo mu je govorilnega šarma. Zdaj je drugače strici so dali vedeti, da se lahko vrne kot SERPETINŠEK in bo lejvin strankam naklonjeno rajo zabaval naprej...

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 19:21 Gost: gost

        Le čevlje sodi naj kopitar je povedal naš Francek. Tudi Erjavec zna računati vnaprej saj je znano, da se februarja začnejo mačje ljubezni. Erjavec in koalicija KUL rabi vsak glas- roko za dvig mačjih repov, da bo potekalo ne moteno ljubljenje.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.01.2021 ob 15:56 heheh gost

      A to mu je Baba vanga povedala?

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.01.2021 ob 16:13 Upokojenka gost

      Očitno res ne nimajo drugega mandatarja, kot Korrla. Sicer pa "gliha vkup štriha".

      18 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.01.2021 ob 16:18 Karel gost

      Oni inženir iz Murske Sobote kateri je nekoč šel mimo dejansko izobraženega inženirja in je tako postal inženir se je zgoraj spet oglasil, in pravi, da je vzel neko pomirjevalo, pa kljub temu je umsko zmeden. Kdo le lahko pride v Sloveniji do državniške funkcije, ni izključeno, da bo ta inženir iz Murske Sobote, kateri me pri zidarjih mešal malto in tako gradil Soboto, postal novi predsednik vlade namesto Erjavca v imenu KUL, ki je postal NUL.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.01.2021 ob 16:56 SRAMOTA gost

      SRAMOTA, SRAMOTA, SRAMOTA 1. NI BIL IZVOLJEN - dobil je samo 300 glasov 2. NE OBVLADA ANGLEŠČINE - to je pa velika sramota 3. ČLOVEK JE RESNO BOLAN - on se tega ne zaveda, zato pa ga je potrebno s silo spraviti v primerno ustanovo. To je dno Slovenije, nižje ta vukojebina pa res več ne more

      22 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.01.2021 ob 17:36 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Karel Erjavec je naš idol. On se bori za pokojnine.

      3 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 18:16 gost

        Lendavski, malo si se zmotil. Najbolj se za pokojnine bori Janez Janša. On je s svojo vlado leta 2012 sprejel zakon ZPIZ - 2, po katerem imajo po 1.1. 2013 upokojeni za 40 let dela pokojnine v višini 57 % plače. Pravi borec za pokojnine je naš Ivan, nihče mu ne seže do kolen.

        9 7 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.01.2021 ob 17:46 Busybee gost

      Kahl se bo malo pokahlal😂😂

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      05.01.2021 ob 17:55 gost

      On se bori za svoj žep.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      05.01.2021 ob 18:00 Zemla nuca gnoj gost

      Čipkarji na pohodu buuuuu čipkarji buuuu

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 18:26 kilonja gost

        RDEČI ČIPKARJI..DEBELI ČIPKAR danes ostal brez pouka v svopji posebni šoli MS 4..to velika izguba za slovenski narod.

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      05.01.2021 ob 18:24 kilonja gost

      Erjavec napovedal, kdaj bo vložil konstruktivno nezaupnico...Hahaha..Erjavec bo vodil novo vlado, rdeči klovniček..pol leta bodo zdržali ? Malo morgen, komunjare s ebodo požrle med sabo za vsaki € in sledijo predčasne volitve. Moreš pa zares biti že obupam da te more Erjavec reševati.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      05.01.2021 ob 18:25 gost

      Ma pejte si m j a smo res tako zabiti da je treba komentarje belo je belo crno crno ni debat luzerji( nekateri) ciouB.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      05.01.2021 ob 18:27 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      No,tak je s tem ,tale smrduh ,ki poskuša biti jaz(Lendavski nadvojvoda),je pač Ivana Komunista zalega.Je precejšnje dno,precej neizobražen,neinovativen,kar "seljaćina",nemre se "on" z mano primerjati,niti po izobrazbi,niti intelektu,še manj možatosti.Je beda,ki nič nima ustvarjenega,tak mali podganjšček je.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      05.01.2021 ob 18:29 gost

      Glej ga Khala khlovna,kako se je načobil,Khal pojdi rajši marmelado delat,boš vsaj kaj koristen.Khal in tvoji KUL klovni z belimo noski se rajši držite komedij,kajti vsi skupaj ste eni KUL cirkusanti

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      05.01.2021 ob 18:31 gost

      Kahel a veš,da še ni pust,takrat se prikaži in potem izgini za vse čase govno rdeče pokvarjeno.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      05.01.2021 ob 18:53 gost gost

      Golazen desničarska smrdeča. Potem je vse prav, kar dela ta gnila zaudarjajoča vlada? Vsaj našel se je nekdo, ki skuša to ustaviti. Kar nam delajo je svinjarija, menda je že vložen postopek na evropskem sodišču za člo. pravice. In vi to izživljanje nad ljudmi zagovarjate? Saj vam je bilo že večkrat povedano, da ite s tem puklastim pokvarjencen nekam , in naj vas tam maltretira, ker je psihičar. Sram vas je lahko. Nimate pa enga argumenta, zakaj podpirati to vlado. Ite že enkrat nekam, tu vas ne rabimo- golazen.

      6 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      05.01.2021 ob 18:55 gost

      Največja maškara vtej državi je Janez grozni. Pa njegovi Butalci keri mu rit Ližejo za en golažin deci kislice. Krade, laže, svoj podmladek financira z vašim denarjem da drka kurac na peščeni plažaj. Ko ste vi Butalci že štrti mesec zaprti. Zato gdo je gnoj, gnus nesposoben, kreten eden in edini vaš diktator buzi Janez grozni, Štekate pederčki, desni zato se država potaplja. Butalci.

      6 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      05.01.2021 ob 19:38 Karel gost

      Z veseljem odgovorim, bivši sistem se je na papirju, dejansko smo že vedno tam, kar dokazuješ ti s svojo politikantsko titoistično retoriko in imaš še vedno glavno besedo, končal leta 1990. V Soboti so se ulice razkopavala tudi v času od leta 1975 do leta 1990, največ v osemdesetih letih in takrat je bilo računalništvo in kabelska TV že zelo prisotno. Pa tu ne gre samo za računalništvo, niti vodovoda in kanalizacije vi politično izobraženi injženirji niste postavili tako, da bi funkcioniralo vsaj dvajset let. Takšni "loški" inž enirji kot ste vi in politična elita katera va je nameščala, da ste udejanjali njihovo butniglavsko voljo. Že v šestdesetih letih je hotel AUDY postaviti tovarno v Murski Soboti nasproti gostišča Baranja in je to propadlo, ker ste tako hoteli vi navidezni politični inženirji in vaši poliitčni sponzorji. Prekmurce ste prepričevali, da so le dobri kmetje, da je kmetijstvo perspektiva na tem majhni njivi, če prekmursko ravnino primerjamo z površinami njiv v Nemčiji, tudi v Avstriji, za prekmurce, da so prekmurci le za uporabo motik in lopat. Kakšno industrijo bi jaz zgradil pa sem vam opisal v enem stavku zgoraj in bi to morali razumeti vi politikantski inženirji in vaši politikanti kot mentorji.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 20:14 gost

        Oh, gospod profesor zdaj ste pa me malo razočarali. Sem mislil, da bom na vprašanja dobil kakšen odgovor, na žalost nič od tega, Veste tisto frazo visoko razvita podjetja z veliko dodano vrednostjo uporabljajo politiki in ostali, ki hočejo priti na oblast vsaj že 50 let, tako, da niste ničesar odgovorili na vprašanje kakšna podjetja bi vi v Soboti imeli. Sestavljati neke avtomobilske dela pa ni neko dobičkonosno podjetje. Primer je CARTAGO, MAGMA, REVOZ. V Mariboru smo imeli domačo tovarno TAM. No, vi bi leta 1975 postavljali računalniško omrežje v Soboti, jaz nevednež sem pa mislil, da so prvi računalnik izdelali leta 1978 ( zdaj vem, da nič ne vem ). Vidite, gospod profesor, jaz sem tudi leta 1972 hotel v Soboti napraviti tovarno seksualnih pripomočkov, naprav, aparatov, lutk, pa so me vsi čudno gledali, kot, da se mi je zmešalo. Kaj mislite, da so krivi komuniste, ker te tovarne nismo postavili? Še vedno niste povedali kakšne tovarne bi vi postavili v Soboti. Prosim lepo povejte končno. Tovarno raket, robotov, računalnikov, ? Ali kaj? Ne 50 let staro politično frazo.

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 21:11 Karel gost

        Z veseljem odgovarjam človeku kateri je razgledan in ne pripada udbovski titoisitčni eliti katera ve le polemizirati in provocirati in hoče za vsako ceno dosečti svoj prav. Spreobračaš moje besede, zveze mojih besed in stavke. Če nebi vi zločinski maščevalni politični in strokovni titoisti leta 1945 prisilno prevzeli oblast, ko ste pobili vse izobražene in sposobne ljudi, bi Slovenija že takrat bila samosotjna država in del svobodne zahodne civilizacije. Tovarne katere so obstajale bi se razvijale in bi imeli glavno besedo v gospodarstvu inženirji z diplomami zaradi znanja ne pa kot ti da imaš diplomo zaradi papirje, da si potem dobil visoko plačo, poleg pa si še kot sodelavec UDBE špioniral za zaposlenimi sodelavci v podjetju kjer si delal. Za to si dobil dodatno plačilo. Veš ta siostem je zdaj aktualen z Veselom ko ima dve službi in ne opravlja v redu nobene. Že so v Švici nevolje. Če bi po vojni bili del zahodne civilizacije, bi Slovenija bila del računalniškega razvoja vsaj desetletje prej, bila bi tudi poleg v razvoju robotike. Takšni inženirji kot si ti in politiki katerim si služil bi pometali ulice po Soboti, soboto pa bi gradili inženirji in poliitčno vodili politiki kateri bi bili ponosni, da imajo sposobne inženirje. Ti je zdaj jasno, da si ti človek za preteklost, da si sramota za inženirstvo v zahodnih civilizacijskih razmerah.

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 21:20 Karel K. gost

        Tu ti moram še dodati, da so leta 1945 v Prekmurju in v Sloveniji prevzeli oblast reparji in kupinari, kateri so poznali le zakonitosti maščevanja, zasledovanja oviranja, izvajanja zločinskih akcij in podobno. Oni so bili ovira za to, da bi na površje splavali sposobni in zares izobraženi ljudje, saj mnogokateri ni vedel niti pisati, brati, kaj šele da bi poznal inženirstvo, matematiko, fiziko. Čewprav se morda to ne ujema z temo katero komentiramo pa vseeno lahko ugotovimo dosti povezanosti z Erjavcem in KUL in današnjo poliitčno elito v Sloveniji.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 21:42 gost

        Karel 21.11 ........... zdaj pa je dovolj tvojega sranja , laganja, spreobračanja zgodovine, nevednosti, ....... Kakšen profesor, inženir, človek z dvema diplomama, kot se sam hvališ., in vsevednež, ki v življenju ni ničesar storil, ne veš, da je bila Jugoslavija v razvoju računalništva daleč pred svetom ( računalniki v JLA, za ostale računalnika Partner in Triglav, Intel - če veš kaj je to sploh bilo - izumili mikroprocesor, .......................... ) . Da ti o turbinah Litostroja, dvigalih Metalne, letal in letalske opreme Ikarus in Soko iz Novega Sada in iz Mostarja, ................. sploh ne pišem. Škoda mojega časa zate nevednež. Samo sovraštvo do sistema in ljudi te je ( ki so ti dali odlično življenje ), znanja pa nimaš nobenega.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      05.01.2021 ob 19:40 gost

      Kaj boš luzer, pa vidiš, da si nesposoben in se ti reži vsa evropa, klovn brez sramote, pralni stroj, ki ga imaš na hodniku je pametnejši od tebe.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      05.01.2021 ob 19:45 gost

      To je vse skupaj en veliki cirkus!!!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      05.01.2021 ob 21:09 LFL gost

      Še v njegovem DESSUS ga vsi ne MARAJO.SAmo še tega klovna nesposobnega nam je treba.300 glasov na zadjih volitvah ma daj ne serite ga.Ni sposoben organizirati VAŠKE VESELICE ne pa voditi države in predsedovati EU.Spet se bomo osramotili pred celim svetom.LEVUHARJEM pa sramota paše.Levuharji soenako najhujšemu potresu ali poplavi.Vse na oblast samo LEVUHARJEV NE.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      05.01.2021 ob 21:18 ana gost

      ....prišla, bo prišla Aleksandra nazaj, boš videl ti Karček, da tudi zetek nemre pomagati.....

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      05.01.2021 ob 22:11 Karel K. gost

      Ja zdaj pa je zadosti tvojega nakladanja strohnjenih drv. To kar si napisal sem ti že pred tem pojasnil, vendar si toliko tupasti, da ne razumešniti enostavno sestavljene vsebine. Vse te tovarne so izdelovale ponaredke in kopije, saj titoistični sistem ni upošteval licenčnih pravic ampak si je prisvajal znanje drugih inženirjev iz zahodne civilizacije. Tam je bil Deutz tovarno pa so postavili Nemci. in tako naprej. V Sloveniji je bila aktualna le pogubna industrija zaradi katere še danes umirajo ljudje kateri so tam delali ali pa je še zastrupljena zemlja kot so Mura, kjer so se proizvedli zdajšnji bolniki kateri so na vozičkih ali šepajo, imajo polomljene hrbtenice, potem Mežica, Anhovo, Čaleška dolina Zagorje in Trbovlje, Jesenice. Pozabil si napisati, da so v Murski soboti izdelovali radijske sprejemnike Aida. Panonija nemške sejalnice Becker. Izdelovali so turbine, vendar to ni bilo znanje slovenskih inženirjev ampak le proizvodnja za tujino. Delalo se je v Sloveniji, ker je tu bila delovna sila poceni, Zakaj pa se to danes ne proizvaja, ker so lastniki teh licenc proizvodnjo preselili v druge države. Ti morda še kaj ni jasno! Ne oprijemlji se maščevanja in žaljivk, ko nimaš več nobenih argumentov, da bi mi pariral, da bi me denantiral. Oprijemlješ se politikantskih propagandnih prijemov in praviš, da jaz samo kritiziram. Seveda moram kritizirati, saj je bilo narobe svet Titoizem in Titova Jugoslavija in posledico čutimo še danes, tudi v primeru KUL in Erjavca.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.01.2021 ob 9:48 gost

        Ti res živiš v veliki temi. Kaj v Nemčiji in v Avstriji delajo samo tisto, kar so sami izumili? Pa v Švici in drugje tudi? Kaj si res tako zabiti, da ne vidiš, da s tem, ko nakladaš visoko razvita podjetja z visoko dodano vrednostjo ničesar ne poveš? Da je to samo politična fraza, ki jo uporabljate vsi, ki hočete na oblast, in , ki ničesar določenega ne pove. Ko te človek vpraša katera tovarna je to, kaj bi ta tovarna izdelovala, pa ostaneš tiho z odprtimi usti in ne znaš odgovoriti,. Samo nakladaš in nakladaš, poveš ničesar. Kaj Iskra Delta ni imela svojega razvoja, svojih inženirjev, ki so avtomatizirala podjetja, izdelovala računalnike in povezala celotno Kitajsko v računalniško omrežje - in to leta 1985, če se ne motim. Kaj Gorenje ni imelo svojega znanja in razvoja? Pa tovarna smuči Elan, Metalna Maribor, tovarni letal Ikarus in Soko ( verjetno po svojem znanju še sploh nisi slišal zanju ) sta imeli čisto svoj razvoj s svojimi inženirji. Bagri in nakladači Radoje Dakič, tovarne Zlatorog, Saponia Osijek, Josip Kraš Zagreb, tovarna čokolade Gorenjka Lesce in v Mariboru, tovarna pijač Talis Maribor, pivovarne Union, Zlatorog, Laško, tovarne pohištva, papirja, celuloze, tovarne mopedov, avtomobilov, koles, ............................. še in še in še. Pa jebemti, nismo bili v Jugoslaviji neki hlapci in nevedneži, temveč ponosni ljudje z dobrimi tovarnami in lepim življenjem. Nismo imeli samo " težke " industrije, imeli smo razvito celotno industrijo kot vsaka zahodna država. Tudi tovarne ur, baterij, življenjsko potrebnih stvari. Lažeš, lažeš o tem, da so lastniki licenc proizvodnjo preselili v druge države. Kako so preselili, če niso bili lastniki licenc in so naši " pomladniki " in " odrešeniki " ala Pučnik, ki je javno povedal, da bodo prodali ali uničili vse, kar smo v komunizmu ( tako je on imenoval sistem) zgradili. te tovarne uničili ali prodali? Ti si enostavno nemški hlapec, ki bi še svoje sorodnike prodal, samo, da bi prišel na oblast. IZBACILI so te v Jugoslaviji, odvrgli so te v Sloveniji. To pomeni, da s tabo nekaj ni v redu. Če si takšen strokovnjak, povej kaj si napravil, da bomo vedeli. Če je bilo v Sloveniji leta 1987 manj kot 20.000 brezposelnih, danes jih je pa 90.000 ( pri enakem številu prebivalcev ), potem smo takrat res morali nekaj delati in imeti tovarne. Se ti ne zdi? Si pozabil, da se je v Soboti veliko tovarn namenoma uničilo takrat, danes pa isto dejavnost opravljajo PRIVATNIKI? Pri prejšnjem naštevanju sem pozabil na tovarne zdravil Krko, Plivo Zagreb, Alkaloid Skopje, Lek Ljubljana. Še in še bi se našlo dobrih tovarn. Pišem po spominu in marsikaj sem pozabil. Karel, kako to, da je v tvojem sovražnem sistemu lahko vsak delavec dobil delo blizu doma, da je hitro dobil najemniško stanovanje z zelo nizko stanarino? In pomisli, kar je zate najhuje, STANOVANJA ZA SVOJE DELAVCE SO GRADILA PODJETJA, V KATERIH SO DELAVCI DELALI. Danes pa lahko delavec samo sanja o stanovanju, o svoji hiši pa .............. Karel, v steno se zaleti. Mogoče b kaj pomagalo.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.01.2021 ob 11:03 gost

        Karel, si ti kdaj slišal za naslednje tovarne, ki smo jih imeli v Jugoslaviji: Tvornica duhana Rovinj, Tvornica duhana Zagre, Tobačna tovarna Ljubljana, Insa Zemun, Franck Zagreb, Ljubljanske in druge mlekarne, Tovarne Dana, Alko, Droga, Fructal, Presad, Talis, Kolinska, Belsad, Zmaj, LTH, Borovo, Sava, Alpina, Planika, Tovarna nogavic Polzela, Pik As, Toper, Ubljanka, Budučnost, Novator, ......................................? Kaj si ti v Jugoslaviji jedel, pil, mogoče kadil, kaj si oblekel, obul, kaj si imel v hiši, s čim si se vozil, .................? Samo nemško robo ali kako? VSE SM0 PROIZVAJALI V JUGOSLAVIJI. NIČ NAM NI MANJKALO. Človek, kje si ti živel, da tega nisi opazil? Ali pa dela že demenca in se tega ne spomniš. Vidiš, Karel, tako se piše - našteješ to in to - ne pa nekaj bluziš v tri dni kot ti. Porkamadona, kako se lahko jaz spomnim teh tovarn ( ogromno jih nisem omenil - sploh iz tehničnega področja, pohištva, igrač, športa, papirne industrije, ............. ), ti, ki imaš dve diplomi, pa tega ne veš? Bože moj, kje nekateri živite.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      06.01.2021 ob 11:41 gost

      Df zopet nisi vzel zdravil,je Disociativna motnja identitete napredovala,vidim ,danes si pa zidar juge.Rajši si vzami zdravilo,pa ne sanjaj,juge že dolgo ni več,in to kar naštvaš je le še pogorišče juge,so jo zapravili prav tile tvoji levuhi,ko so spokradli in razprodali vse kar je bilo nekaj vredno..Ti zidarski ižinir pri mešalcu pa si spij tablete,pomagajo,zato so ti jih pa predpisali

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      06.01.2021 ob 13:56 Busybee gost

      Df je pa luzer je rekel njegov stric iz baraždina tisti ki mu včasih vtakne banano v usta zvečer po risanki

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      06.01.2021 ob 19:08 gost gost

      Tomi Karli, ka telko pisari na ta portal nedo pomagale več nikše tablete, ka je zblojeno, je zblojeno. Srmak je že davno zgubo razsodnost, tak ka ga nej resno jemati. Naj pisari, če ga to veseli, čita pa sam,

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      01.02.2022 ob 14:28 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.