https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Tonin prepričan, da ima vlada trdnih 47 poslanskih glasov

06.01.2021 ob 17:00  

Sedanja vlada ni manjšinska, ampak še vedno večinska, saj ima vladna koalicija po odhodu stranke DeSUS trdnih 47 poslanskih glasov, vztraja predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin. Prepričan je, da bo vlada dokončala mandat brez večjih težav, konstruktivna nezaupnica pa ne bo uspela.


Kot je Tonin pojasnil na današnji novinarski konferenci, je svojo trditev o 47 poslanskih glasovih podal na podlagi opravljeni več deset telefonskih pogovorov in danih zagotovil. S poslanci, ki so pripravljeni sodelovati s koalicijo, bodo podpisali posebne sporazume o sodelovanju. "Z nekaterimi že imamo podpisane, z nekaterimi jih še bomo in so v fazi usklajevanja," je pojasnil. Se pa po njegovih besedah nekateri poslanci ne želijo izpostavljati, "ker se na njih vrši silovit pritisk".

Stranke vladne koalicije SDS, SMC in NSi imajo sicer 41 poslancev, glede na javno izraženo podporo lahko računajo tudi na glas poslanca Roberta Polnarja, tri poslance SNS in bržkone vsaj pri delu glasovanj na poslanca narodnih manjšin. Rekonstrukcija vlade je možna, pravi Tonin, a dodaja, da mora biti vse narejeno v soglasju z vsemi, ki vlado podpirajo v parlamentu. Nenazadnje je tudi za imenovanje novih ministrov potrebna ustrezna večina. Tonin tudi ne skriva ambicije, da bo novi minister za zdravje nekdo iz njihovih vrst.

Kar zadeva napovedano konstruktivno nezaupnico vladi, pa Tonin glede na dosedanje dogajanje ne bi bil presenečen, tudi če ta ne bi bila vložena. Je pa poudaril, da bi se vsi skupaj morali osredotočiti na boj proti epidemiji. Ob tem je izpostavil še prispevek stranke v času, ko so koalicijski partnerji in katera so tista področja, ki jim bo stranka posvečala pozornost v prihodnje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.01.2021 ob 17:49 gost

      GNOJ OD MINISTRA, KI PODPIRA LOPOVA JANŠO IN SAM JE LOPOV------MAMA ISTO. KRADEJO VSI IN BODO KRADLI ŠE, ŠE,ŠE......TONIN----------IDIOT.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.01.2021 ob 17:55 gost

      IZGLEDAŠ KOT PEDER-------TE JE PEDER JANŠA NATEGNIL-----SRAMOTA,SRAMOTA.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.01.2021 ob 17:55 gost

      Temu ministrantu še psa ne bi zaupal. Šmrkavc ali si kamion z maskami že našel. Pa zobara si poišči pizdek en cerkveni.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.01.2021 ob 18:19 gost

      HA ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha aha ha ha ha ha ha he he he he he he he he he he he he he he he he he he he he he he he hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi ho ho ho ho ho ho ho ho ho ho ho ho ho ho ho ho ho ho ho ho ho ho hu hu hu hu hu hu hu hu hu hu hu hu hu hu hu hu hu hu hu hu hu hu. SMEH me mori ob pomisli na NESPOSOBNE LEVUHARJE.Naj mi nekdo pove kaj še niso probali levuharji da bi zrušili vlado.CEl čas LAŽEJO ,ZAVAJAJO in imajo svoje volilce , pripadnike za BEDAKE. Pa do kdaj nesposobnjakoviči. Kaj pa vaš VESEL ?Ali ve kdo kaj o njem napisat ?Na NELEGALEN NAČIN DO 1 MILIONA V 4 letih. In to je ŠEF na R.SODIŠČU.Poštenjak ni kaj.Saj ni čudo da je levuhar.SMRAD.9 mesecev poslušamo kako se je kradlo in delalo netransparentno,ZDAJ PA BREZ VSAKEGA DOKAZA. VESELI DOL SE STRELI Z KOMPLET LEVUHARJI.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.01.2021 ob 18:38 gost gost

      To je en luzer, ki se hrani dokler je puklasti pokvarjenec v sedlu. Vsi, ki so v njegovi stranki pa so sramota, ka lehko podpirajo takšoga slinavoga podrepnika,ka se mu ide samo za položaj pa plačo in vse privilegije.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.01.2021 ob 19:11 gost

      Tomi še Janez grozni zdaj plenice minjavle. Zato bo on tisto rekel kaj bo njegov vodja zahteval. Kajti zato si ga je puklasti na stavo, Novakuvo pa dostavo. Ker ga ženska Nej je bala pet posto kajti je ugotovila da ji hoče prevzeti stranko. Zdaj pa s tem mlečnim pedrekom Janez grozni dela kar hoče. Saj pa je njegov satelit ki ga puklasti vrtij sto na voro in si podreja njegovo stranko.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.01.2021 ob 10:21 ana gost

      .....KOLIKO ŽALJIVK------DELATE SE NORCA IZ DRUGIH------SE ZAVEDATE, KAKO SE LAHKO V ŽIVLJENJU OBRNE-----DANES LEP IN MLAD -----JUTRI PA LE BOG VE KAKŠEN JE LAHKO ČLOVEK VSAK------ZATO VSAJ MALO PAZITE NA SVOJE BESEDE-----BOG Z VAMI-----

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.02.2022 ob 15:15 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.