https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Renkovcih dišalo po retaših

07.10.2020 ob 11:25  

V okviru operacije "Pametne vasi za jutri", sofinancirane s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), v okviru podukrepa 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalnih akcijskih skupin, je lokalna akcijska skupina LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v sodelovanju s Centrom za zdravje in razvoj Murska Sobota organizirala kulinarični delavnici, kjer je dišalo po retaših.


Pomen ohranjanja tradicij, običajev in naše dediščine je zelo pomemben in gastronomija zavzema še posebej pomembno mesto. Zato je bil namen delavnic druženje in prenašanje veščin in znanja iz roda v rod, saj se bodo s predajo praktičnega znanja tradicionalne jedi lahko ohranile za prihajajoče generacije.

Tako so se na prvi delavnici retaši pripravljali na tradicionalen način. S pomočjo veščih gospodinj se je pripravilo vlečeno testo, kot ga pripravljajo naše babice, le-tega pa so potem napolnili s tradicionalnim skutnim in jabolčnim nadevom.

Na drugi delavnici pa so retaši dobili moderen pridih. Pripravilo se je tradicionalno vlečeno testo, uporabili pa so tudi kupljenega. Za nadeve so tokrat uporabili muškatno bučo, različne sire, špinačo ter sezonsko sadje.

Ob koncu obeh delavnic je sledila še pokušina pripravljenih dobrot, ki so z mamljivim vonjem napolnili kuhinjo.

Oba popoldneva sta minila v prijetnem vzdušju, polnem smeha in dobre volje ter v znaku medgeneracijskega druženja, kjer so si gospodinje izmenjevale recepte, namige in tudi kakšno skrivnost, zaradi katere so te jedi lahko še bolj okusnejše.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.