https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Podaljšane omejitve v trgovini in storitvah, dodane nekatere nove izjeme

7.1.2021  

Vlada je izdala Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 9. januarja 2021 in velja do vključno 15. januarja 2021. Dodala je nove izjeme, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oz. so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja.


Z namenom, da se omeji gibanje prebivalstva in zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 se predlaga nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije z nekaterimi izjemami, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja.

Z zadevnim odlokom se ohranijo izjeme, kot veljajo v obstoječem odloku, k njim pa se dodajo še sledeče:

  • geodetske storitve,
  • gradbena dela v oziroma na nenaseljenih gradbiščih, hišah oziroma stanovanjih, pri izvajanju katerih je zagotovljeno, da ni stika s potrošniki,
  • medicinska pedikura
  • čistilni servisi.

Kaj še obratuje?

Že sedaj lahko skladno s preteklimi odločitvami delujejo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, pri čemer se kot izjema ne šteje prodaja oblačil in obutve v teh prodajalnah.

Obratujejo lahko tudi lekarne, prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, kmetijske prodajalne, bencinski servisi, finančne storitve, pošte in dostavne službe. Pogojno so omogočene tudi dimnikarske storitve. Prav tako so mogoče individualne nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve, osebni prevzem blaga ali hrane, razen alkohola in alkoholnih pijač, na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, in sicer med 6. in 21. uro, pri čemer konzumiranje prevzete hrane in pijače na javnih površinah ni dovoljeno.

Fotografije so simbolične (Foto: Pixabay)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.01.2021 ob 19:37 gost

      Vse države za nami delno zaprle storitve. Vse lmajo veliko boljšao sliko manj okuženih. Zakaj zato da imajo vlado kot mora biti vlada,,,, sposobna,,, pri nas pa,,, nesposobni,,, kreteni kradljivi, lopovski, lažnivi, diktatorski, buziji. Zato so pa vsi krivi samo nesposobneži keri se držijo vladnih stolčkov kt klopi, gnoji.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.01.2021 ob 20:15 kilonja gost

        DEBELI SVEČKAR..te države imajo bolj kulturne in izobražene ljudi, ki ne kršijo predpisov samo zato da bi nagajali vladajoči koaliciji. Prizadeti LEVI ČIPKARJI.

        7 13 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.01.2021 ob 20:08 Porajblje gost

      Tak vam jez zdaj pravim, prite vsi v Porabje , Prekmurci te bole Slovenci na Madžarskom kak v Sloveniji, rdeči . Orban ma rada Slovenca .

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.01.2021 ob 8:13 gost

      Ve kaj je odprto ni potrebno. Kajti nujno je odprtje šol ker so zdaj kršene pravice za izobraževanje otrok. Zo je v naši ustavi zapisano to napol učenje kot se izvaja zdaj je primerno samo za vlado kera nima dokonča nih 5 razredov osnovne šole.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.01.2021 ob 10:40 gost

        Zaradi starševske zasičenosti silijo starši, da se šole odprejo. S tem tvegajo zdravje otrok, neodgovorno.

        6 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.01.2021 ob 10:50 gost gost

        otroci nucajo vrtec in šolo in pika. Vprašanje kako bo psihično in fizično stanje teh otrok če bo še to dlje trajalo.

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.01.2021 ob 23:09 Rolando gost

      Pa daj te no ze enkrat se skulirajte z tem zaprtjem hujsi ste kot v wuhanu ko je izbruhnilo saj niste resni kaj nam vlada dela 2 mionski narod emorete resit wuhan je resil svoje prebivalstvo kot bi mignil tu jih ne morete dajte no kje gre vse to skupaj protipravno nas zapirate a se zavedate da bodo tozbe letele proti drzavi?? Se samo da se norca delate iz vseh nas golazen pokvarjena kaj vojno pripravljate al kaj al nas dlje zapirate vecji denar od europske unjie dobite dajte nam svobodo nesce za kruh nima ker nemorejo delat kaj si vi sploh predstavljate narod je volil za vas da bi nas nam na koncu o.ejevali svobodo to je proti zakonito kaj boste si se izmislili ... resite ze enkrat in na. Omogocite svobodo in delo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.