https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Potrdili 2045 novih okužb, 25 oseb je umrlo

8.1.2021  

V četrtek je bilo skupno potrjenih 2045 novih okužb. Delež pozitivnih je skupno znašal 13,9 odstotka.


Včeraj so skupno opravili 14.718 testiranj na novi koronavirus. Opravili so 5259 PCR testov in 9459 hitrih testov. Pri PCR testih je bil delež pozitivnih 30,4 odstoten, potrdili so 1596 okužb. Pri hitrih testi pa je bil delež pozitivnih 4,7 odstoten, potrdili so 449 okužb. Skupno je bilo potrjenih 2045 okužb.

Vir: Vlada RS

Hospitaliziranih je bilo 1160 oseb, od tega 191 na intenzivni negi. Odpuščenih iz bolnišnice je bilo 92 oseb.

25 oseb s covidom-19 je umrlo. Skupno število umrlih je tako naraslo na 2940.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.01.2021 ob 10:02 SRAMUJTE SE PREKMURCI gost

      TARČA javna TV ki jo vsi prisilno plačujemo in Boris Štefanec, KI JE DELIL NASVETE DRŽAVLJANOM "Bumbar" je izpadel nekdanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Boris Štefanec. Njegovo tezo, da bi Slovenija morala zaščitno medicinsko opremo kupovati direktno, brez posrednikov, na Kitajskem, sesuje že primer Bellavista in prej omenjenega Ivana Galeta, ki je - zaradi očitnih nepravilnosti - Galeta spravil ob službo v Zavodu za blagovne rezerve in je del famoznega osnutka še vedno tajnega poročila računskega sodišča, Galeta pa zaradi tega preiskujeta KPK in Nacionalni preiskovalni urad (vir: Nevarne bellaviste). Da se Štefanec še manj kot na korupcijo spozna na novinarstvo, pa dokazuje njegova - njemu se je verjetno zdela super - pripomba, kako so mediji z raziskovanim pristopom razkrinkali razkošno življenje japijev iz Majbert Pharme, ki njega, kot pokroviteljsko doda, kakor ne zanima. Hja, saj ga novinarji niso razkrili sami, tu ni bilo nobenega raziskovalnega novinarstva, ker ti japiji kar sami vse sproti objavljajo na spletu, na svojih YouTube kanalih, kot novodobni bogataši z družabnih omrežij. Mediji so te posnetke zgolj spravili na svoje platforme ter ciljano znervirali Štefaneca in druge volivce stranke Desus, ki tudi sami radi občasno pokukajo na razgaljena prsata dekleta na klic iz javno objavljenih videoposnetkov Nicolletija & Co. Boris Štefanec se na tak način samo smeši, in to še za nazaj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.