https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Neoznačene paličice za jemanje brisov odstranjene iz vseh zdravstvenih ustanov

9.1.2021  

Paličice za izvedbo hitrih testov na okužbo s koronavirusom, ki nimajo predpisanih oznak in jih je dobavilo podjetje Majbert Pharm, so odpoklicane iz vseh zdravstvenih ustanov, so sporočili iz Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke.


Inšpekcija Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) izvaja nadzor nad hitrimi antigenskimi testnimi kompleti kitajskega proizvajalca Shenzen Ultra-Diagnostic Biotec, ki jih je za potrebe množičnega testiranja dobavilo podjetje Majbert Pharm. O nadzoru je javna agencija obvestila tudi ministrstvo za zdravje.

V sredo so v inšpekcijskem nadzoru ugotovili, da se pri testiranju v Zdravstvenem domu Ljubljana za odvzem nosno-žrelnega brisa uporablja sterilna paličica neznanega proizvajalca in brez predpisanih oznak. Neskladne so bile paličice, ki so bile dostavljene naknadno in niso bile del prvotnega testnega kompleta, ki ga je kupilo ministrstvo za zdravje.

Ker so manjkale ključne oznake ni bilo mogoče identificirati ne proizvajalca, ne pooblaščenega predstavnika v EU, ki prevzema odgovornost proizvajalca iz tretjih držav, ne priglašenega organa, ki mora sterilne izdelke certificirati. "Kvaliteta in lastnosti neskladnih paličic je nejasna, zato tudi ne moremo komentirati morebitnega vpliva na rezultat. Testu so bile priložene tudi skladne paličice, ki pa se prvenstveno uporabljajo za jemanje brisa iz žrela skozi usta," so zapisali na agenciji.

Inšpektorji izredni nadzor opravljajo tudi pri družbi Majbert Pharm, med nadzorom so tako izrekli ustni ukrep odpoklica omenjenih neustreznih paličic. Podjetje tako izvaja odpoklic pri vseh zdravstvenih ustanovah, ki so dobavili teste, poroča STA.

Še vedno preverjajo, ali se testiranje nadaljuje s skladnimi pripomočki. V zdravstvenem domu v Ljubljani so včeraj zjutraj že prejeli pošiljko novih ustreznih paličic, zato so z množičnim testiranjem s hitrimi antigenskimi testi že nadaljevali.

Foto: Pixabay (fotografije so simbolične)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.01.2021 ob 8:58 gost

      Zakaj ne napišete, da je Janša že odstavil direktorja Zdravstvenega doma Ljubljana, ki je nastopal v Tarči. Janša je najbolj sovražen, maščevalen človek v naši državi. Ta direktor je samo povedal resnico, ki Janši ni bila všeč. In Janša kot Janša ima za to sramotno dejanje izgovor, da ta direktor ni imel pokritega nosu z masko. Res je maska temu med govorom zdrsnila z nosu, a si jo je popravil. Zakaj ni odstavil Hojsa, Tonina, Pahorja, Kreka, Kusteceve, ................... ki so bili brez mask?

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.01.2021 ob 12:56 gost

      Zato ker gdor stopi Janezi groznumi na žulj leti. Pa ne glede če je desni ali levi. Ker on ne živi v realnem svetu in Neve da obstaja druga plat tviterja resnica. Na tviterja pa tega ni. Resnica pa je velika bolezen za ego človeka.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.01.2021 ob 20:30 Lendavčan gost

      Šlamparija sposobnih butlov.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.