https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Predstavitveni film projekta »Pametne vasi za jutri«

03.12.2020 ob 15:30  

Dve leti trajajoč projekt sodelovanja »Pametne vasi za jutri«, ki je bil odobren na 3. javnem razpisu za podukrep 19.3: Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine in je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), se počasi izteka proti koncu.


Pri projektu je sodelovalo 5 lokalno akcijskih skupin: LAS Posavje(vodilni partner), LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Goričko 2020, LAS Prlekija in LAS Obsotelje in Kozjansko, ki so v skupno zgodbo pristopile z namenom ohranitve vitalnosti in poseljenosti slovenskega podeželja.

Skupni izziv projekta sodelovanja je bil ohranitev slovenskega podeželja, da ostane in postane vitalno, razvito, poseljeno ter omogoča kakovostno bivanje za danes in za jutri. Zasledovali smo cilj ohranjanja vitalnosti podeželskih območij, na eni strani z infrastrukturno ureditvijo, na drugi strani pa z razvojem pametnih konceptov kulturnih, prostočasnih in drugih dejavnosti, ki ohranjajo podeželje živo. To smo želeli doseči z inovativnimi pristopi, ki se nanašajo na razvoj srebrnih vasi kot gospodinjske skupnosti na vasi, aktivacijo turističnih kmetij, razvojem pogojev za nova delovna mesta, vzpostavitvi ponudbe prevozov za starejše, ki povezujejo mesta in vasi, digitalnim opismenjevanjem in vzpostavitvijo ustrezne digitalne tehnologije, ureditvijo prostorov za druženje na vasi in oblikovanjem prostočasnih dejavnosti na vasi.

Tako je vsak LAS pripravil in testno razvil enega izmed 5 modelov za vzpostavitev »Pametnih vasi za jutri«:

  • Model 1: Trajnostna mobilnost na podeželju, 
  • Model 2: Pametna srebrna vas – PSV, 
  • Model 3: Digitalna tehnologija na podeželju, 
  • Model 4: Povezovanje podeželskih ponudnikov in
  • Model 5: Druženje na vasi. 

Z inovativnimi modeli smo tako na vsako območje LAS prinesli nove, zanimive in tudi potrebne vsebine, ki so  oblikovane tako, da se z manjšimi prilagajanji lahko prenesejo tako znotraj območij LAS, kot tudi v širši slovenski prostor.

Več o samem projektu Pametne vasi za jutri in posameznih modelih pa si lahko pogledate v zanimivem predstavitvenem filmu:

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.