https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vlada podaljšala epidemijo za 60 dni

13.1.2021  

Vlada je na današnji seji z odlokom podaljšala epidemijo za 60 dni. Med izjeme za prehod meje je dodala dvolastnike zemljišč ter sklenila, da se karantena na domu lahko prekine tudi s hitrim testom. Poleg tega je sprejela oz. podaljšala odloke, ki naslavljajo posamezne ukrepe za zajezitev in obvladovanja epidemije COVID-19.


Vlada podaljšala epidemijo za 60 dni

Vlada je izdala Odlok o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok začne veljati 17. januarja 2021 in velja 60 dni.

"V Republiki Sloveniji se glede na uradne podatke o številu okuženih soočamo z drugim valom epidemije nalezljive bolezni COVID-19. Še vedno smo priča njenemu hitremu širjenju med populacijo, ki močno presega normalno obolevnost oziroma incidenco. Aktualne epidemiološke razmere v zvezi s širjenjem okužbe z virusom SARS-CoV-2 zahtevajo ponovno, a časovno omejeno, razglasitev epidemije na celotnem območju Republike Slovenije, saj vse statistične regije dosegajo oziroma presegajo stopnjo incidence, ki zahteva razglasitev epidemije," so sporočili iz Urada vlade za komuniciranje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.01.2021 ob 7:10 gost

      vse je isto kot bilo je lani ...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.01.2021 ob 8:37 gost

      Kak je včeraj Kacin pred konferenco povedal,,, pejmo se malo hecat glupi narod vse verjame,,, verjetno se vlada heca. Zato vse kar se dela zapira šole ljudi delavna meta trgovine številke ki vsakdan poročajo itd,,, ve se hecajo.,,,glupi narod pa vse verjame.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.01.2021 ob 9:15 gost

      Vsi starejši v domovih za ostarele so bili cepljeni. Zdaj več nebo umrlih vsi bodo živeli še nadaljnjih 100 let. Ker eno leto so umirali samo zaradi kovida zdaj ga tam ni več. In tudi smrti ni več. Ali zdaj več nebo važno zakaj so umrli ne boste več tako znese o poročali.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.01.2021 ob 9:22 gost

      To je biološka vojna vse od začetka bila je namenjena starejši popolaciji. Za ves svet so starejši breme zato so zdravstvena svetovna organizacija in bogatuni stvar vzeli v roke. Razvili so virus v vuhanu kjer imajo svoj sedeš. Samo njim je ušel iz steklenice in ga niso mogli nadzirati kot so oni to hoteli. Zdaj so pa vsi krivi samo oni niso krivi. Glavno da oni štejejo velike denarce in so iz miljonarjev nastali miljarderi in to teški.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.