https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kacin: V Murski Soboti 20, v Gornji Radgoni 18 novih okužb

14.1.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali koordinator za covid bolniške postelje pri Ministrstvu za zdravje Robert Carotta - dr. med, Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata, namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak in vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.

Vlada je včeraj sprejela pomembno odločitev o podaljšanju epidemije za 60. dni. Odlok stopi v veljavo 17. januarja 2021. Vlada je podaljšala Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Sloveniji. Med obstoječe izjeme je dodala delovanje čistilnic, iz odloka pa se je črtala prepoved prodaje pirotehničnih izdelkov, saj je to urejeno z drugimi odloki.

Vstop v Slovenijo iz države na rdečem seznamu brez napotitve v karanteno na domu ali brez predložitve negativnega izvida testa bo dovoljen tudi za dvolastnike ali najemnike zemljišča v obmejnem območju zaradi opravljanja kmetijskih del.

Skrajšana je veljavnost hitrega antigenskega testa, ki ga oseba predloži ob vstopu v Slovenijo. Ta ne sme biti starejši od 24 ur od odvzema brisa, še vedno pa velja, da mora biti opravljen v državi članici Evropske unije ali schengenskega območja.

Inšpektorica Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata je predstavila poročilo delovanja nadzora inšpektorjev. S sedmin protikoronskim zakonom se je dodatno povečal tudi nabor nadzornikov, pristojnih za nadzor nad obvladovanjem.  Od 4. do 10. januarja je bilo tako opravljenih 4.176 nadzorov inšpekcijskih organov. Izrečenih je bilo 19 prekrškovnih sankcij, 452 opozoril po Zakonu o prekrških in 104 upravni ukrepi.

Zdravstveni inšpektorat je v obdobju 4. do 10. januarja opravil 1.290 nadzorov. Izrečene so bile 4 prekrškovne sankcije po Zakonu o prekrških, 76 opozoril in 3 upravne ukrepe.

Tomaž Pečjak namestnik generalnega direktorja policije je predstavil delovanje policije pri kontroli spoštovanja ukrepov. 

Policisti so izrekli 2.988 ukrepov, od tega: 1.773 opozoril in izdali 1.198 plačilnih nalogov ter hitrih postopkov (kršitve odloka o prehajanju meje ali odloka o omejitvi gibanja – omejitve združevanja, gibanja v nočnem času, prehajanje občin). 

Policija bo tudi ta konec tedna na območju celotne države izvajala poostrene nadzore prometa, pri tem pa bomo preverjali tudi spoštovanje sprejetih odlokov za preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.01.2021 ob 13:28 gost

      Včeraj so se malo hecali. Kaj pa danes se zajebavljejo z nami glupi narodon. Gdo še temu pijancu verjame. Sam si več ne verjame tako laže.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.01.2021 ob 13:29 gost

      Koga to zanima budalo vladno lažnivo.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.01.2021 ob 18:05 gost

      Glej ga zlomka preveč je jezik včeraj vrtu gnjez več nede glavni govorec. Ka kaj preveč vo ne povej gaje puklasti za vladnega sekretarja žil ker dega Mel pod nadzoru. Kajti kacijn madugi jezik pa kaj vo zlapa. Dade toga konec depa vse kriv ker Janez grozni ni nikoli nič kriv.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.01.2021 ob 19:13 Nije bitno gost

      Zdaj ko so podaljšali so nasli se okužb lazljivi stakori 😡😡😡😡😡😡

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.01.2021 ob 19:34 Krnek s. p. gost

      Saj se heca. 😉

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.