https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Fundacija Marof razpisuje štipendije za nadarjene študente

23.08.2011 ob 15:19  
Fundacija Marof bo še naprej podpirala nadarjene študente
Tako kot že v preteklih letih bo tudi za študijsko leto 2011/12 Fundacija Marof podelila dve štipendiji za nadarjene študente v Sloveniji in eno za študij v tujini. Vloge bodo sprejemali do 15. septembra.
Fundacija Marof razpisuje tri štipendije za študijsko leto 2011/2012, za študente univerzitetne šole naravoslovno tehnične smeri, umetnostne akademije, glasbene ali upodabljajoče smeri. Razpisujeta se dve štipendiji za študij v Republiki Sloveniji in ena štipendija za študij v tujini.
Višina štipendije za študij v Sloveniji znaša 500,00 EUR/mesec, za študij v tujini 700,00 EUR/mesec. 
Prosilci štipendij morajo izpolnjevati naslednje pogoje:
- vpisani morajo biti najmanj v drugi univerzitetni letnik zahtevanih smeri
- imajo povprečje vseh ocen v predhodnem letniku vsaj 8,5
- so študentje Pomurske regije, ki imajo stalno bivališče v Pomurju (UE M. Sobota, Lendava, Ljutomer, Gornja Radgona)
- niso zaposleni ali samozaposleni in niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri ZRSZ.
Če se prosilec za štipendijo izobražuje v tujini, mora prošnji za štipendijo priložiti overilo, da se izobražuje v ustanovi, ki je po predpisih države akreditirana za izvajanje javno veljavnega izobraževalnega programa za pridobitev stopnje izobrazbe. 
Prosilci štipendij se na razpis prijavijo pisno z vlogo, k kateri je potrebno priložiti naslednjo dokumentacijo:
- kopijo osebnega dokumenta s sliko, ki vsebuje ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, EMŠO,
- davčno številko,
- številko osebnega računa,
- smer, vrsto in področje izobraževanja oz. izobraževalnega programa,
- letnik izobraževanja,
- podatki o morebitni predhodni štipendiji in sicer leto, v katerem je začel prejemati štipendijo, višino štipendije, status štipendista, mirovanje štipendijskega razmerja, prenehanje štipendijskega razmerja, način vračanja izplačanih štipendij,
- potrdilo o vpisu v naslednji letnik ter potrdilo o vseh opravljenih izpitih v preteklem študijskem letu oz. ob zaključku izobraževanja potrdilo o opravljeni diplomi,
- dokazila o posebnih dosežkih v okviru že absolviranega časa študija (nagrade, pohvale, vidne uvrstitve na tekmovanjih, inovacije,..)
- drugi podatki, ki bi lahko vplivali na odločitve o podelitvi štipendije. 
Prosilci štipendij naslovijo vloge z zahtevano dokumentacijo na upravni odbor Fundacije Marof, Bakovska ulica 31, 9000 Murska Sobota najkasneje do vključno 15.09.2011. 

Tako kot že v preteklih letih bo tudi za študijsko leto 2011/12 Fundacija Marof podelila dve štipendiji za nadarjene študente v Sloveniji in eno za študij v tujini. Vloge bodo sprejemali do 15. septembra.

Fundacija Marof razpisuje tri štipendije za študijsko leto 2011/2012, za študente univerzitetne šole naravoslovno tehnične smeri, umetnostne akademije, glasbene ali upodabljajoče smeri. Razpisujeta se dve štipendiji za študij v Republiki Sloveniji in ena štipendija za študij v tujini. Višina štipendije za študij v Sloveniji znaša 500,00 EUR/mesec, za študij v tujini 700,00 EUR/mesec. 

Pogoji:

- vpisani morate biti najmanj v drugi univerzitetni letnik zahtevanih smeri
- imati povprečje vseh ocen v predhodnem letniku vsaj 8,5
- ste študentje Pomurske regije, ki imajo stalno bivališče v Pomurju (UE M. Sobota, Lendava, Ljutomer, Gornja Radgona)
- niste zaposleni ali samozaposleni in niste vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri ZRSZ.

Če se prosilec za štipendijo izobražuje v tujini, mora prošnji za štipendijo priložiti overilo, da se izobražuje v ustanovi, ki je po predpisih države akreditirana za izvajanje javno veljavnega izobraževalnega programa za pridobitev stopnje izobrazbe. 

Zahtevana dokumentacija

Prosilci štipendij se na razpis prijavijo pisno z vlogo, k kateri je potrebno priložiti naslednjo dokumentacijo: kopijo osebnega dokumenta s sliko, ki vsebuje ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, EMŠO, davčno številko, številko osebnega računa, smer, vrsto in področje izobraževanja oz. izobraževalnega programa, letnik izobraževanja, podatki o morebitni predhodni štipendiji in sicer leto, v katerem je začel prejemati štipendijo, višino štipendije, status štipendista, mirovanje štipendijskega razmerja, prenehanje štipendijskega razmerja, način vračanja izplačanih štipendij, potrdilo o vpisu v naslednji letnik ter potrdilo o vseh opravljenih izpitih v preteklem študijskem letu oz. ob zaključku izobraževanja potrdilo o opravljeni diplomi, dokazila o posebnih dosežkih v okviru že absolviranega časa študija (nagrade, pohvale, vidne uvrstitve na tekmovanjih, inovacije,..) in druge podatke, ki bi lahko vplivali na odločitve o podelitvi štipendije. 

No voljo imate tri tedne

Prosilci štipendij naslovijo vloge z zahtevano dokumentacijo na upravni odbor Fundacije Marof, Bakovska ulica 31, 9000 Murska Sobota najkasneje do vključno 15. septembra 2011. 

Že tretje leto podeljujejo štipendije

Fundacija Marof, katere ustanovitelji so Skupina Panvita, Skupina SGP Pomgrad in Regal GH, je podelila štipendije že dve študijski leti. Fundacija je bila ustanovljena leta 2009 z namenom zagotavljanja denarne in svetovalne podpore za otroško, mladinsko, invalidsko in socialno varstvo ter financiranje izobraževanja pomurskih otrok in mladine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.