https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Vložena interpelacija ministra Janeza Ciglerja Kralja

22.01.2021 ob 17:00  

Poslanci iz LMŠ, SD, Levice in SAB so v DZ vložili interpelacijo ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja. Za uspeh interpelacije je v DZ potrebnih 46 glasov.

Poslanci iz LMŠ, SD, Levice in SAB so v DZ vložili interpelacijo ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja. Očitajo mu neodgovorno delo v času epidemije na področjih domov za starejše, delovnih mest in socialnega dialoga, pa tudi pri dodelitvi sredstev na razpisu ministrstva Zavodu Iskreni, katerega soustanovitelj je bil.

Kot je razvidno iz besedila interpelacije ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, so jo poslanci vložili iz štirih razlogov. Prvi je ministrova odgovornost za neučinkovito ukrepanje pri zajezitvi širjenja novega koronavirusa v domovih za starejše. Očitajo mu, da ni pripravil ustreznih zakonskih predlogov in drugih pravnih aktov za zajezitev širjenja virusa na delovnih mestih. Prav tako je po mnenju vlagateljev minister vodil neustrezen dialog s socialnimi partnerji in ni bil odziven ob predlogih določb, ki posegajo v pravice zaposlenih iz delovnega razmerja.

V četrti točki pa Ciglerju Kralju očitajo koruptivno in klientelistično ravnanje pri dodeljevanju sredstev prek javnega razpisa ter posledičnega favoriziranja določene nevladne organizacije. Zavod Iskreni, katerega soustanovitelj je bil minister, je bil namreč med 17 organizacijami, ki jim je petčlanska komisija ministrstva na razpisu dodelila sredstva za odpravljanje socialnih stisk v času epidemije.

Za uspeh interpelacije je v DZ potrebnih 46 glasov.

Odzval se je tudi premier Janša

Premier Janša je v odzivu na današnjo vložitev interpelacije Ciglerja Kralja ocenil, da bo to "odlična priložnost za razpravo o tem, koliko denarja so ministrstva pod taktirko strank SD, LMŠ SAB doslej namenjala za svoje nevladne organizacije in koliko za zdravstvo, upokojence, šolstvo ali šport". Cigler Kralj po njegovem "dela dobro in zakonito, zato to ne bo interpelacija zoper njega".

Dejstvo, da so opozicijske stranke vložile interpelacijo ministra njegove vlade, pa po Janševi oceni dokazuje, da v strankah KUL "ne verjamejo v svojo famozno nezaupnico". "Ker zakaj bi sicer odstavljali posameznega ministra, če bi verjeli, da bodo zrušili celo vlado," je navedel.

Ob tem je takšno dogajanje sredi epidemije novega koronavirusa ocenil kot "zavržno destruktivno početje, kakršnega zmore levica samo v Sloveniji".

Naslovna fotografija: Janez Cigler Kralj-gov.si

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   22.01.2021 ob 17:28 Gost: gost

   Strinjam se z predsednikom vlade g. Janezom Janšo, da opozicija nima puške za odstrl celotne vlade. Zato bo vladno trdnjavo napadala z pištolo na prdivo, da bo djalo pr kul, pr kul

   19 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   22.01.2021 ob 17:48 gost

   TEGA CERKVENEGA LOPOVA DIREKT V ZAPOR. PA TUDI VSE TISTE NA MINISTRSTVU, KI SO MU POMAGALI PRI LOPOVŠČINAH.

   22 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   22.01.2021 ob 18:02 gost gost

   LOPOV SI POVEJ IME GOLAZEN DA IDEŠ PO MAKARONE NA KARITAS ZUPNIŠČE TE SE PA SAM SEBI SMILIŠ SRAMOTA KA SI SLOVENEC ČE SPLOH SI

   15 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   22.01.2021 ob 18:09 drijska gost

   Stalno serjejo z tejmi interpelacijami in vsi ostanejo na položajih ker lopov lopovega ne bo izdal

   4 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   22.01.2021 ob 18:33 gost

   Ta že ima pogled kot lisjak. Vsi taki ki delajo kao za nekao dobrodelnost so največji dobrodelneži za sebe. Največ bogastva si pridobijo za besedo dobrodelnost. To je beseda ki glupi narod spravi na kolena in darujejo kot da bo jutri zadnji dan. Taki lisjak pa samo štejo denarce od dobrodelnosti.

   18 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   22.01.2021 ob 18:37 Lendavski nadvojvoda(original) gost

   Evo,sistem Ivana Komunista,oni so krivi,naši ne,oni niso nič naredili,mi smo sveti ,mi smo nekaj,samo malo krademo ,oni več...Lovi se na epidemijo,Ivan Komunist je,trdim,ga poznam,popolnoma destruktiven,lažniv,pridobitniški,od mladosti naprej maščevalen,nizkoten,manjčloveški,manipulator za nerazmišljajoče ,predvsem pa mu gre spodkopavanje,izdaja svojih....Še nekaj,kam so izginili transkripti zasliševanj na Roški?....Imajo jih Lajbeki...to pove vse....lepo je pel pri zasliševanjih....to je Ivan Komunist.

   10 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   22.01.2021 ob 18:49 gost gost

   Prvo: Pravilno se napiše, vložena interpelacija ZA ministra tega in tega. Škoda, da tega ne veste, če že pišete- nič se niste izboljšali, pa že koliko kritik je bilo. Sicer pa ,ta sploh ni primeren za ministra, to je že dokazal. Če bil bil predsednik vlade vsaj malo kredibilen bi ga sam odstavo. Samo to od njega ne moremo čakati, podpira svoje pokvarjence, kot je sam. Torej je edina pot interpelacija. In, če so ostale stranke v parlamentu vsaj malo realne, bi morala ta interpelacija uspeti.

   13 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.01.2021 ob 9:38 2021 gost

    gost- Ta interpelacija je že naprej obsojena na neuspeh. To pravzaprav SMŠ (Serpentinšek) interpelira SD, samo to vi levičarji še niste dojeli. Prav za prav politiko levega pol. pola vodijo naši osrednji mediji. Marsikatere nepravilnosti predvsem stranke SD bojo z to interpelacijo prišle nadan, posledično pa odmik od interpelacije vlade in slab rezultat SD na volitvah.

    13 4 Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   22.01.2021 ob 19:15 Zabavno gost

   Res postaja zabavno, ko človek sledi tej ali oni slovenski politični sceni. Napad tukaj, štrajk tam, interpelacija na potezi. A kdo v tej državi še misli s trezno glavo in odloča, kaj je za nas, uboge Slovenčke še zdravo? Žal nihče. Najbolj se je te dni čez tega ministra postavila SD z našim dragim rojakom na čelu. No, zdaj pa k razmišljanju: kot minister si je upal in moral storiti nekaj korakov, da se je epidemija tako ali drugače reševala. Ali je uspel ali ne, sodimo po rezultatih. Nenazadnje le nismo imeli hude pandemije in s krstami preobloženih mrtvašnic, kot je to bilo v Italiji in recimo v Španiji že spomladi. Da ne omenjam množičnih pokopov po nekaterih, naši levici tako ljubim bolj oddaljenim in bolj rdeče obarvanim državam (glej Youtube!). In kaj je v tem času (ali poprej) počel naš rojak Ž.? Ne vem in ne morem ugotoviti, če se še tako trudim. Torej nič. Sedel je v zavetrju in čakal svoj trenutek. Taki smo. Živeli Slovenci! Bodimo bratu - brat! Ne, dajmo mu štrik za vrat...

   9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   22.01.2021 ob 21:22 gost

   PUŠI na vseh koncih in krajih in kot po dobri stari navadi boste tudi tu POPUŠILI.Pa uživajte.

   11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   22.01.2021 ob 22:10 gost

   GOSPOD JANŠA ODSTOPI IN IZGINI IZ SLOVENIJE ZA VSE VEČNE ČASE..-------------IDIOT..

   11 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   22.01.2021 ob 22:23 gost

   ODIDI ti ker itak nič ne pomeniš ,pa še socialaš si.Pa ne pozabi DF-ja sabo vzeti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   22.01.2021 ob 22:53 Muhamad Akbar gost

   oe24.at/oesterreich/chronik/video-zeigt-das-wuerde-atombombe-in-wien-anrichten/462172055

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   23.01.2021 ob 8:34 Komunajzar šalabajzar gost

   Levokomunisti, hudič vas lepo počasi pobira. Z vsako tako debilno interpelacijo, se samo vaše kriminalne rabote odkrivajo. Vi kar tako naprej. Več kot bo teh vaših interpelacij, prej se boste sami med sabo pospravili. Je hudič a ne, ker se vam državno korito prazni.

   5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   23.01.2021 ob 15:58 Tinček gost

   Politika mora biti leva in desna, da si kažejo ogledalo. TO pa sigurno ni pri nas v Sloveniji, ge šče POD PEPELOM TLI ZKP, KOT VEČNO NEUNIČLJIVO OGLJE. Žalostno je pa to, da nemrejo zrazmiti, NJIHOV ČAS JE ŠEL PA-PA-PA. Bolj mečejo strup, več ga dobijo nazaj. Puška je stara rjava, lovec pa za vraga......ha-ha-ha....

   3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   23.01.2021 ob 18:59 gost gost

   Zdaj pa dosta s ten pokvarjenim tviterašom. Prosim vse njegove ovce, da povejo vsaj eno DOBRO stvar, ki jo je ta tviteraš v tridesetih letih, odkar se udinja v politiko dobro naredil za državo? In še bolj pomembno, kaj je DOBREGA naredil pa Pomurje, da ga tak podpirate.? Ali sploh ve, kje je to? Čisto resno mislim, povejte, ka bomo tudi drugi znali, zakaj ga tak podpirati. Če do argumenti pravi, bomo tudi drugi, ki ga zdaj popolnoma zaničujemo znali.

   6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   23.01.2021 ob 19:34 pišta gost

   J J je vam drekašem izboril novo domovino o kateri smo mi nekoč samo sanjali a se je po njegovi zaslugi tudi uresničila! Zato ne serite v svojo lastno skledo ,to namreč delajo LEVOJAJI KRETENI ,ki tega ne morejo preboleti da je J J sposoben narediti več ,kot vsi njihovi kreteni ki nimajo obraza samo odbojno steklo ki ponazarja človeški ego!! Dobrega naredil in naredi več kot vsi njegovi levojaji predhodniki , ki nimajo obrazov ampak odbojne panele za samofšečnost!!!

   6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.01.2021 ob 21:15 gost

    Izboril novo domovino? S TEM, DA SE JE SKRIVAL V BUNKERJU POD CANKARJEVIM DOMOM? S tem, ko je hotel zakuhati vojno v Sloveniji, pa so k sreči bili poveljniki TO dovolj pametni, da so zavrnili njegova povelja o napadih na kasarne, predvsem Vrhniško, ki bi v primeru napada zravnala celo Ljubljano z zemljo? Ko sta Kučan in Drnovšek poskrbela za miren odhod JLA iz Slovenije - BRIONSKA DEKLARACIJA? Prekleti smrduhar desni nevedni zabiti. Marš v štalo pa tam ostani, kjer tja spadaš.

    4 3 Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   23.01.2021 ob 20:05 marko gost

   Ta golazen GOSPODU JANŠI ne segne niti do kolen.

   5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   23.01.2021 ob 20:15 gost

   ,,, pišta,,, Marko,,, dva pijanca,,, dva, buzija,,, hlapca pusranuga Janeza groznuga,,,. JJ.. Je samo eno zahrptno zlovešče sanje kero ima okoli sebe manjvredne ljudi. Z kerimi lahko manipulira in da za njega naredijo tisto kar sam nikoli nabi. Za bedake kot sta vidva pa niti Neve da obstajata da sta na zemeljski obli. Kajti v Prekmurju so zadnjega samo vsi,,,, prekmurski cigani,,, štekata hlapca.

   5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   23.01.2021 ob 20:18 gost

   g.J.Janša je zakon.Vsi se mu lahko samo priklonite.levuharji pa se klanjajo mesarju SLO naroda kidriću.Čisto levuharjem podobno.Še enkrat spoštovani g.JANEZ JANŠA MOJ PRIKLON!!!!!!

   7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
   23.01.2021 ob 20:31 marko gost

   SOCIALCU 20.15 keri komentira manj vredne ljudi,,ja ja to je odraz LEVUHOV kak so kordež,mesec,itd.........

   5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
   01.02.2022 ob 15:22 Sexy gost

   Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.