https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V ZD Murska Sobota mogoče določanje SARS COV 2 IGG protiteles

26.1.2021  

Iz Zdravstvenega doma Murska Sobota uporabnike laboratorijskih storitev obveščajo, da bodo z dnem 25.1.2021 začeli z določanjem SARS CoV 2 IgG (Imunoglobulin G) protiteles.

Preiskava se bo izvajala kot samoplačniška storitev, cena preiskave je 30,00 eur.

Odvzem krvi za določitev SARS CoV 2 IgG protiteles se bo izvajal od ponedeljka do petka med 11.00 in 13.00 uro v Centralnem laboratoriju ZD Murska Sobota.

 Foto: Pixabay

Testiranje lahko opravi vsak, ki ne kaže znakov okužbe (vročina, suh kašelj, težko dihanje, nahod,...). Preiskovanci naj s sabo prinesejo zdravstveno kartico. Pred odvzemom krvi in obravnavo v laboratoriju bodo morali izpolniti vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti. Po odvzemu krvi bodo prejeli račun in informacijo, kdaj lahko prevzamejo izvid. Račun bodo plačali na blagajni zavoda, kjer bodo prejeli potrdilo o plačilu, s katerim se bodo oglasili v laboratoriju in izvid prevzeli.

 Foto: Pixabay

S preiskavo določajo prisotnost SARS CoV 2 IgG protiteles, ki se v organizmu tvorijo po okužbi ali stiku organizma s koronavirusom Covid-19. Z določanjem SARS CoV 2 IgG protiteles, ne moremo dokazovati trenutne (akutne) okužbe z virusom. SARS CoV 2 IgG protitelesa dosežejo raven meje določitve približno 14 dni po pojavu simptomov, vendar njihov titer sčasoma upada in spet lahko doseže negativno vrednost.

Rezultati so podani s številčno vrednostjo v enotah AU/mL.

Referenčna vrednost je 50,0 AU/mL. Vrednosti pod 50,0 AU/mL se smatrajo kot negativne.

Naslovna fotografija: ZD MS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.01.2021 ob 9:15 gost

      Vse samo ka se služi vse pa plačajo glupi narod.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.