https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Odobrili cepivo AstraZenece proti covidu-19 za starejše od 18 let

29.1.2021  

Danes je Evropska agencija za zdravila (Ema), priporočila izdajo pogojnega dovoljenja za uporabo cepiva družbe AstraZeneca proti covidu-19 za osebe, starejše od 18 let.

 

Izvršna direktorica agencije Emer Coooke je po navedbah STA ob tem poudarila, da so s to tretjo odobritvijo še razširili arzenal cepiv, ki je na voljo EU v boju proti pandemiji in za zaščito državljanov. Zatrdila je, da so kot v prvih dveh primerih tudi to cepivo temeljito preverili.

Doslej je Ema za uporabo v Evropski uniji odobrila dve cepivi. Decembra lani cepivo Pfizerja in BioNTecha ter januarja cepivo Moderne. 

Foto: Pixabay

"Cepivo švedsko-britanskega farmacevtskega podjetja AstraZeneca in univerze v Oxfordu, ki sta za pogojno dovoljenje za promet s cepivom v EU zaprosila 12. januarja, je v raziskavah izkazalo slabšo učinkovitost od predhodnikov, a je njegova prednost v tem, da ga je mogoče hraniti v običajnih hladilnikih. Je tudi bistveno cenejše.

Unija se je z AstraZeneco dogovorila za 400 milijonov odmerkov cepiva. Potem ko je podjetje napovedalo, da bo v prvem četrtletju tega leta uniji dobavilo le četrtino odmerkov, ki so za to obdobje predvideni po pogodbi, se je med EU in družbo razvnel oster spor. Komisija je pripravila tudi mehanizem, ki omogoča prepoved izvoza cepiv, če podjetje ne izpolni obveznosti do unije," navaja STA.

Cepivo mora sedaj za prodajo na evropskem trgu dobiti še zeleno luč Evropske komisije, ki običajno sledi v nekaj urah.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.01.2021 ob 18:08 gost

      Kaj je to zdaj cepivo ali voda. Kako lahko v domu za starejše imajo okužbe če so pa vsi bili že cepljeni. Razumi če moreš.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.01.2021 ob 21:47 ISTINA gost

      v domu cepljeni, pa okuženi, maš prav. Ne moreš verjeti, lažejo nam ko cucki in v domu so okuženi, mi pa ne smemo v birtijo na kavo in jegermajster z dodatkom encijana.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.