https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V večini Italije sproščanje ukrepov, odpirajo se bari

30.1.2021  

Od ponedeljka bo večina od 20 italijanskih dežel označenih z rumeno barvo, kar pomeni najblažje ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. Rdečih območij, kar pomeni najstrožje ukrepe, ne bo več, oranžnih pa bo pet dežel oziroma pokrajin, je v petek odločila italijanska vlada. Stroka ob tem svari, da je epidemija covida-19 še vedno v občutljivi fazi.

Dežele Apulija, Sardinija, Sicilija, Umbrija in avtonomna pokrajina Bolzano oziroma Južna Tirolska bodo oranžne. Tam lahko bari in restavracije strežejo le hrano in pijačo za s seboj. So pa odprte vse trgovine.

Bari in restavracije odprti do 18. ure

"Vse druge dežele in pokrajina Trentino, ki skupaj z Bolzanom sestavlja deželo Trentinsko - Zgornje Poadižje, bodo medtem rumene, kar pomeni najblažje ukrepe. Tam so lahko odprti tudi bari in restavracije, a le do 18. ure.

Povsod po Italiji je za prebivalce prepovedano gibanje med posameznimi deželami, razen če morajo na delo, k zdravniku ali imajo druge nujne opravke. Prebivalci rumenih območij se lahko prosto gibljejo po celotni deželi, tisti, ki živijo na oranžnih, pa samo znotraj svojih občin. Povsod je še naprej v veljavi nočna policijska ura med 22. in 5. uro. Ob koncih tedna in praznikih morajo biti zaprti vsi trgovski centri po državi," navaja STA.

 Foto: Pixabay

Stroka pri tem svari, da je epidemija covida-19 še vedno v občutljivi fazi, saj Italiji težave povzročajo tudi zamude pri dobavi cepiv proti covidu-19.

"Prejeli so 300.000 odmerkov cepiva manj, kot so pričakovali. Zaradi tega so morali prepoloviti število cepljenj na dan. V državi z okoli 60 milijoni prebivalcev so doslej proti koronavirusni bolezni cepili okoli 1,7 milijona ljudi," po navedbah STA poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.01.2021 ob 15:47 gost

      Tako se dela vse se odpira v vseh sosednjih državaj samo pri nas se še bolj zapira. Samo nas diktatura straj ne zeme mij mamo zidanice in se veselo veš čas sestajamo in se nam jebe za vse skupaj. Pa še nihče ni imel virusa posranuga zato nan Nej nakladati o sranju kero samo diktaturi, tviteraš, Janezi groznumi koristi in nikumi drugimi.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.01.2021 ob 18:19 Lali gost

        Glede sproščanja ukrepov je pri nas narobe to da janša ne upošteva stroke, vsa merila ki je ta vlada določila niti sama ne upošteva, pri nas v treh urah pet različnih razlag za isto stvar, medtem ko v drugih državah tisto velja kar se nameni narediti, kaj pa šiptar ve,glavno da on twita

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.01.2021 ob 21:40 gost

      Pred vsakimi vrati Gostiln, trgovin itd., obvezno testirati potem pa tudi pri nes odpreti.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.01.2021 ob 21:59 gost

      Lali a še zmeraj vidiš bele miši ??? Stanje se ti ni nič popravilo.Brž k zdravniku!!!!!!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.