https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Preverite, kaj vse se odpira

5.2.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodelovala državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Ajda Cuderman.


 

Odpira se več trgovin in storitev, od prihodnjega tedna obvezno testiranje za zaposlene

"Dober in tvoren posvet in sodelovanje države na eni strani in predstavnikov gospodarstva na drugi strani so pokazali, katere delavnosti se lahko sproščajo varno in na način, ki onemogoča kakršnokoli poslabšanje razmer.

Trenutne epidemiološke razmere, ki so posledica vedno bolj doslednega in odgovornega ravnanja državljanov in državljank, so omogočile sproščanje oskrbe z blagom in storitvami, ki jih potrebujemo in pričakujemo.

Na podlagi včerajšnje temeljite razprave o sproščanju omejitvenih ukrepov na področju storitvenega gospodarstva, je vlada danes sprejela nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom," pove  Cudermanova.

Dejavnosti, ki lahko obratujejo brez predhodnega testiranja so:

- Dejavnosti, ki lahko obratujejo brez predhodnega testiranja so:
- Lekarne, bencinski servisi,
- Finančne, geodetske storitve, individualne nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve,
- Pošta, dostavne službe, osebni prevzem blaga ali hrane (razen alkohola), dimnikarske storitve (pod pogojem, da izvajajo storitev sami ali še z največ eno osebo)
- Gradbena dela v nenaseljenih objektih
- Trafike in kioske, frizerski saloni ter medicinske pedikure in manikure,
- Servisne delavnice ki opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles (vulkanizerske, avtomehanične, avtoličarske ali avtokleparske delavnice, popravila koles) in druge nujne storitve za zagotavljanje varnosti in zdravja.

Z odlokom, ki velja od jutri, pa do vključno 12. februarja 2021, se ohranjajo enake izjeme, kot do sedaj, dodatno pa se v vseh statističnih regijah, ki jih Odlok sedaj obravnava kot rdeče, dovoljuje obratovanje novih izjem.

Storitev lahko opravljajo le zaposleni z negativnim izvidom testa. Te dejavnosti so:

- prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji,
- prodajalne z medicinskimi pripomočki in ortopedskimi pripomočki,
- kmetijske prodajalne,
- specializirane prodajalne z otroškim programom,

Vir: vlada

- prodajalne s površino do 400 m2, ne glede na vrsto blaga,

- tržnice,

- druge servisne delavnice s površino do 400 m2 ter storitve izdelave, vzdrževanja in montaže,

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.02.2021 ob 7:52 gost

      Nismo zadovoljni gostilne ni na seznamu spet bomo morali v zidanice k prijatelju v kako prikrito gostilno od zadaj. Na ribolov z družbo in hladilno torbo napolniti z vsemi glažeki.

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.02.2021 ob 8:56 gost gost

      Ta vlada je s svojimi bedarijami, ki jim ni para na svetu ,zdaj pa res dosegla dno. Pa smo dolžni še dalje prenašati ukrepe, ki nastajajo v glavo očitno psihično bolnega firerja? Res je skrajni čas, da se to zamenja in odide. Tako, kot je zdaj pri nas, je hujše kot v vojni. Res smo Venezuela, pa še tam se narod vsaj pobuni. Sramota

      25 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.02.2021 ob 9:08 kilonja gost

        Kaj te muči DEBELI, da ti knjižnice in gostiln niso odprli ? Pijandure leve, se pa pač drogirajte kaj vam fali ? Samo skrajni levičarji imate težave s tem da je Janša na oblasti, to nima zveze z vladnimi ukrepi ki so po vsem Svetu zelo podobni, mogoče nekje manj strogi, ker pač nimajo za opraviti v najhujši krizi Evrope v zadnjih desetletjih, z maloumnimi provokatorji z opozicije. Drugje ljudje sodelujejo, samo v SLoveniji more leva gamad ves čas krite metati polena pod noge . Verjemi mi, vi ste trenutno najbolj srečni v OPOZICIJI ker se zavedate da bi si izkopali politični grob če bi zdaj vodili državo, ker bi ne bi upali sprejemati ukrepov kot jih sprejema Janša . Vi ste luzerji, smeškoti, kot policija v ameriških filmih, pridete na koncu ko je že situacija rešena ;) . Tako ste tui v vsaki krizi, vsi so vas že spregledali, pridete ko je konec krize in se tolčete po prsih ,pa potem leta kradete denar ker morete krpati kar je Janša pred vami kot pokradel . Kaj ne vidiš debil da še v opoziciji si niste enostni, kako bi izgledali šele v koaliciji ? Veste vi dobro da ste luzerji, zato pa vlaganje nezaupnice s preštetimi 42 glasovi, pa interpelacije brez repa in glave, da date malo tolažbe vašim verskim fanatikom ki vam sledijo kot počneš ti to, ovca leva natetgnjena.

        10 18 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.02.2021 ob 9:12 gost

      Kdo ga bo zamenjal????????????? Erjavec z svojo mega ful kuuul špon elito?????????? To bi rad, da se nam cel svet smeji. Bo ga že nekdo normalen zamenjal, ko pride čas volitev. Upam na Pivčevo stranko, da bo zmagala in prevzela vlado.

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.02.2021 ob 9:17 kilonja gost

        Pivčeva žal nima šans, si videl kakšno moč ima maščevalna levica, Pivčevo so odrezali zaradi 400 €, ker si je drznila SIlveka Erjavca vreči s prestola. Potem je sledilo maščevanje znotraj njene stranke in tedensko diskreditiranje omenjene, do končnega izgodna iz stranke . To so psihotiki, psihopati, ki imajo v rokah denar in medije, Pivčeva žal nima šans,ker bi tudi levičarjem odžrla volilne glasove .

        5 10 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.02.2021 ob 9:17 gost

      Eh Kilonja, kake zdaj že ti trosiš. Kak naj debeli pogreša gostilne????? Pa on je že desetletje zaprt brez omejitev v svoji kamrici od koder vsak dan piše budalaštine in pravljice o Jugoslaviji. Edini njegov stik z resničnim svetom je Karitas, ki mu na dom dostavlja hrano in pijačo, pa kake gate, ka ne zasmrdi v tej mali kamrci. Saj res debeli, ste se že prešteli vaša KUUUUUUUUUUUUUUULLLL ful koalicija? Vas je že vsaj 44?? Baje se bosta Violeta in Kordiš podvojila in štejeta dvojno. To je vaše zadnje upanje.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.02.2021 ob 9:19 busybee gost

      Jernejček p Damijan je spet aktualen. Bo vsaj vedel do 46 prešteti:)

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.02.2021 ob 9:27 gost

      Ima, ima pa še kake šanse ima. Že zdaj ima veliko podporo. Pivčeva ve biti veliko presenečenje na naslednjih volitvah, kjer bo KUUUUL FUUL Mega špon doživela pravo blamažo.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.02.2021 ob 11:04 gost

      Viba ,vaca ,vak, Kavl je vaš.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.