https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurski otroci začenjajo zimske počitnice

15.02.2021 ob 14:38  

S 15. februarjem osnovnošolci in dijaki v vzhodnem delu Slovenije začenjajo enotedenske zimske počitnice. Tudi tokratne počitnice bodo morali preživeti prilagojene epidemiološkim razmeram in z manj druženja. Kljub temu se z današnjim dnem nekateri ukrepi sproščajo, med njimi tudi druženje do 10 ljudi, tako bodo vsi počitnikarji že jutri, na pustni torek, lahko oblekli svoj kostum in se v najožjem krogu vseeno pozabavali.


A počitnice ima samo polovica otrok, v zahodnem delu Slovenije se jih bodo namreč razveselili v prihodnjem tednu, z današnjim dnem pa se vračajo v šolske klopi vsi učenci osnovnih šol in dijaki zaključnih letnikov. V umetniških gimnazijah in glasbenih šolah je od danes dovoljena izvedba individualnega pouka.

Za tiste, ki se vračajo k pouku v šoli, bodo veljali enaki epidemiološki ukrepi kot za učence prvega triletja, za katere izobraževanje že poteka v šoli. Pouk bo potekal v matičnih učilnicah, učenci in dijaki bodo tudi malicali v učilnicah. Kosila morajo šole organizirati tako, da bo med učenci čim manj mešanja.

V matičnem razredu bo še naprej potekalo podaljšano bivanje v snovnih šolah, ki bo organizirano za otroke prvih treh razredov osnovnih šol, medtem ko bodo starše četrtošolcev in petošolcev pozvali, naj otroci, če se le da, po pouku odidejo domov.

V matičnih razredih učencem ne bo treba uporabljati zaščitnih mask, zunaj razreda pa ves čas.

Še vedno velja, da morajo zaposleni v vzgoji in izobraževanju pred vrnitvijo na delovno mesto opraviti testiranje na okužbo s koronavirusom, testiranje pa ponavljati vsakih sedem dni.

Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je v pogovoru za spletni portal Siol dejala, da se učenci vračajo v šole "v prvem trenutku, ko nam to omogočajo epidemiološke razmere". Po njenih ocenah bo sicer kljub šolanju od doma mogoče doseči zastavljene učne cilje iz šolskega koledarja.

Fotografije so simbolične: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.02.2021 ob 15:00 gost

      Zdaj bi naj utrjevali znanje Nej ka su šli na počitnice. Ge misli ka su meli oni že 5 mesecu pučitnice.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.02.2021 ob 17:52 Ruski gost

      Ucitelji imajo ze pol leta pocitnice...

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.02.2021 ob 18:04 Hope gost

      I am making 10,000 dollars at home on my own laptop. Just to work online 2 to 4 hours properly. so i make my family happy and you can to check it out what i do......... https://bit.ly/39JrDqt

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.02.2021 ob 19:06 gost pet gost

      To, ka se zadnje leto dogaja s šolof je nej normalno. Vse niti ma v rokah pokvarjeni tviteraš, zato pa je, kak je, slabše nemre biti. Deca do to občutila še generacije napraj. Brez znanja, razpuščeno, brez socializacije itd. To vse pa paše tviterašu. Čim več glupih lidij, ka do mislili z njegovo pametjo. E, zdaj se vidi, kama smo prišli s tem pokvarjenim groznim. Slabše smo nej mogli odnesti, škoda za narod. Pa samo nekaj procentov je njegovih ovc, v diktaturi smo pa vsi.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.02.2021 ob 0:58 gost

      začele so se tudi zimske počitnice za vse KUL-ovce ..hahaahahhhahahahahahaha..Kharl ma vdno provh mar ne :D ..Kharl pa oni ta z ROGA ko so tak K(H) UL MAH HJA

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.02.2021 ob 5:13 Alexa gost

      I am making 10,000 Dollars at home own laptop. Just do work online 2 to 4 hour properly. so i make my family happy and u can do check it out what i do ....... https://bit.ly/3rgMKrL

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.