https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Turistični boni ostajajo za koriščenje nočitev

18.02.2021 ob 14:24  

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ne razmišlja o možnosti širjenja uporabe turističnih bonov. "Ta ukrep se ne bo širil, turistični bon ostaja v obliki, kot je bil zakonsko sprejet," je dejal državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc na novinarski konferenci Društva regionalnih turističnih vodnikov Slovenije.


Turistične bone je lani kot obliko pomoči turistični panogi, ki jo je močno prizadela globalna pandemija covida-19, prinesel tretji protikoronski zakon. Prejeli so jih vsi prebivalci Slovenije, in sicer mladoletni v višini 50 evrov, odrasli pa v višini 200 evrov. Koristiti jih je mogoče za nočitve oz. nočitve z zajtrkom v nastanitvenih obratih, in sicer od 19. junija do zaprtja nastanitvenih obratov v drugem valu covida-19 konec oktobra.

Sprva naj bi boni veljali do konca lanskega leta, a je vlada njihovo veljavnost decembra podaljšala do konca leta 2021.

Skupno število bonov je 2.047.261, njihova skupna vrednost pa nekaj manj kot 356,9 milijona evrov. Od tega je bilo do 28. novembra deloma ali v celoti unovčenih 932.900 bonov v skupni višini 127,9 milijona evrov. Neporabljenih torej ostaja še za 228,9 milijona evrov bonov.

Turistični boni so marsikje, zlasti na Obali, v gorskih destinacijah in termah, rešili poletno turistično sezono, drugim destinacijam, zlasti mestnim in tradicionalno bolj priljubljenim pri tujcih, pa skorajda niso prinesli učinka.

Mnogo je bilo pozivov, naj se možnost koriščenja bonov razširi iz nočitev oz. nočitev z zajtrkom na drugo turistično ponudbo, denimo atrakcije, gostinske storitve, vstopnice in podobno. Naj bo turistične bone mogoče izkoristiti za turistična vodenja, so pozvali tudi turistični vodniki.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.02.2021 ob 15:59 Korupcija gost

      novice.svet24.si/clanek/novice/crna-kronika/602e7e923eabb/umrl-profesor-eden-najbolj-vplivnih-mafijskih-sefov 24ur.com/novice/slovenija/hisne-preiskave-

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.02.2021 ob 18:41 gost gost

      Zakaj so levuharji prvi izkoristili bone? Ker so izobraženi!

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.02.2021 ob 18:55 gost

      Zato da je to naš davkoplačevalski denar. Nej pa od diktatura tirana,,, Janeza groznuga,,,,.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.02.2021 ob 19:01 L gost

      Mi nimamo delavnih navad, ampak vse je naše.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.02.2021 ob 19:37 Hope gost

      I was fired by my boss and was jobless for few months, than my buddy told me about this site to do work. Within a month i am able to earn handsome package. For more detail visit……..bit.ly/39jrdqt

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.02.2021 ob 7:42 šilček gost

      Turistične bone morate še dati ljudem,ker bodo gostince in hotelirje rešili finančne krize ki ste jo vi politiki skuhali,ta vaš, ki počiva ali napihnjeni počivnik,ki toliko je in nič ne dela,je zakuhal veliko sranje v tej državi zavoženi,če bi jaz bi gostilničar nebi več dobili vi politiki nit skorice kruha,ker niste vredni žlice vode.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.02.2021 ob 8:29 gost

      Glavno ka si oni lahko dajo odprti gostilne. Zdaj da je zakuhal sranje so pa lahko kao drugi tudi stregli malico kao. Samo to nihče do zdaj ni vedel. Dobro je Kacin povedal pred zadnjo konferenco,,,, pejmo se malo hecat z glupin narodno,,,. In glej ga zlomka tiran gaje takoj zamenjal. Ker zdaj ne more lapati.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.