https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Vlada na dopisni seji podaljšala ukrepe, spremembe pri testiranjih

18.2.2021  

Vlada je na današnji dopisni seji za en teden podaljšala protikoronske odloke na področju prodaje vozil, javnega prevoza potnikov, vzgoje in izobraževanja ter prodaje blaga in storitev. Je pa nekoliko dopolnila določbe o obveznosti testiranj, ki niso potrebna ob ustreznem dokazilu o cepljenju proti covidu-19.


Kot so sporočili z vlade, bodo odloki veljali do 26. februarja. Gre za odloke, ki med drugim določajo način izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil, pogoje za uporabo javnega prevoza in žičniških naprav, pravila glede izvajanja dejavnosti s področja vzgoje in izobraževanja ter pogoje za ponujanje in prodajo blaga in storitev potrošnikom.

Odloki predvidevajo tudi obveznost rednega testiranja na novi koronavirus. Vendar pa se učiteljem, prodajalcem in drugim, pa tudi potrošnikom, kjer odloki to predvidevajo, ne bo treba testirati, če imajo dokazilo o cepljenju proti covidu-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni.

Za ostale pogoji glede testiranja kljub pozivom iz nekaterih panog tako ostajajo nespremenjeni. Tudi vozniki taksijev, ki so danes napovedali nadaljevanje protestnih voženj v središčih mest, se bodo morali še naprej testirati na 72 ur. Da ta ukrep ostaja v veljavi, je danes napovedal že minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, ki se je danes sestal s predstavniki taksistov.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.02.2021 ob 21:10 123 gost

      Vlada pravi ka se nej trbej testirati tistim keri majo potrdilo o cepljenju, zdaj so bili cepljeni 80 plus, pa mi naj nekdo pove ge so taki še zaposleni, ta vlada se je zgubila na celi črti

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.02.2021 ob 3:59 LindaSRussell gost

      Z delom od doma sem v enem mesecu zaslužil 36498 USD. Ko sem pred tremi meseci izgubil službo, sem bil zelo razburjen in neuspešno poskušal najti službo. Našel sem to spletno službo. in zdaj lahko zaslužim na tisoče od doma. Vsakdo lahko to delo opravi in ​​na spletu zasluži več dolarjev po tej povezavi ......... === >>>> https://bit.ly/3rgMKrL

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.02.2021 ob 6:44 šilček gost

      Tu se več ne ve kdo pije in kdo plača,jaz se nebi testiral nikoli naj manj pa z tem činčarajem,ki ga prodajajo tisti trije šalabazerji ki so od grinča (janše) kolegi,kitajci prodajajo činčaraj budale slovenske pa kopujejo ampak so ljudje največji budalaši da verjamejo grinču (janši).

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.02.2021 ob 8:01 gost

      Bravo,,, šilcek,,, zelo lepo si napisal činceraj. Samo ta činceraj je vreden 1.miljoncek.keroga so dobili prijatelji buziji,,, grinča tviteraša,,,. Ki čakajo že za drugi milijonček. In to naš davkoplačevalski denar. Poročilo računskega sodišča je vse razjasnilo kako se krade kako se laže kako se norčuje iz glupega naroda kot pravi Jelinčič. Vladni pizdeki si pa zdaj več ne upajo pred novinarje ampak si najemajo obvetnike keri so iz naftalina se privlakli. Da bodo zagovarjali njihove kradljivec posle in se sramotilni namesto debelega Počivauška.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.