https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Ekipa RIS Dvorca Rakičan zasadila nova drevesa

19.02.2021 ob 11:00  

V RIS Dvorcu Rakičan urejajo pašnik ob parku dvorca Rakičan, na katerega bodo zasadili okrog 200 novih dreves.

Po besedah direktorja RIS Dvorca Rakičan dr. Roberta Celca, bodo zasadili več različnih drevesnih vrst. Največ je hrasta, bukve in čremse, nekaj je tudi gabra in breze. "S tem želimo vzpostaviti vetrolov za rakičanski park, ker imamo ob večjih nevihtah izruvana drevesa. Vetrolov bo dolgoročno pripomogel k manjšemu vetrolomu v samem parku. 

Z zasaditvijo bodo vzpostavili senco za konje. "Večji del konj se bo dolgoročno selil iz hlevov v dvorcu Rakičan, v manjše štale tako imenovane “lauf štale”, ki bodo nameščene v parku in na travniku," pove Celec in doda, da s tem rešujejo več izzivov. "Prostori, ki so sedaj hlevi, se bodo lahko namenili za nadaljnjo obnovo in širitev posteljnih kapacitet za goste."

Drevesa sedijo tudi na zahodnem delu parka. Med drugim bodo na meji s soboško bolnico zasadili nekaj iglavcev. Parku želijo dodati nekaj drevesnih vrst, ki bodo parku dala še večjo barvitost. V bližini vrtca bodo tako zasadili tudi  sofore. "S tem bo rakičanski park postal še atraktivnejši," zaključi Celec. 

Uredili so tudi dve jahališči - maneži. V okviru projekta »Živa dediščina,« bodo izvedli še revitalizacijo kapele in dela parka med dvorcem in kapelo. Investicija bo zajemala obnovo kapelice, umestitvijo javne razsvetljave v park, ureditvijo potk, zasaditvijo novih dreves, utrditvijo terena okrog kapelice, napeljavo električne instalacije v kapelo itn. 

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.