https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Obvezno tedensko testiranje tudi za voznike in spremljevalno osebje javnega potniškega prometa

25.2.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc, državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Blaž Košorok, Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata in namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak.

Maja Bratuša je uvodoma povedala, da je vlada na včerajšnji seji odločila, da trenutne razmere ne dopuščajo dodatnih sproščanj veljavnih ukrepov. V skladu z Načrtom sproščanja tako še naprej ostajamo v oranžni fazi.

Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer, bo vlada zaostrila ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa v Obalno-Krški regiji tudi pri začasni omejitvi gibanja.

Vlada je včeraj podaljšala veljavnost nekaterih odlokov še za en teden, in sicer:

  • Odlok o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode
  • Odlok o začasni prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnim uporabnikom
  • Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe
  • Odlok o obvezni namestitvi razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah
  • Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja.

Vlada je včeraj določila nekatere spremembe, ki zadevajo tudi odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, je povedal Simon Zajc. Podaljšuje se obdobje veljavnosti obstoječega odloka, z veljavnostjo do 5. marca letos. Izjeme v statističnih regijah z bolj ugodno epidemiološko sliko se ohranijo, v Obalno-Kraški statistični regiji pa se izjeme oži na način, kot je določeno za rdečo fazo sproščanja ukrepov.

Z področja ministrstva za infrastrukturo je vlada sprejela tri odloke, ki začnejo veljati s soboto je pojasnil Blaž Košorok.

  • Javni prevoz se lahko še naprej izvaja, s tem, da je postalo obvezno testiranje enkrat tedensko tudi za voznike javnega potniškega prometa in spremljevalno osebje v železniškem prometu, podobno kot je pri avtotaksi prevozih.
  • Pri žičniških napravah se uvaja spremembo - navedene so regije, v katerih je obratovanje žičniških napravah in pripadajočih smučarskih prog dovoljeno.
  • Glede avtošol se test podaljšuje iz 72 ur na 7 dni, tako za izvajalce kot uporabnike.
  • Izvajanje preizkusov znanja in strokovni usposobljenosti za upravljavce energetskih naprav je od zdaj dovoljeno, a izvajalci testiranj oz. preizkusov znanj so dolžni opraviti test enkrat tedensko.

Deana Potza je predstavila delo inšpekcijskih organov v obdobju od 15. do vključno 21. februarja 2021. V tem obdobju je bilo opravljenih 3.576 nadzorov inšpekcijskih organov, določenih za nadzor v #PKP. Izrečenih je bilo 25 prekrškovnih sankcij, 346 opozoril po Zakonu o prekrških in 151 upravnih ukrepov.

Policisti so ob opravljanju rednih nalog Od 18. do 24. 2. 2021 opravili še nadzore na 14.664 krajih glede izvajanja določb vladnih odlokov. Nekatere nadzore so opravili tudi na podlagi 38 (50) sprejetih prijav o domnevnih kršitvah s strani občanov, je dejal Tomaž Pečjak.

Opozoril je, da bo v veljavo verjetno stopila prepoved prehajanja v regijo in izmed nje. Zato za vikend ne načrtujte obiska Obale.

*Naslovna fotografija: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.02.2021 ob 12:56 gost

      Tisti, ki opravljajo testiranja, imajo pri enem testiranju 10 evrov zaslužka. Kdo opravi največ testiranj si lahko preberete na portalu Necenzurirano. Da o tistih zaslužkarjih, ki nabavljajo teste ( tudi zelo slabe ) ne bom pisal.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.02.2021 ob 13:34 Hope gost

      Na spletu v osnovi zaslužim približno 47.000–79.000 USD na mesec. Dovolj je, da zlahka nadomestim svoje stare položaje, še posebej, če delam od doma približno 10-13 ur vsak teden. Bil sem presenečen, kako preprosto je bilo, ko sem poskusil. Sledite navodilom tukaj ..............------------> https://bit.ly/3bFbOTi

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.02.2021 ob 15:43 gost

      Hitre teste spet nabavljajo drogerasi prijatelji buziji vlade,,, Janeza groznuga,,,,špileke keri ti prli pokažejo ka si nošeci kak če si okuženi ali nisi. Glavnu ka du se stepli pa debilno obnašali in sramotilni Slovenijo v svetu. Pa iz glupega naruda norca delali ko po mehiški obali drkajo kurac.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.02.2021 ob 15:48 gost

      Ti debili za te igračke neustrezne spet pokasirajo en in pol miljoncka.kerog bodo prispevali davkoplačevalci. In na račun te ne zanesljivosti še bolj zaprti.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.02.2021 ob 15:56 gost

      Koliko krat so se testirali ti šalabajzeri keri so te igračke sem privlekli. Pa en milijonček zaslužili in vlada njim je še enkrat za škart robo namenila en milijonček za igračke kere niti ne pokažejo če si ali nisi okužen. Ker še potem moraš na test antigenski.. Zakaj potem to neuporabno sranje.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.02.2021 ob 15:59 gost

      Zato da se na mehiški obali lahko drka kurac. SDS mladina drogi rana.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.02.2021 ob 19:01 Hope gost

      I am making 10,000 Dollars at home own laptop .Just do work online 2 to 4 hour properly. so i make my family happy and u can do Check it out what i do… …… https: //bit.ly/3ussLZP

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.