https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Novih primerov južnoafriškega seva v Sloveniji niso potrdili

1.3.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodelovala Sanja Vuzem, dr. med, iz območne enote NIJZ Maribor.

Včeraj je bilo opravljenih 1.451 PCR testiranj in 9.256 hitrih antigenskih testov. S PCR testiranji je bilo potrjenih 243 novih okužb. Delež pozitivnih PCR testov je znašal 16,7 odstotka, kar je manj kot dan prej, ko je znašal 17,3 odstotka, je povedala Maja Bratuša.

Glede na načrt sproščanja ukrepov je celotna Slovenija v oranžni fazi. Izjema je obalno-kraška regija, ki je obarvana rdeče in se bliža meji prehoda v črno fazo.

Sanja Vuzem iz območne enote NIJZ Maribor je spregovorila o potrjenem primeru južnoafriške različice koronavirusa v Sloveniji. Južnoafriško različico covida-19 so pretekli petek potrdili pri osebi iz mariborske regije, ki je zaposlena v zdravstveni ustanovi.

Pri epidemiološkem poizvedovanju je bilo ugotovljeno, da je oseba v februarju potovala na območju Afrike skupaj s še tremi osebami. Vsi so se tekom potovanja večkrat testirali in bili negativni. Po vrnitvi v Slovenijo so bile v ponedeljek vsi ponovno testirani in vsi rezultati so bili negativni. V torek se je tako zdravnik vrnil na delovno mesto, svoje delo pa je opravljal v zaščitni opremi. Po nekaj urah dela je zaznal slabše počutje in se odpravil na bris.

Dodatno epidemiološko poizvedovanje in testiranje ostalih udeležencev potovanja, so podali sledeče rezultate – dve osebi sta razvili blage simptome prehlada in ponovno opravili testiranje 24. februarja, rezultati so bili pozitivni. Ena oseba, ki je bila ravno tako kot okužena oseba popolno cepljena, ni razvila nobenih simptomov okužbe in je bila tudi ob kontrolnem odvzemu brisa negativna. 

V Sloveniji imamo zaenkrat le en potrjen primer okužbe z južnofriško različico virusa. Je pa Vuzemova ob tem izpostavila, da je možno, da v državi obstajajo tudi drugi primeri, kjer bi potencialno lahko sekvencirali južnoafriški sev, pa za njih ne vemo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.