https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Z okužbami je bila v zadnjem letu najbolj obremenjena pomurska regija

5.3.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodeloval direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek, dr. med..

Včeraj je bilo opravljenih 5.435 PCR testiranj in 21.601 hitri antigenski test. S PCR testi je bilo potrjenih 881 novih okužb.

Od prvega potrjenega primera koronavirusa v Sloveniji je preteklo eno leto. Milan Krek je povedal, da je bilo v enem letu narejenih skoraj milijon tako PCR kot tudi hitrih antigenskih testov. Od tega je bilo pozitivnih 194.165 testov.

Umrlo je skupno 4.113 oseb pri katerih je bila potrjena okužba s covid-19 ali 2,1 odstotka vseh okuženih. Od tega jih je bila skoraj polovica (2.047) stanovalcev DSO.

Podatki kažejo, da je po številu okužb na 100.000 prebivalcev v zadnjem letu bila najbolj obremenjena Pomurska regija, sledita Posavska in Koroška regija.

Današnji podatki kažejo, da se nam v zadnjih dneh številke nekoliko dvigujejo. Morda prehajamo v nov valje, je še dejal Krek. Več kot teden dni stojimo na mestu sedemdnevnega povprečja okužb, kar je slab pokazatelj in hitro se lahko obrnemo navzgor, je pojasnil.

Evropa ima novi val. Stanje se slabša skoraj povsod. Pri tem igrajo vlogo nove različice virusa. Na Češkem je 80 odstotkov okužb povezanih z angleško različico. »Zato moramo biti pozorni, da se virus ne razširi hitro v naš prostor,« je opozoril Krek.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2021 ob 13:18 Jh gost

      samo pomurje spet pokvarjena vlada doktori pa okoli lazijo

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.03.2021 ob 13:57 Robertson gost

      Z enostavnim delom od doma zaslužite v spletu več kot 35 tisoč dolarjev. Prejšnji mesec sem prejel 38376 USD. To je enostavno in preprosto delo, zaslužek pa je veliko boljši od običajnega pisarniškega dela in celo majhen otrok to lahko naredi in zasluži denar. Vsakdo mora poskusiti to delo, tako da preprosto uporabi informacije na tej strani ......> https://bit.ly/3biXu3T

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.03.2021 ob 13:58 Robertson gost

      Z enostavnim delom od doma zaslužite v spletu več kot 35 tisoč dolarjev. Prejšnji mesec sem prejel 38376 USD. To je enostavno in preprosto delo, zaslužek pa je veliko boljši od običajnega pisarniškega dela in celo majhen otrok to lahko naredi in zasluži denar. Vsakdo mora poskusiti to delo, tako da preprosto uporabi informacije na tej strani ......> https://bit.ly/3biXu3T

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.03.2021 ob 14:22 ......... gost

      vejpa vladna golazen točneje expert Janči grozni nas je obiskal, tudi njegova ekscelencija Alenka, torej so na srečanjih v Rakičani mogli nikšega hudiča dognati, več betežnij - več pejnez. tO PA JE NEKAJ, NEMREŠ PEJNEZE DOBITI, ČI NEMAŠ ŠTEMLANIJ BETEŽNIJKUF, tou je pa ja jasno ži deci v prvuj trijadi, kak pravije velevladniki, kak je Janezek pravu mami, nej mama, či nebuš betežna te nebuš šla v hošpital, te pa sestre dela nedu mele, Janezek starejši Grozni, pa nede dau pejnez, ka bi moja teta, ka dela v hošpitali dubijla vikšu plaču.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.03.2021 ob 14:45 Geza gost

      Od toga zamazanoga kreka še nej prišla pozitivna izjava ,diktira pa šiptar

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.03.2021 ob 15:38 gost

      geza TELE PRIMITIVNO levuharsko obesi se.

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.03.2021 ob 20:20 Lali gost

        Geza vsa podpora, svet bolnice so hitro menjali, gospod z černelavec v prejšnjem mandatu kandidiral za direktorja, no zdaj je pa v svetu bolnice, na koncu je itak vseeno od ge dobiš evro v žep, v 30letih se nej telko pokralo kak v janševih mandatih

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.03.2021 ob 15:59 AAAAAAAAAAA gost

      Zdaj se pa najbole smije soboški bolnici, nenormalni zaslužki na račun covida.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.03.2021 ob 17:08 gost

        Vsem bolnišnicam se smeje in tam zaposlenim. Vsi poglejte portal NECENZURIRANO, ki danes piše o tem. Vredno branja.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.03.2021 ob 16:23 gost

      Maršal tvito se je v hlače posral vsi desni buziji hitro lizat rit,,, Janezu groznemu,,,,. Kajti danes bi moral v Bruselj pojasnit glede novinarstva in diktature v državi. On se je pa usral in v vuko jebino zavlekel. Ko šrarec ni šel v Bruselj je bil najbolj glasen prav tiran, tvito,,, grof Drakula,. Kaj pa zdaj ni izkoristil priložnosti on in pijanec za kolturo Simoniti. Da bi pojasnil svoje tvita je in drkanje z vsemi svetovnimi novinarji.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.03.2021 ob 17:10 gost

      Necenzurirano je levuharsko sranje ,ki ni omembe vredno ne pa da bi ga bral.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.03.2021 ob 15:04 zdravnik gost

      krek verjetno sam uživa metadon, ko se itak bavim s te, torej je navadni junkie, trezno že ne razmišlja, sicer ne bi takih bedarij izjavljal. zdravn. inšpektrota raje naj gre testirat na droge vse te naše "strokovnjake". mislim, da bi ostali brez 1/4 "strokovnjakov" ker bi jih prisilno dali na zdravljenje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.