https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Za plačilne storitve v povprečju namenimo 70 evrov letno

05.04.2021 ob 18:00  

Tipični komitent slovenske banke ali hranilnice za paket storitev v povprečju nameni 70,47 evra letno, pri čemer je razpon med najcenejšo in najdražjo banko zelo velik, ugotavljajo v Banki Slovenije. Dodali so, da banke opuščajo ponudbo posamičnih plačilnih storitev in prehajajo na paketno ponudbo.

Banka Slovenije je objavila primerjavo stroškov košaric plačilnih storitev za potrošnike v lanskem letu. Zaznali so, da so banke in hranilnice začele opuščati ponudbo transakcijskih računov, v okviru katerih bi potrošniki lahko uporabljali le posamične plačilne storitve.

V centralni banki so ponudbe bank uvrstili v letno analizo nadomestil, ki jih banke in hranilnice zaračunavajo potrošnikom, s čimer so želeli potrošnikom omogočiti oceno, katera ponudba je zanje najprimernejša glede na njihove plačilne navade.

V košarico storitev za izračun letnih stroškov so vključili nabor in število storitev, ki jih potrošniki najpogosteje uporabljajo. Na ta način košarice odraža plačilne navade tipičnega komitenta.

Ugotovili so, da tipični komitent slovenske banke ali hranilnice za paket storitev nameni v povprečju 70,47 evra letno, pri čemer je razpon med najcenejšo in najdražjo banko zelo velik. Tako je denimo strošek košarice pri Sberbank banki vreden 28,08 evra, medtem ko je najdražji pri Novi KBM, kjer znaša 96,24 evra.

Kot so še zapisali v Banki Slovenije, so v primerjavi zajeli (glede na skupni izračun stroškov) najcenejši račun oziroma paket storitev, ki je dostopen večini potrošnikov, tudi tisti, katerih odprtje je mogoče le prek spleta. Paketov, ki so na voljo specifičnim skupinam uporabnikov (na primer dijakom, študentom, upokojencem, nerezidentom ipd.) v primerjavi niso zajeli, čeprav so lahko cenejši od tistih, upoštevanih v primerjavi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.04.2021 ob 18:41 Geza gost

      Pred smo nlb sanirali davkoplačevalci sedaj niso sposobni pripisati 2 centa obresti, banka pa ima viška denarja

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.04.2021 ob 8:59 gost

      Davkoplačevalci so plačali dolgove pizdekon bančnim nesposobnim. Zdaj pa jih še dodatno udariti po žepu saj so samo glupi narod keri vse plača. Zato pa vsi keri imate denar na banki ven z njim pa si naj potem provizije in vezave obresti in pitaj boga kaj ne vse zaračunajo v svoji plitvih iskoriscalskih glavah debili kradljivi.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.04.2021 ob 8:19 gost

      Lopovi bančni so mi za 30000 evrov na leto dali 2 evra obresti na karantno kartico za 400 evrov pa so mi zaračunali skoraj 2 evra mesečno obresti lopovi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.04.2021 ob 8:43 gost

      E to pa so TISTI katere je podrla madam bratušek .Denar davkoplačevalcev je vložila v TAJKUNE - - - banke .Ona pa se hvali kako nas je rešila trojke.Prasica plantava.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 14:40 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.