https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V občini Šalovci bo poslovna cona

15.03.2021 ob 6:00  

Občina Šalovci načrtuje gradnjo poslovno-industrijske cone. Od projekta si obeta razvoj gospodarstva in nova delovna mesta, začetek gradnje potrebne infrastrukture pa je predviden v aprilu.

Občina Šalovci je bila nekoč v vrhu najbolj zadolženih v državi, z letošnjim letom pa je uspela poplačati vse dolgove. Po besedah župana Iztoka Fartka je prav finančna konsolidacija osnova za načrtovanje projektov, kot je poslovno-industrijska cona.

Projekt, ki so ga poimenovali Spodbujanje podjetništva na območju Krajinskega parka Goričko, načrtujejo že dlje časa, saj si želijo razvoja podjetništva in turizma. Vreden je 1,2 milijona evrov. Zanj so pridobili sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki bo prispeval dobrih 570.000 evrov.

Poslovna cona se bo raztezala na nekaj več kot treh hektarjih površin v naselju Šalovci v neposredni bližini železniške postaje Hodoš. V okviru projekta bodo zgradili komunalno infrastrukturo, in sicer priključek na regionalno cesto, novo dostopno cesto s pločniki, vodovodno omrežje, kanalizacijo, električno omrežje in javno razsvetljavo.

Občina Šalovci namerava s projektom spodbuditi razvoj malih in srednje velikih podjetij, ki so ključni nosilci gospodarskega razvoja v regiji, omogočiti obstoječim in novim podjetjem pogoje za optimalno izvajanje njihove poslovne dejavnosti ter s tem ustvarjati nova delovna mesta in spodbuditi razvoj Goričkega, poroča STA. »Želimo si, da bi lahko čez kakšno leto poslovno cono širili, saj imamo dodatne možnosti za to,« je še dejal župan Fartek.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.03.2021 ob 12:46 gost

      najstarejšo obrt odprite!!!!!! služilo se bo kak na pomgradu ! pa madžarice prek pripelati!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.03.2021 ob 16:35 Sankcije zaradi nepravilnosti gost

        skandal24.si/skandal/razkrivamo-kdaj-je-z-iranom-poslovalo-podjetje-kjer-je-dobil-sluzbo-karl-erjavec-na-seznamu-tudi-belize-bolivija-mavricij

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.