https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Lendava želi še letos zgraditi prizidek k objektu DOŠ I Lendava

14.03.2021 ob 6:00  

V letošnjem letu Občina Lendava namerava zgraditi prizidek k objektu Dvojezične osnovne šole I Lendava, saj glede na povečan vpis v zadnjih letih v obstoječih prostorih ne morejo zagotavljati optimalnih pogojev za njihovo delo.

Aktivnosti projekta so se pričele že v letu 2020 s pripravo projektne dokumentacije, prejšnji teden je bila oddana vloga za sofinancerska sredstva iz razpisa Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS, danes pa je Občina objavila tudi odločitev o izboru izvajalca del.

V primeru, da bo Občina pridobila nekaj več kot milijon evrov sofinancerskih sredstev ministrstva, bo prizidek zgrajen še v letošnjem letu, predvidoma v mesecu oktobru.

Z investicijo, ocenjeno na nekaj več kot 1,5 milijona evrov, bi Dvojezična osnovna šola I Lendava pridobila dobrih 800 kvadratnih metrov tlorisne površine. V prizidku sta načrtovani dvorani oz. predavalnici za 80 in 40 oseb, 4 učilnice in 4 kabineti.

Vir: lendava.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.03.2021 ob 8:24 gost

      Kaj njim bo prizidek. Edino če bodo iz Madžarije hodili v šolo. Seveda počasi se vse pomika proti temu da bomo nazaj pod Madžarsko. Še prej kot maršal tvito spijzdi z vladne palače.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.03.2021 ob 8:36 Prizidek gost

      Čemu prizidek? Otrok iz leta v leto manj, učiteljev pa čedalje več. Pa razumi kdor more.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.03.2021 ob 8:39 Prizidek gost

      Čemu prizidek? Otrok iz leta v leto manj, učiteljev pa čedalje več. Pa razumi kdor more.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.03.2021 ob 10:37 gost gost

      Zakaj prizidek? Domačih otrok je vedno manj, vedno večje papotrebe , ki jih sploh ni. Staršev, ki se ne strinjajo, da je v šoli večinski pogovorni jezik ,tuji jezik, torej mađarščina pa vedno več. Baje hodi vedno več otrok iz Mađar. tja v šolo. Zakaj na ta problem ne opozarjajo in se vedno vse zamolči? Ta gradnja je samo izsiljevanje in pohlep po vedno več denarja. Naj pogledajo, kako izgledajo šole v manjših obmejnih krajih v Slo. So še vedno v starih dotrajanih hišah, kot pred petdeset in več leti, ker ni denarja za nove šole. Tukaj pa vedno neko izsiljevanje in potrebe, ki jih sploh ni. Kako pa je v Porabju? Primerjava seveda ni mogoča, tega bi se naj zavedali.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.03.2021 ob 13:26 Tutu gost

        Najboljše, da se zamenja madž. Z prekmurščino. Potem boste verjetno zadovoljni. Bo nas še več ta vandalski jezik govorilo, od sela do sela se ne razumete več.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.03.2021 ob 10:55 Trenja gost

      Porabje, lendavski kot itd. Zgodba, ki se nikoli ne konča. Nekoč so menda Slaviča, ki je pripomogel, da se je Prekmurje priključilo ka takratni balkanski kraljevini, vprašali, zakaj so madžarsko Lendavo priključili k Slovencem, slovensko Porabje pa pustili na Madžarskem, pa je rekel, da so take lokacije vedno primerne za trenja, ko jih politika rabi. To menda celo piše v eni od njegovih biografij. Torej?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.03.2021 ob 0:51 gost

      turbaši palik zijdajo

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.03.2021 ob 10:51 Ni pravic do znanja gost

      zurnal24.si/slovenija/pred-poslankami-in-poslanci-se-bo-zagovarjala-solska-ministrica-

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.