https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Kustečeva ostaja ministrica za izobraževanje

16.03.2021 ob 7:30  

Opozicijskim LMŠ, SD, Levici in SAB v DZ ni uspelo zbrati dovolj glasov v podporo interpelaciji ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec. Za interpelacijo je glasovalo 38 poslancev, proti jih je bilo 41. Da bi interpelacija uspela, bi jo moralo podpreti najmanj 46 poslancev.

Za interpelacijo so glasovali poslanci predlagateljic interpelacije LMŠ, SD, Levice in SAB, proti pa poslanci SDS, SMC, NSi, poslanec poslanske skupine DeSUS Robert Polnar in oba manjšinska poslanca. Poslanci SNS se glasovanja niso udeležili. Poslanec Levice Željko Cigler je sejo spremljal na daljavo, glasoval pa je po telefonu.

Takšno glasovanje je bilo bolj ali manj napovedovano že v predhodni skoraj 16-urni razpravi. V strankah predlagateljicah so namreč skozi ves dan nizali očitke na delo ministrice, predvsem njene odločitve v času epidemije, medtem ko so v koaliciji ocenjevali, da je v danih razmerah delala dobro in jih izrekali podporo. V SNS so napovedali, da interpelacije ne bodo podprli, v DeSUS pa se glede tega niso jasno opredelili. Trije poslanci DeSUS so nato pri glasovanju manjkali, eden pa se je glasovanja vzdržal.

V strankah predlagateljicah so v poznih večernih urah ponovili, da je ministrica v času epidemije sprejemala slabe ukrepe, ko gre za šolanje učencev in dijakov, ali pa jih je namesto nje politično sprejemal predsednik vlade Janez Janše. Slednje je imelo po njihovem za posledico, da smo imeli najdlje zaprte šole.

V strankah koalicije so tovrstne očitke zavračali, interpelacijo pa označili kot nadaljevanje političnega boja opozicije po tistem, kot jim je v DZ propadla konstruktivna nezaupnica. Delo ministrice so ocenili kot dobro, četudi ni bilo brez napak. A slednje je, kot je bilo slišati, razumljivo glede na to, v kakšnih razmerah je morala sprejemati odločitve.

Ob koncu razprave je sicer ministrica ocenila, da je ta prinesla dve ključni sporočili, to je, da se vsi strinjajo, da otroci in šolarji sodijo v vrtce in šole, ter da so vsi znova končno prepoznali, kako pomembno mesto v naši državi ima polje vzgoje in izobraževanja. Obljubila je, da si bo še naprej zavzemala za avtonomijo vseh, ki tvorijo šolsko polje.

* Naslovna fotografija: gov.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2021 ob 7:46 LFL gost

      Ha ha ha ha TOOOOOO.Kot po dobri stari navadi spet so dobili po grbi.levuharji zakopljite se v gnoj in tam tudi ostanite ,ker tja tudi spadate. koprivec in tašner vatovec dva brezveznika.Brez vseh argumentov sta hotela zrušiti ministricoRevčka dva najbolj NEPREPRIČLJIVA interpelacija ki je bila vložena do sedaj.Gledal sem večino interpelacij ki so bile vložene.Ta ni imela ne repa ne glave.Brez vsakršnih tehtnih argumentov.Najbolj so nabijali min.odstopite ,kar tako da bojo oni na levi zadovoljni.Jaz bi predlagal naj odstpita poslanca t.vatovec in m.koprivec ker samo odžirata davkoplačevalski denar.ZA NOBENO RABO NISTA.

      22 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2021 ob 7:59 gost gost

        Za vsako rit raste palica, prav tako za vlado Sloveniji Delamo Sramoto, tudi njihov čas se bo iztekel. Tako neuskaljene vlade že dolgo nismo imeli, kar poglejte malo njihove nastope. Na konferenci en pravi tak, medtem ko recimo zvečer general Tvito že drugače. Najbolj aktualna: Kacin -- učitelji samo jamrajo, Pokljukar in Logarjeva, Cepivo je popolnoma varno 14.3.2021, 15.3 zaradi številnih dvomom ustavljamo cepljenje z AZ. Predlagam da če bodo nadaljevali s cepljenjem s tem cepivom , da se prvo cepi komplet vlada, nato strokovna skupina . Če bo brez stranskih učinkov smo državljani varni, če bo koga pobralo bo država varna.

        22 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2021 ob 8:35 123 gost

        Odlična koalicija, kda so nej pri gejih te so pa v jukatanu kjer šibajo prostitucijo na črno nas do pa omejili na število, take lopovščine ni nikjer v evropi

        16 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2021 ob 10:11 gost

        LFL, edina dobra stran pri tebi je ta, da nimaš otrok. Če bi jih imel, bi tvoji otroci neznosno trpeli in socialna služba bi ti jih morala odvzeti. Človek, ki nima otrok in vnukov pač ne more razumeti življenja. Ravno tako ta baba ( drugega izraza si ne zasluži ), ki ni znala obdržati svoje družine, zdaj je p naenkrat sposobno skrbeti in vzgajati naše otroke, mladstnike in študente. V Evropi smo brez res utemeljenega vzroka imeli najdalj časa zaprte šole. V času, ko so se mirno igrale nogometne tekme, smo mi imeli zaprte šole za otroke s posebnimi potrebami. Moralo je poseči Ustavno sodišče, da jih je desna vlada ponovno odprla. Če to ni zadosten razlog za odstop ministrice, potem si ti še večji bolnik kot to kažeš s svojimi nesmiselnimi komentaji.Tudi čas te vlade se bo nekoč iztekel in sem prepričan, da se bo marsikateri minister znašel v zaporu. Morda tudi sam predsednik vlade, ker zdaj v Ustavnim sodišču ni več 85 let starega Petriča, ki ga je takrat rešil. Upam, da veš, da je zdaj 85 le stari Petrič ( njemu ni potrebno v penzijo!!!!! ) svetovalec predsednika države. Nagrada za rešitev edinega je pač morala priti.

        15 16 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2021 ob 11:11 gost

        LFT, tu se ne gre za nobene otroke,interpelacija je bila da se zruši Vlada Janeza Janše,je pa res da se stranka SD rine tja,kjer v današnji vladi RS za njo ni prostora.Vemo pa tudi da so Burek opozicije bile pred današnjo Vlado JJ,pa so jo kar čez noč zapustile.

        7 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2021 ob 1:46 Interpolacija po srpsko gost

        alo.rs/vesti/politika/sve-o-aferi-mauricijus-dilasu-se-lose-pise-ministar-sinisa-mali-i-andrijana-nesic-izneli-dokaze-koji-su-sokirali-srbiju

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.03.2021 ob 7:50 gost

      Levaki so še enkrat skočili v prazen bazen, tokrat skupinsko bombico.

      17 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2021 ob 11:06 Lali gost

        Mogoče je pa Kusteceva tudi v jukatanu malo ta podržala, samo glede na izgled bi bole slabo zaslužila

        8 8 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.03.2021 ob 8:21 gost

      Seveda je ostala če so pa vsi hlapci polpismeni vladni in poslanci dobili opozorilno pismo. V njem pa zapoved kako se mora glasovati. Sam diktator,,, Janez grozni,,, je bil sposoben sestaviti tri strani zapovedi kako se dela v njegovi vldi. Isto kot v zgodovini njegov učitelj,,, adek,,, kar ni z mano je proti meni. Z njimi v taborišče na prisilno delo in v peč.

      16 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.03.2021 ob 9:28 GOST gost

      BUDALA LEJVA POLPISMENI SO TVOJI DIPLOME PODARJENE ŠTERI LEVAK PA JE PAMETEN ŽE SE POTAPLJATE BREZ VODE ZIVELA SLOVENIJA IN PREKMURJE

      10 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.03.2021 ob 9:51 gost gost

      Ja, spet se je zgodila sramota.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.03.2021 ob 10:29 kilonja gost

      DF je napisal... V Evropi smo brez res utemeljenega vzroka imeli najdalj časa zaprte šole. ...kje ti je pri božji tetki logika ? pa nismo v drugem valu bili med najslabšimi na Svetu ? to radi poudarjate levaki a hkrati govorite da so šole bile po nepotrebnem zaprte..če vi niste majmuni ? Vi se niste razvili iz majmunov, majmuni so se razvili iz vas.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.03.2021 ob 11:02 GOST gost

      ČESTITKA KILONJA TAK SE POVEJ LEVAKI NEMREŠ JE ZVATI NITI MAJMUN PLEVE V GLAVI MAJO ŠE DECI OD MINISTRICE NE DAJO MIRA LUZERI OSLEKI KA JE VSE V SLOVENIJI BOG POMAGAJ

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.03.2021 ob 12:06 šolar761 gost

      SUPER ministrica je!! pišite kaj hočete.... vsaka čast

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.03.2021 ob 13:22 ropoša gost

      ministrca je prava baba

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.03.2021 ob 13:28 Gregor gost

      Človek se lahko do solz nasmeji. Vsi kar naprej komentirajo - komerntiramo, pa nobeden nima pojma. A nekaj drži, kar vem iz lastnega doma: pouk na daljavo je bil dober in učinkovit. Vsekakor bolje od pričakovanega. In drugič: res ne vem, kako naj nališpani Šarec, možača Bratuškova in oni otrok v prekratkih hlačah vodijo državo in jo celo zastopajo kje na tujem. Res ne vem in si tega nočem niti predstavljati. Hahahaha!

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.03.2021 ob 13:57 gost

      gost 10 :11 zajebal si se imam otroke in vnukinjo.Navajaš da Kustečeva ni znala obdržati svoje družine ,ne seri pari ostanejo skupaj nekateri pa pač ne. Žalosto pa je da en m.koprivec najbolj vse ve o otrocih in družinah ,ČERAVNO ODKRITO PRIZNAVA da JE GEJ. To me pač ne moti a naj ne govori o otrocih ,ker jih nima.Da ssmo imeli najdlje zaprte šole enosrtavno ne drži.Vsaj 7 če ne 8 držav ima še dlje vse zaprto.ti samo beri levuharske portale zato pa nič NE VEŠ ,ker ti lažejo. Še enkrat si preberi zakaj je poseglo US. To tvoje USTAVNO SODIŠČE se naj raje zanima za t.vesela in r.čeferina ,da ti bo lažje.noben Petrič ni rešil J.J. zapora.Ja tvoji rdeči gnoji so ga zaprli BREZ DOKAZOV .Ko pa je vse prišlo na EU sodišče pa so ga izpustili saj so UKRADENE VOLITE BILE ŽE ITAK MIMO.Po tvojem pisanju vidim da pojma nimaš o POLITIKI in da imaš v nulo oprane možgane.Nič čudnega pri levuharjih ,na zapadu nič novega.Nič ne razumeš niti najbolj enostavnih zakulisnih iger NE.Idi si raje spij enega ker politika NI ZA TEBE. Da se v interpelaciji ni šlo za otroke mi je bilo jasno še preden je bila vložena. šarec bi naj ohranil svojo koalicijo ne pa da je VRGEL PUŠKO V KORUZO,zdaj pa jamrajo na vsakem koraku. J:J je bilo vodenje vlade položeno v naročje od strani g.šarplaninca. Zdaj pa hitro v kukuršče iskat puško , že iščejo :šarplaninec ,j.p.damjan ,k. erjavec in cela nepotolažljiva opozicija - levica.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2021 ob 15:10 gost

        Ne laži. Dobro te poznam. Nihče te ne mara, še pes se nate nehče poscati. Če boš še naprej na portalu trosil laži in žalil poštene delovne ljudi, bom objavil tvoje ime in naslov. Da bodo vsi vedeli s kakšnim človeškim odpadnikom imamo opravka. Takrat ti niti Janša niti stranka ne bosta mogla pomagati. Tudi kakšno pošteno na gobec boš verjetno tudi dobil.

        3 9 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.03.2021 ob 14:06 LFL gost

      V državi SLO in pri opoziciji je samo en problem.NISO NA OBLASTI.Zdaj jim pa vse smeta .Kak se že pravi , aha, SLABEMU KURCU ŠE LASTNE DLAKE SMETAJO. To velja za levuharje kot pribito. Samo le pizditi in vlagati interpelacije,z tem samo še boljZDRUŽUJETE DESNICO,po vsaki vaši svinjariji SMO MOČNEJŠI.To vam bomo dokazali na prihajajočih VOLITVAH.Postavili vas bomo tja kamor spadate to pa je na SMETIŠČE ZGODOVINE.

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.03.2021 ob 15:00 kje je Toninovih 47 gost

      , če bi Desus bil resen in seveda Zmago, adijo mare i Kustec. Vlada jih ima samo 41, (dva obrobnivain Polajnar), moramo pa računati tudi na grožnje Tviteraša, Če diktatora ni, adijo vlada. Toninček in Horvatuf Joškec, malo se zamislita, na volitvah vas ni, a ni škoda lizanja Janševe riti. Pa vas je že ENKRAT ZJEBAL, zdaj vas bo za vedno.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      16.03.2021 ob 15:13 gost

      Saj pa ta vlada nima nikogar z znanjem matematike ker so vsi polpismeni klovni debilni.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      16.03.2021 ob 17:56 GOST gost

      STO JE PA MATEMATIK PRI LEVAKIH TIJ TELE IDI ISKAT PUŠKO GOTOVI STE POPUŠILI STE KOMAJ ČAKAMO VOLITVE PA VIDIMO LEVAKE V GRABI

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      16.03.2021 ob 19:37 Busybee gost

      Levuharji gnilobe se delajo norca sami iz sebe. Debili naučite se najprej šteti do 46. Rinete kar nekam brez glave. Aja skačete skupinsko bombico v prazen bazen😂😂😂Debili. Zaušnice dobivate kot po tekočem traku in še jih boste gnilobe!! Janša je za vas bog i batina!! Df zdaj se pa pojej, govno debilno!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      16.03.2021 ob 20:09 gost

      gost 15:10 če je kdo odpad SI TO TI , socialaš. O tisti na gobec ,Pa daj javi kje in kdaj samo prej pojdi k fotografu da boš lahko gledal na sliki kakšen si bil prej. Lapaš na roke napravljen , levuharski gnoj.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2021 ob 20:23 gost

        Samo to ti napišem, da sem visok 203 cm, težak 150 kil, da z dvema prstpoma trem orehe. gNIDA jANŠEVA ZDA SE ŠA ODLOČI IN NAPIŠI TELEFONSKO, DA SE SREČAVA IN VIDIVA KAKP BO.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2021 ob 20:42 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        No,no gost,ne hvali se iz desnega jajca,malo več papaj,boš kakšno kilo pridobil,višine več ne,pa lasje so ti tudi pobegnili z nore glave....,z pametjo desno zaostalo si itak v krizi.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      16.03.2021 ob 20:35 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Desni se ne zavedajo,da so slepo črevo razvoja človeka in bistrosti,torej odpad odpada .

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      16.03.2021 ob 21:26 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ka sem že napiso ka sem bogi, bogi , bogi ...

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2021 ob 22:22 UNTER-LIMBACH gost

        Ja,pa idiot nemoški tudi,ko se sliniš z imenom drugega,nisi ti noben Lendavski....si taka mala beda,a ,ne Vladek....Lendavskemu nadvojvodi si samo nič.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      16.03.2021 ob 21:47 Busybee gost

      203 cm visok 150 kil 2 jurja penzije 8 stanovanj luksuzna vikendica na Goričkem vinograd v Lendavi avto za 50 jurjev ni da ni pa ti si človek superlativov😂😂😂aja pa ne pozabi z levuharji v prazen bazen skočiti.....Buuu čipkat buu Janša te bo vedno preganjal haha. Luzer Df.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2021 ob 22:26 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Glej,Trotlin ala Busy....-Bimbo,eni imamo o čem ti pač sanjaš.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      16.03.2021 ob 21:51 gost

      Hi,hi,hi , 150 kil , to skupaj z postelo , geli bar.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      16.03.2021 ob 22:39 gost

      Ja eni imate PRAZNO GLAVO in sanjate o tem da bi radi v glavi kaj imeli. Trplenje ,trplenje ,trplenje se nadaljuje vsa pomirjevala so že zmanjkala.Kot češnja na TORTI pa je da se PIPICE ZAPIRAJO. Gnida levuharska ostaja gnida.FUJ SMRAD socialaš. 203 cm in 150kg,TUDI DREK NA CESTI JE VELIK IN BREZ KORISTI.Kaj misliš,a ni tak ????????????????

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      16.03.2021 ob 23:01 gost

      Na pohodu je sindrom NEMOČI ki prevladuje in se loteva levuharjev.Preden iznajdejo CEPIVO za nemoč bojo vsi pocrkali od NEMOČI ki jih je doletela. Jaz uživam ob pogledu na levuharje in na njihovo TRPLJENJE. Uživam tak če bi zadel 7 na lotu. UŽivam tak da to z besedami težko opišem.Uživam tudi ob branu komentarjev levuharjev .Boli boli grozno BOLI ,ker niso na oblasti.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      17.03.2021 ob 0:07 Busybee gost

      Df bumbar spet si se izdal😂😂😂imate eni ja nočne more ker nič nimate. Luzerji!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      17.03.2021 ob 8:12 gost

      df pravi da lomi orehe z dvema prstoma.FINO.Imam eno vedro orehov ki jih je treba nalomiti in spucati. Drug teden mi pridejo zidarji - gradnja hiše .Postaviti maram polski WC pa rabim en steber ravno tak kot je df ,203cm .Za to bo df ravno pravšnji steber za WC-super.pa uživaj gnili smrdeči levuhar ,ne pozabi vzeti pomirjeval.Živel JJ.Samo eno pripombo imam čez njega .Še več bi moral TWITTATI.Novinarji tudi tak dostikrat zvejo kaj se dogajaTWITTATI ,TWITTATI in še enkrat TWITTATI.Naj se levuharji pojejo.ha ha ha ha

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      01.02.2022 ob 15:12 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.