https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Spletni otvoritveni dogodek projekta Bioditour

16.03.2021 ob 14:20  

RIS Dvorec Rakičan v sklopu projekta BIODITOUR - Čezmejna trajnostna turistična doživetja, temelječa na biotski raznovrstnosti in aktivnem turizmu, vljudno vabi na spletni otvoritveni dogodke, ki bo potekal v petek, 19. marca 2021, ob 10. uri. Dogodek bo potekal v slovenskem in nemškem jeziku, preko spletne platforme Zoom.

V okviru spletnega dogodka, ki ga prireja projektno partnerstvo, bodo predstavili projekt BioDiTOUR, ki sloni na iskanju sozvočja med ohranjanjem biotske pestrosti čezmejnega območja in spodbujanjem razvoja njegovih najdragocenejših dobrin, tj. naravnih danosti, kar sodi tudi med ključne izzive programskega območja.

Projekt združuje 5 partnerjev iz Slovenije in Avstrije: Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan, Energieagentur Weststeiermark, Občina Deutschlandsberg, Verein zur Förderung des Naturpark Raab in Občina Kidričevo.

Skupna vrednost projekta, ki traja 24 mesecev, znaša 585.904,00 evrov, delež sofinanciranja iz sklada ESRR znaša 498.018,40 evrov.

Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije in Evropskega sklada za regionalni razvoj, v sklopu Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija. RIS Dvorec Rakičan v projektu nastopa kot vodilni partner.

Predhodna prijava

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava, zato naprošajo, da jim svojo udeležbo sporočite, preko e-maila na: info@ris-dr.si. Rok za prijavo je četrtek, 18. 3. 2021. Po prijavi boste prejeli povezavo in dostopne podatke.

Dnevni red

09:50 Registracija 

10:00
• Uvodni nagovor, kratka predstavitev projekta in vloga RIS Dvorca Rakičan v projektu / dr. Robert Celec, direktor RIS Dvorec Rakičan.
• Predstavitev organizacije Energieagentur Weststeiermark (vloga v projektu, namen sodelovanja, ipd.) / mag. dr. Peter Köck, oddelek za raziskave in razvojne projekte.
• Predstavitev Občine Deutschlandsberg (vloga v projektu, namen sodelovanja, ipd.) / mag. Josef Wallner, župan Občine Deutschlandsberg.
• Predstavitev združenja Verein zur Förderung des Naturpark Raab (vloga v projektu, namen sodelovanja, ipd.) / Nadine Wagner, projektni vodja.
• Predstavitev Občine Kidričevo (vloga v projektu, namen sodelovanja, ipd.) / mag. Mojca Meško, pisarna za razvojne projekte in investicije občine Kidričevo.
• Vprašanja novinarjev in ostalih udeležencev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.