https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podpisana pogodba za širitev industrijsko poslovne cone v Lendavi

19.03.2021 ob 19:00  

Župan Občine Lendava Janez Magyar in Matjaž Hozjan, direktor podjetja Legartis d.o.o., sta včeraj v prostorih mestne hiše podpisala pogodbo za razširitev industrijsko poslovne cone v Lendavi.

Namen investicije je razširiti in posodobiti obstoječo industrijsko in poslovno cono v Lendavi s ciljem vzpodbuditi ekonomsko aktivnost mikro, malih in srednje velikih podjetij, z namenom da le-ta ustvarijo nova delovna mesta s povečano dodano vrednostjo in konkurenčnostjo.

Predmet pogodbe je razširitev Industrijsko poslovne cone v Lendavi. Obsega izgradnjo ceste s hodnikom za pešce (v dolžini 232 m), meteorne kanalizacije (v dolžini 214 m), fekalne kanalizacije (v dolžini 141 m), vodovoda (v dolžini 222 m) in javne razsvetljave (v dolžini 230 m, 11 svetilk). Pogodbena vrednost del znaša 238.239,80 evra z DDV.

Direktor Legartisa je povedal: »Veseli me, da smo bili uspešni na razpisu. Verjamem, da bo investicija občini prinesla nova delovna mesta, še več investicij in s tem tudi več dela za okoliška podjetja«. Uvedba v delo bo naslednji teden, z deli pa se bo pričelo po velikonočnem prazniku.

Župan Magyar je izpostavil: »V industrijski coni imamo odlična podjetja, tudi zlato gazelo, ki skupaj zaposlujejo kar 1400 ljudi; določena pa izkazujejo potrebe po širitvi proizvodnih kapacitet. Poslovno industrijska cona je zanimiva tudi za tuje vlagatelje. Občina Lendava izstopa na področju gospodarske aktivnosti in življenjskega standarda, saj se uvršča med zgornjih 10% občin v Sloveniji, kar sta dva pomembna pokazatelja, da smo pri zagotavljanju pogojev podjetjem na pravi poti«.

Projekt je podprt s sofinanciranjem s sredstvi Evropske unije v višini 75% ter 25% upravičenih stroškov s strani Republike Slovenije, ki skupno znašajo 257.400,00 EUR. Celotni projekt pa je vreden skoraj 320 tisoč evrov.

Foto: Tomaž Galič

Vir: lendava.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2021 ob 21:37 prekmurec gost

      opet korupcija v lendavi, vedno dobi legartis delo v tistem koncu, so dobro pidmazali župana in sodelavce

      15 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2021 ob 0:01 proti Kapitalistom gost

        ki unicujejo naravo 24ur.com/novice/slovenija/protestna-rekreacija-na-trgu-republike-pitne-vode-ne-damo

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2021 ob 6:43 Dani gost

        Čudno...jaz vidim samo Pavčnikovo mehanizacijo, niti en Legartisov bager v tem mandatu ni kopal ničesar.

        13 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.03.2021 ob 8:55 pikabooooooooooooooooo gost

      bo en velik drek ne pa delovna mesta. vsa ta desetletja nič ni bilo na tem področju potem niti zdaj ne bo. ta župan dela neke zasanjane utvare, zakon pa krši kot po tekočem traku. šele zdaj se počasi prikazuje njegov pravi obraz ko je lendavčanom že žal da so ga izvolili saj je skorajda hujši od balažeka. mafijaš v vsakem primeru kot vsak tak človek na vrhu. škoda le da jih nikak nemremo spraviti sedeti.

      25 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.03.2021 ob 12:48 gost

      Kaj boste spet gradili na rodovitni zemlji.Kaj bo pa z poslopji nekdanjega integrala?.Se bojim,da bojo nekoč te firme spet samevale,ki jih danes tako na veliko gradite,zakaj?,zato,ker smo v Sloveniji z tehnologijo močno za časom.Nimamo dvolj znanja,da bi se lahko kosali z svetovno tehnologijo,se ve vse kaj se danes dela za izdelke v Sloveniji,so kopije izdelkov iz tujine.Sami pa ne znamo razviti na žalost ničesar,če pa že,pa ni funkcionalno.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.03.2021 ob 13:14 gost

      Tak van trbej ka ste pa z volili največjega desnuga debila. Misli ste ka buga za jajca zgrabite vi pride na oblast debil SDS,,, hlapec Janeza groznuga,,,. Največji diktaturi so na volijtvaj v celofan zamotali in to so kandidati samega,,,, Adeka 2,,,,. SDS.

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.03.2021 ob 8:29 Hope gost

      I was fired by my boss and was jobless for a few months, than my buddy told me about this site to do work. Within a month i am able to earn handsome package. For more detail visit …… .https: //bit.ly/39JrDqt

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.