https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Glavnemu križišču na Razkrižju se obeta preureditev v krožišče

23.03.2021 ob 6:00  

Predstavniki Direkcije RS za infrastrukturo (DRSI) so predstavnikom Občine Razkrižje, na sedežu občine predstavili variantne predloge projekta za ureditev glavnega razkriškega križišča ter ceste smer Razkrižje (sever) – Prekmurje.

Kot so zapisali na Občini Razkrižje, projektna zasnova predvideva, da bo glavno razkriško križišče preurejeno v krožišče. Hkrati s pločniki pa bodo urejena tudi kolesarska steza, javna razsvetljava in dve avtobusni postajališči.

Projektne rešitve je predstavila vodja projekta iz sektorja za investicije v ceste pri DRSI, ga. Aljoša Kokot s svojimi sodelavci. Predstavitvi sta prisostvovala župan Razkrižja Stanko Ivanušič in strokovna sodelavka uprave občine, Nataša Slavič in imela možnost opozoriti na vse vidike ureditve kompletne investicije, zlasti na problem meteornih voda, ki skozi glavno križišče odtekajo v reko Ščavnico. Zaradi premajhne dimenzije cestnih propustov, je sedaj ob večjih nalivih to bil velik problem.

Naloga občine bo, da stopijo v stik z občani, lastniki zemljišč ob cesti, saj bo za pločnike in kolesarsko pot potrebna tudi širitev. Predvidena širina ceste bo 6 m in kolesarske poti s pločniki 3 m, skupaj torej 9 m in še kakšen meter za bankine. Ker gre za investicijo znotraj naselja, bo delež morala sofinancirati tudi občina, predvsem za javno razsvetljavo, pločnik in kolesarsko pot.

Foto: razkrizje.si

»V kolikor bo do soglasja z lastniki zemljišč prišlo v relativno kratkem času, toliko prej lahko pričakujemo tudi realizacijo te investicije. Tudi tokrat pričakujemo tvorno sodelovanje občanov, lastnikov zemljišč ob trasi ceste in se veselim nadaljnjih aktivnosti – veselite se jih tudi zainteresirani občani,« so še zapisali na strani občine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.03.2021 ob 14:36 gost

      Ja to pa je izredna novica ,ki je nujna zelo""!!!!!!???? Koliko beciklov pa dol po bregi prileti pa kakšen avtek iz prekmurske strani!! Nimajo bolj potebnih ureditev??? No saj tole tudi ni slabo samo sem mnenja da rabimo še dosti kaj drugega kot krožišče v hitrejši izvedbi!?

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.03.2021 ob 17:47 gost

      Nova priložnost, da Ivanušič pokaže friško pofarbane laseke😂😂😂

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2021 ob 20:26 gost

        To, da ima sedemdeset let star moški pobarvane lase je za tebe urejenost? Pri teh letih so za normalnega moškega sivi lasje okras. Seveda pa to ne drži za tiste, ki se s svojo starostjo in vsem kar gre zraven, ne morejo sprijazniti. In zgoraj omenjeni osebek je eden izmed njih. Na žalost😩

        20 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.03.2021 ob 18:32 Pero gost

      To pa res naj bolj potrebujejo.Da pa bi naredili kako tovarno da bi ljudje delali tega pa ni potrebno glavna je cesta.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.03.2021 ob 20:22 gost

      Me pa res zanima, kakšna je dodana vrednost pri tej bedariji??? Da gre za prometno obremenjeno cesto, bi še razumel, tako pa...

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.03.2021 ob 17:22 gost

      Kaj je pofarbani še vedno župan?

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.03.2021 ob 11:15 gost

      Pregledno, urejeno in prometno neobremenjeno križišče bo postalo krožišče?!?!? Le kdo bo pokasiral???

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.