https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Epidemiološke razmere se v svetu in v Sloveniji zaostrujejo

24.3.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala mag. Eva Grilc, epidemiologinja iz NIJZ, in dr. Jože Ramovš, antropolog in socialni delavec, znanstveni svetnik in izredni profesor, pobudnik ustanovitve inštituta dr. Antona Trstenjaka.


Najvišje število dnevno potrjenih okužb po 9. februarju

"Včeraj je bilo potrjenih 1.288 novih okužb. Gre za najvišje število dnevno potrjenih okužb po 9. februarju, ko jih je bilo 1.336. Virus ostaja razširjen po celotni državi. Imamo kar nekaj žarišč. Slabši so danes podatki tako za 14, kot tudi za 7 dnevno incidenco," pove Maja Bratuša.

Mag. Eva Grilc pove, da se epidemiološke razmere v svetu in v Sloveniji nekoliko zaostrujejo. "Skupno število vseh primerov na svetu znaša 120 milijonov. Evropa je pomembno žarišče okužb."

"Tudi številke pri pedagoškem kadru so se nekoliko povišale. Lahko rečemo, da epidemiološka situacija ni najbolj ugodna zato še vedno pozivamo k spoštovanju vseh ukrepov," izpostavi Grilčeva. 

"Cepljenje nam bo omogočilo običajne človeške stike, trend širjenja osamljenost pa se ne bo obrnil sam od sebe. Tega lahko obrnemo samo zavestno, sistemsko.

Vse svoje življenje se strokovno posvečam sožitju med ljudmi in solidarni povezanosti med generacijami. Že pred covid-19 je ljudem škodovala vedno večja osamljenost. Covid-19 je to socialno bolezen zelo povečal," pove antropolog in socialni delavec dr. Jože Ramovš.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.03.2021 ob 14:56 gost

      Saj to je tudi cilj debilni vladi da se ljudje nebi več družili in pogovarjali o nesposobnosti debil ne vlade in njivoih vse vrstnih krajah, laganju, nezakonitim vse vrstnim mahinacijah. Kere zdaj svobodno počnejo.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.03.2021 ob 16:18 gost

      LEVOJAJI----debili, kak vas muči gda ste pijzde vse prizemljene pederske----gamad crkaj

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.03.2021 ob 18:55 Gost: gost

      Vse osebe, ki so javno nasprotovale ukrepom in tudi vse starše, ki so zahtevali naj otroci ne nosijo mask, kakor tudi vse učitelje, ki blokirajo cepljenje proti virusu, bi jas kaznoval z zaporo. Vsi so krivci za širitev epidemije...

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.03.2021 ob 11:02 gost gost

        Cepljenje je prostovoljno in pika. Z zaporom bi tebe kaznoval ker gučiš norije, si isti kak ovi v državnon zbori, keri se obnašajo kak mala deca. Vse vrčti ven in naj zavije nek nov veter in z leve in z desne strani, ker to kar počnejo zadnje čase je milorečeno sramota.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.03.2021 ob 19:53 gost

      18.55 tij bedak debilni si rajši štrik zami se vsaj rešiš tega vsega dreka kroga se tako bojiš. Samo pazi da ti koronek štrika ne vzeme.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.03.2021 ob 10:28 gost

      Tudi jaz bi takšne kaznovala .Tudi POŠTARJI ne nosijo mask ko dostavijo pošto na tvojem dvorišču. dejansko se mu moraš odmaknit. Sedaj boš moral že nosit masko na svojem domu. ,zaradi malomarnosti ,nespoštljivosti in neodgovornosti drugih.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.03.2021 ob 10:42 gost

        KMETAVZAR JANŠEV ZARUKAN ZA TRI LETA SE V KLET ZAKLENI BUDALO ZAFUKANO PREKLETO SMRDEČE ZABITO.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.03.2021 ob 23:35 gost

        Gospa draga, če vas je tako zelo strah korone, je najboljše, da se zavlečete v krtovo luknjo in tam ostanete, pa maske ne pozabite vzeti s sabo, če mislite, da vas bo maska rešila. Rešili se boste samo tako, če boste spregledali, kaj se v resnici dogaja. Poštarje pa le pustite pri miru....

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.03.2021 ob 10:57 gost

      Žaliti ti ni potrebno tvoj komentar ja nečloveški in nehumani.Prižgi si TV pa poglej rajši kakšno RISANKO.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.