https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Med finalisti literarnega natečaja dva učenca iz Prekmurja

24.3.2021  

Zaključil se je literarni natečaj 34. Roševi dnevi, na katerem sta bila med finaliste izbrana tudi učenca iz Prekmurja, Veronika Horvat iz OŠ I Murska Sobota in Mark Abel Sijanta iz Osnovne šole Kuzma.

Roševi dnevi so literarno srečanje najboljših mladih ustvarjalcev osmih in devetih razredov osnovnih šol, izbranih na literarnem natečaju, ki ga JSKD organizira v sodelovanju z OI JSKD Celje, ZKD Celje in Osnovno šolo Frana Roša iz Celja.

Letos je sodelovalo 34 mladih avtoric in 12 avtorjev, Benka Pulko in Boštjan Videmšek, ki sta bila v komisiji, pa sta v branje dobila 27 proznih besedil in 19 pesmi.

Foto: JSKD

Med 46 sodelujočimi avtorji je bilo izbranih dvajset najbolj prodornih mladih piscev, katerih dela so objavljena v posebnem zborniku Greva skupaj lovit oblake. Izbrani naslov je verz pesmi Daleč potuješ mi, misel avtorja Maija Colnariča iz OŠ Kidričevo, sliko na naslovnici pa je ustvaril učenec OŠ Frana Roša iz Celja, Selmir Srebrić.

Izmed izbranih dvajsetih avtorjev iz vse Slovenije je komisija izbrala pet finalistov. Veronika Horvat, Maša Valentina Krašek, Mark Abel Sijanta, Ana Sotlar in Zoja Strmšek, ki prihajajo iz OŠ I Murska Sobota, OŠ Šmarje-Sap, OŠ Kuzma, OŠ Vižmarje-Brod pri Ljubljani in OŠ Rače, se bodo, če bo v drugi polovici maja to mogoče, udeležili tudi branja v živo na Tednu ljubiteljske kulture v Ljubljani. Prejeli pa bodo pa tudi knjižne nagrade in priznanja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:58 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.