https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Sprememba pri nočni omejitvi gibanja, rdeče tri regije

24.3.2021  

Vlada je odločila, da bo nočna omejitev gibanja trajala od 22. do 5. ure. Policijska ura bo tako po novem krajša.

Vlada se je danes seznanila z epidemiološkimi razmerami, ki se v zadnjem času zaostrujejo. Prav tako je pretresala omejitvene protikoronske ukrepe. 

Nočna omejitev gibanja od 21. do 6. ure zjutraj je stopila v veljavo 20. oktobra lani. Medtem ko mu del javnosti ni naklonjen, pa so na vladni strani doslej poudarjali, da bo omejitev sproščena, ko bodo to dopuščale epidemiološke razmere. 

Omejitev gibanja v nočnem času bo veljala med 22. in 5. uro. Pri zbiranju (druženju), prireditvah in shodih ni sprememb. V vseh regijah je dovoljeno zbiranje do deset ljudi, prav tako so dovoljene prireditve in shodi do deset ljudi.

Rdeče regije

"Rdeče regije so po novem statistične regije obalno-kraška, koroška in goriška. V teh regijah se zato ponovno uvede omejitev gibanja na vsako posamezno regijo (gibanje med občinami znotraj posamezne rdeče regije je dovoljeno). Prehajanje med temi rdečimi regijami in drugimi regijami je prepovedano v obe smeri.

Spremembe začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu in veljajo do 2. aprila 2021.

Šole in trgovine ostajajo odprte. 

V rumenih regijah terase lokalov ostajajo odprte, prav tako ni načrtovanih sprememb pri obliki pouka. 

Z Odlokom o spremembah in dopolnitvi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 je vlada določila, da je vstop v Slovenijo mogoč samo z negativnim rezultatom PCR testa, enako velja za prekinitev karantene.

Vlada je sprejela četrto verzijo nacionalne strategije cepljenja proti COVID-19. Zaradi širjenja novih oblik koronavirusa SARS-CoV-2 se spreminjajo prednostne skupine za cepljenje, poleg tega se v strategiji posodabljajo informacije o cepivih v prilogah 2 in 4. Bolj natančno je določen tudi nabor podatkov o osebah, ki so vključene v sezname cepljenih in jih morajo voditi cepilni centri.

Izdala je tudi Odlok o spremembi Odloka o podaljšanju veljavnosti vozniških dovoljenj, teoretičnega dela vozniškega izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah, s katerim se veljavnost vozniških dovoljenj, teoretičnega dela vozniškega izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah, ki so zaradi začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji potekla ali potečejo od 16. novembra 2020 do 16. aprila 2021, podaljša do vključno 31. decembra 2021.

Vlada s sklepom o podaljšanju ukrepov na področju postopkov zaradi insolventnosti slednje podaljšuje do 30. junija 2021, sporočajo z urada vlade za komuniciranje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.