https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vlada dala soglasje k imenovanju Daniela Grabarja za direktorja soboške bolnišnice

25.03.2021 ob 9:00  

Vlada Republike Slovenije je potrdila imenovanje Daniela Grabarja za direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Vlada Republike Slovenije je dala soglasje k imenovanju Daniela Grabarja za direktorja javnega zdravstvenega zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota, za mandatno dobo štirih let.

Na razpis za delovno mesto direktorja javnega zdravstvenega zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota sta pravilno, pravočasno in popolno prispeli dve vlogi. Kandidata sta svoj program dela osebno predstavila na seji Sveta zavoda, kjer je Svet zavoda sprejel sklep o imenovanju Daniela Grabarja za direktorja SB Murska Sobota.

Grabar ob potrditvi imenovanja pravi, da trenutne epidemične razmere zahtevajo izredno prilagodljivost tako s strategijo izhoda iz izrednih razmer kot strategijo obvladovanja možnih naslednjih epidemioloških valov.

»Sicer bo tudi na podlagi izkušenj iz časa epidemije potreben premik v smeri še odločnejše osredotočenosti na paciente za zagotavljanje potreb, obvladovanje čakalnih dob ter zagotavljanje nepogrešljivih storitev in novosti pri zdravljenju,« pojasnjuje Grabar in dodaja, da bodo temelji zagotavljanja finančne vzdržnosti poslovanja bolnišnice še trdneje postavljeni na posamezne funkcionalne enote s pristopom spremljanja finančne učinkovitosti oddelkov ali dejavnosti, s skupnim iskanjem rešitev poslovno manj uspešnih dejavnosti.

»Med zaposlenimi bomo izgrajevali pripadnost bolnišnici ne le na podlagi dosežkov med epidemijo, ampak tudi z doslednejšim zagotavljanjem profesionalnih odnosov, izboljšanjem komuniciranja in iskanjem rešitev za spodbudno okolje vsem zaposlenim. Prizadevanjem za izboljšanje kakovosti in varnosti bomo dali več sistematičnosti s širšim vključevanjem zaposlenih in poglabljanjem znanj. Krepili bomo znanstveno-raziskovalne in pedagoške dejavnosti v bolnišnici z nadaljnjo usmerjenostjo v zagotavljanje finančnih virov in krepitev strokovne prisotnosti v regiji. Nadgrajevanje informacijske tehnologije bo pospremljeno z novimi poenostavljenimi rešitvami za hitro dostopanje do podatkov, dosledneje bomo opolnomočili srednji vodstveni kader s prevzemanjem odgovornosti za poslovne in strokovne odločitve,« prednostne naloge našteva Grabar.

Pri odločitvah in seznanjanju s spremembami bodo še naprej vključeni sindikati v bolnišnici, več sodelovanja bo tudi s strokovnimi organizacijami, zbornicami in društvi v zdravstvenem sistemu, nadgradili bomo sodelovanje z lokalno skupnostjo, ob potrditvi imenovanja še pravi novi dosedanji strokovni direktor prim. asist. Daniel Grabar, dr. med., spec. anest. z rean.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.03.2021 ob 15:54 123 gost

      Strategija je čim bole napuniti bolnico ker oni se ne držijo pravil, človeka testirajo in brez rezultatov te takoj pošljejo naprej ne da bi počakali na izid testa, to je osebna izkušnja

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.03.2021 ob 15:58 Geza gost

      Te že odgovarja tej vladi ka so ga tak hitro pozrdili ali pa je to bilo zmenjeno ob zadnjem obisku janše, tak je tudi Forjanič prišel notri

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.03.2021 ob 16:39 GOST gost

      GOSPOD VSE ČESTITKE GEZA V LUKJO SE SKRIJ EDEN IZ SOBOTE SE OPOTEKNO OB SIMONITIJA HA HA

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.03.2021 ob 20:48 libezen gost

      Dobro za narcisoidno članico sveta zavoda. Liplenski cestar je zgodovina. Doktori bole zanimivi. Partner pa doma začel z ročnimi deli. To je ljubezen. Več partnerjev imaš, več doma veljaš.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.03.2021 ob 5:54 k-p gost

      bravo da bo še daljemučkal in branil svoje zdravnike ki zajebejo paciente.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.03.2021 ob 7:04 gost

      Gyongyka iz SMC je tudik vesela !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.03.2021 ob 16:01 srečna gost

      Pa ka je te narobe če puce majo rade pubce. Vse poprek. Stari in mladi naj se ljubijo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.