https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Verski obredi dovoljeni tudi na prostem, nočna omejitev gibanja odslej krajša

26.3.2021  

Od danes ponovno velja omejitev gibanja v obalno-kraški, goriški in koroški regiji. Nočna omejitev gibanja po vsej državi od danes traja od 22. do 5. ure. Verski obredi na prostem pa so številčno omejeni na enega udeleženca na 10 kvadratnih metrov.

Pri zbiranju (druženju), prireditvah in shodih ni sprememb. V vseh regijah je dovoljeno zbiranje do deset ljudi, prav tako so dovoljene prireditve in shodi do deset ljudi.

Čeprav v odloku ni izrecno navedeno, med izjeme za prehod meja rdečih regij spadajo tudi šolarji, ki se vozijo iz rdeče obarvanih regij v izobraževalne ustanove v druge regije. "Ob upoštevanju priporočil NIJZ je gibanje med drugim dovoljeno za prihod na delo, odhod z dela in izvajanje delovnih nalog. Ta izjema se uporablja tudi za šolarje," so za STA pojasnili na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Kljub temu, da so se tri regije obarvale rdeče, pa razen prehajanja drugih omejitev ni, tako ponekod ostajajo odprte tudi terase gostinskih lokalov, saj si želi vlada zasledovati učinke ukrepov, ki jih uvede, je v četrtek pojasnil minister za zdravje Janez Poklukar.

Vstop v Slovenijo bo od danes mogoč samo z negativnim rezultatom PCR testa, enako velja za prekinitev karantene.

S spremembami odloka o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode pa od danes velja omejitev števila oseb, ki kolektivno uresničujejo pravico do verske svobode na prostem, in sicer na enega udeleženca na 10 kvadratnih metrov, ali več udeležencev, če gre za člane istega gospodinjstva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.