https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tudi letos uspešno izvedli čistilno akcijo

27.03.2021 ob 13:00  

Pomen spodbujanja družbene in okoljske odgovornosti Občine Moravske Toplice, ki je na destinacijski ravni nosilka bronastega trajnostnega znaka Slovenia Green, se zavedajo tudi njeni občani. Kot zgled dobre prakse s področja skrbi za urejeno in čisto okolje so se prebivalci občine Moravske Toplice, kot vsako leto doslej, tudi letos, udeležili tradicionalne, vendar aktualnim razmeram ustrezno prilagojene čistilne akcije, ki jo v vseh občinskih naseljih prireja Občina Moravske Toplice v sodelovanju z Javno komunalnim podjetjem Čista narava.

Tradicionalna čistilna akcija občine Moravske Toplice je letos zaradi epidemije Covid - 19 potekala nekoliko drugače kot prejšnja leta, saj jo je Občina Moravske Toplice v sodelovanju s predstavniki krajevnih skupnosti izvedla skladno z navodili NIJZ, ki so na tisti dan veljali. Pri tem je sodeloval in pomagal tudi štab Civilne zaščite Občine Moravske Toplice.

Čistilne akcije se je 20. marca 2021 v 25 naseljih udeležilo cca. 700 udeležencev, v naseljih Fokovci, Suhi Vrh in Ivanovci so zaradi neugodnih vremenskih razmer čistilno akcijo preložili na 27. 3. 2021.

Občina Moravke Toplice je poskrbela za maske, rokavice, razkužila in plastične vreče za smeti.

Zaradi prisotnosti novega koronavirusa so organizatorji še posebej pazili, da se udeleženci ne okužijo ali nevede prenesejo okužbo na ljudi okrog sebe. Pomembno je bilo, da se dosledno upoštevajo preventivni ukrepi (nošenje maske, skrb za higieno rok in kašlja, razkuževanje, upoštevanje varne medosebne razdalje), v primeru slabega počutja oziroma bolezni pa da se ostane doma in se čistilne akcije ne udeležuje.

Med udeleženci na čistilni akciji bo nagrajeno in v občinskem glasilu Lipnica objavljeno:

- naselje z največjim številom udeležencev glede na število prebivalstva
- naselje z največjim številom udeležencev na čistilni akciji in
- naselje, ki je glede na leto 2019 najbolj povečalo število udeležencev.

V naravi se je nabralo ogromno odvrženih odpadkov, zato Občina Moravske Toplice z doslednim upoštevanjem ukrepov dokazuje, kako pomembna je skupna skrb za okolje in kakšno moč imajo posamezniki, ko se povežejo za skupno dobro, zato se letos Občina Moravske Toplice še posebno iskreno zahvaljuje vsem udeležencem za nudeno pomoč in udeležbo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: TIC Moravske Toplice

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.03.2021 ob 14:45 gost

      Vej pa Pozvekov Pištek pa Horvat Janči ( pa ne tisti nimak z Goulo glavo ) sta tudik bila, pa sta pun ceker smeti nabrala.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.03.2021 ob 8:40 ivanovci gost

      Šli so kvečjemu zaradi gestija in pitja nič drugo .

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.