https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Logarjeva: Do zaostritev ukrepov prišlo zaradi britanske različice virusa

29.3.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala vodja strokovne skupine dr. Mateja Logar in vodja Oddelka Intenzivne terapije Infekcijske klinike UKC Ljubljana prof. dr. Matjaž Jereb.

Od danes naprej veljajo spremembe Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID. V rdeče države ni več možno potovati, je uvodoma povedala Maja Bratuša.

Prehajanje državne meje izven kontrolnih točk tako več ni mogoče, razen za dvolastnike med opravljanjem gozdarskih, kmetijskih ali poljedelskih del. Kontrolne točke so nespremenjene, prav tako njihov delovni čas.

Spremembe so tudi glede priznavanja PCR testov in sicer se PCR test od danes prizna samo, če je ta opravljen v državah članicah EU ali schengenskega območja, je še izpostavila Bratuševa.

Povedala je tudi, da klicni center v teh dneh beleži izjemno povečano število klicev, zato vse naprošajo, da v kolikor zveze v prvem poskusu ne dobite, poskusite ponovno.

Vodja strokovne skupine Mateja Logar je pojasnila, da je do zaostritev ukrepov prišlo zaradi britanske različice virusa, ki se je precej razširila in spremenila potek epidemije. Edina možnost, da zmanjšamo pritisk na bolnišnice, je bila zapiranje države, je izpostavila.

Vodja oddelka intenzivne terapije infekcijske klinike UKC Ljubljana Matjaž Jereb je izpostavil, da se razmere v bolnišnicah poslabšujejo. Zaskrbljujoče so razmere na intenzivni negi in trendi, ki se kažejo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.03.2021 ob 13:28 gost

      Plačana lažnivka. Za denar in položaj je prodala sebe in bi prodala vse svoje sorodnike, da bi bila en čas na položaju. Takšne prodane pičke so najhujše. Še prejšen teden je obljubljala odpravo policijske ure, zdaj zapira celotno državo - po zapovedi puklastega kaplara.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.03.2021 ob 14:04 gost

      Vse je kriva debilna vlada nesposobna. Glavno da se na veliko kasira in drka glupi narod za 1 april. Pejmo se malo hecat.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.03.2021 ob 15:12 Goal gost

      Za vse očete in mame, ki radi ostanejo doma, da skrbijo za svoje ljubljene, ali ostale ljudi, ki iščejo priložnost, da iz meseca v mesec privabijo dodaten zaslužek za svojo družino. Sestra mojega prijatelja s to metodo na računalniku zasluži 100 USD na uro. Dovolite mi, da delim izjemno priložnost za raziskovanje smernic za začetek spletnega mesta ... >> www.works79.com

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.03.2021 ob 19:09 gost

      Fabrike koronek nede šo ka se tan more delati. Zato se tan ne testira ne meri vročina ne razkozuje ne nosi mask. Kajti vse to že od lanskega marca naprej. Jebeš taki virus kjer dela 500 ljudi in se trije okužijo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.