https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V soboški bolnišnici se polnijo postelje s covidnimi bolniki

2.4.2021  

Od četrtka veljavni strožji omejitveni ukrepi pri organizaciji in opravljanju zdravstvene dejavnosti v bolnišnicah sicer ne prinašajo sprememb oziroma zaostrovanj ukrepov, ker pa epidemične razmere zbujajo skrb, v Splošni bolnišnici Murska Sobota pozivajo vse, da dosledno upoštevajo preventivne ukrepe, da delujejo odgovorno ter tako zaščitijo sebe in druge.


V bolnišnici lahko izvajajo vse zdravstvene storitve kot so jih v zadnjem času, seveda ob zagotavljanju neodložljivih zdravstvenih storitev in zadostnih zmogljivostih za obravnavo pacientov, obolelih za koronavirusno boleznijo 19.

Hospitaliziranih 41 bolnikov 

Število okužb spet narašča, znova se polnijo tudi postelje s covidnimi bolniki. Danes imajo v Splošni bolnišnici Murska Sobota hospitaliziranih 41 bolnikov s koronavirusno boleznijo 19 in 3 s sumom na njo. Intenzivno zdravljenje potrebuje 11 bolnikov s to boleznijo. Kot je znano, imajo v bolnišnici na oddelku za intenzivno terapijo 14 postelj, na vrhuncu drugega vala epidemije pa so hkrati zdravili tudi 23 pacientov.

Ker nas izkušnje učijo, da lahko vsak od nas prispeva k izboljšanju razmer tako, da se ravna po osnovnih priporočilih za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, ves čas upoštevajte znane ukrepe:

• ohranjajmo varno medsebojno razdaljo najmanj 1,5 metra do drugih oseb,
• redno in pravilno uporabljajmo masko povsod, kjer ni mogoče vzdrževati varne medsebojne razdalje,
• bolj pogosto si umivajmo roke, če to ni možno, si jih razkužimo,
• kašljajmo v rokav ali robec, ki ga nato odvržemo v smeti,
• z nečistimi rokami se ne dotikajmo obraza,
• izogibajmo se tesnim stikom z osebami zunaj našega gospodinjstva,
• ko bomo na vrsti, se odločimo za cepljenje proti covidu-19.

Pomembno je, da ob bolezenskih znakih in simptomih, kot so nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj …, ostanemo doma in se po telefonu posvetujemo z izbranim zdravnikom ter upoštevamo njegova navodila.

Večinoma v teh prazničnih dneh uživamo meso in mesne izdelke, ki so bogat vir energije, še posebej zdravju škodljivih maščob, soli in drugih aditivov. V povprečju zaužijemo preveč energijsko bogato, slano, sladko in mastno hrano. Zato je zelo pomembno, da se zavedamo, da ni vsak dan praznik in da nekatera živila neugodno vplivajo na zdravje. Pri hrani ostanimo zmerni, popijmo dovolj vode, vključimo pa tudi dovolj dnevne telesne dejavnosti, sporočajo iz soboške bolnišnice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.04.2021 ob 11:14 gost

      HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2021 ob 11:44 2.april gost

      "Število okužb spet narašča, znova se polnijo tudi postelje s covidnimi bolniki" Laž, laž, laž. A vas ni sram, da tako prozorno lažete. 1. april je bi včeraj! V Pomurju število okužb pada že od 25.marca in je trenutno Pomurje z najboljšo epidemiološko sliko v državi. Okrog 20. marca je bilo v soboški bolnišnici 50 pacientov, konec marca 45 in včeraj 41 pacientov. Da ne omenjam, da je bilo na vrhuncu epidemije 150 pacientov na covid oddelku. Ma gnusni ste novinarji.

      26 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2021 ob 12:20 čika-pajo gost

        Sploh veš, da nič ne veš, da nič ne razumeš, psihiatra potrebuješ. Psihiater zelo te bo vesel, boš z nasmehom lepše živel.

        6 14 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2021 ob 21:01 Lali gost

        Soboška bolnica je štala, ob vstopu na urgenco te testirajo in brez rezultatov te takoj pošljejo naprej ne da bi počakali na izid testa, po šestih urah zapustiš objekt in dobiš izvid na covid, na srečo moj je bil negativen

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.04.2021 ob 19:23 gost

      Tega veselega psihiatra priporoči svojemu debilu vladnemu vele vodiji.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.04.2021 ob 21:29 gost

      lali v štalo tudi spadaš.Ne na srečo .Ker si negativna oseba so ti rekli da je test negativen. Na čeli ti piše da si NEDONOŠENČEK.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.04.2021 ob 17:47 laži, laži gost

      kako korist imate da lažete, verjetno ste dobro plačani, kje vam je integriteta, dostojanstvo, bit človeka ne lažnivega cucka, prokleta banda podkupljena domobranska.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.