https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurske mlekarne vstopajo na trg alternativnih rastlinskih napitkov

03.04.2021 ob 6:00  

Pomurske mlekarne so lani potrojile dobiček in ustvarile več kot dva milijona evrov čistega dobička pred obdavčitvijo. Lani so dali na trg mleko brez laktoze, obudili proizvodnjo sira zbrinc, razvili kremaste sadne jogurte z manj sladkorja in dali na trg čokoladni šejk. Letos pa z novimi izdelki PlanaPlus vstopajo na trg alternativnih rastlinskih napitkov.

V Pomurskih mlekarnah, ki so s 55 milijoni litrov predelanega mleka tretja največja mlekarna v Sloveniji, so lani prihodke od prodaje povečali za desetino. V podjetju, ki se zdaj ponaša tudi s tem, da mleko odkupujejo izključno v Sloveniji, so lani ustvarili dobrih 39 milijonov evrov prihodkov. Še veliko bolje jim je šlo pri dobičku. Ustvarili so več kot dva milijona evrov čistega dobička pred obdavčitvijo, kar je skoraj trikrat več kot predlanskim.

Pomurske mlekarne je pred dobrima dvema letoma kupil Avstralski Slovenec Anthony Tomažin in ga iz prisilne poravnave pripeljal do dobička. Podjetje ima 160 zaposlenih. Lani so poplačali še zadnji del od 11,1 milijona evrov dolga iz prisilne poravnave, ki se je začela leta 2017 in v kateri so bili nezavarovani upniki 90-odstotno poplačani.

Tomažin je za Finance pojasnil razloge za boljše poslovanje Pomurskih mlekarn: »Ko sem prišel v Pomurske mlekarne, je bilo to zaspano podjetje, v katero se mnogo let ni vlagalo, in tudi kadrovsko podhranjeno. To smo skupaj z zaposlenimi spremenili. Na novo smo zaposlili 40 sodelavcev, začeli spet vlagati in se osredotočili na proizvodnjo donosnih izdelkov ter okrepili razvoj novih. Lani smo dali na trg mleko brez laktoze, obudili proizvodnjo sira zbrinc pod znamko Princ, ki po okusu spominja na parmezan, razvili kremaste sadne jogurte z manj sladkorja in dali na trg čokoladni šejk, ki mu dodajamo vitamine in vlaknine, je brez glutena in je prava tekoča hrana.«

Prenovili so tudi embalažo izdelkov, da so že na prvi pogled privlačnejši, saj igra videz embalaže pomembno vlogo pri nakupnih odločitvah. Poleg tega uvajajo manjša pakiranja, saj kupci želijo imeti čim bolj sveže izdelke. Zato so uvedli manjša pakiranja sirov, tudi že narezanih.

Vstopajo še na trg alternativnih rastlinskih napitkov, ki so primerni tudi za vegetarijance in vegane ter za vse z laktozno intoleranco. Te bodo tržili pod novo znamko PlanaPlus, njihova proizvodnja pa je stekla prejšnji teden. Imajo že ovseni in rižev napitek, tej ponudbi pa bodo kmalu dodali še kokosov napitek.

Rastlinske napitke PlanaPlus ponujajo za zdaj samo v litrski embalaži. »Kmalu bomo dobili še novo pakirno linijo za 0,25- in 0,33-litrsko embalažo, tako da bomo lahko razširili ponudbo. Prihodnje leto bomo vlagali še v novo linijo za pakiranje svežih izdelkov, kot so jogurti, tako da bodo shranjeni v embalaži s pokrovčkom. Za omenjene naložbe bomo namenili okoli 5,5 milijona evrov, financirali pa jih bomo večinoma iz lastnih sredstev,« je pojasnil Anthonyjev sin Benjamin Tomažin, ki je prokurist Pomurskim mlekarn.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.04.2021 ob 6:50 gost

      Čigavo mleko pije pomurski človek,toliko litrov mleka,živine krav molznic pa za vzorec logika pravi,da nekaj hudo ne štima.

      18 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.04.2021 ob 7:20 gost

      Čigavo le vse kar se kje zavrže se prilijte k slovenskemu mleku in se lepo pomeša. Potem se prodaja kot najdražje mleko seveda če pa je vse svetovno iz odpada.

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.04.2021 ob 9:08 GOST gost

      GNOJ STE KAK NEKOMI IDE ŽE STE FAUŠ PA DAJTA ZENE KA PODOJIMO LEVAKI KAK VAS NEJ SRAM STO TI KRIV ČI SI ŠTALO ZAFURAL MI DOBIMO DOBRO PLAČANO PA ZDRAVI BOJTE

      8 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2021 ob 9:14 gost

        OVCA DESNA NAPIŠI KOLIKO PLAČE DOBI DELAVEC ZA 176 UR DELA BREZ MALICE IN PREVOZNIH STROŠKOV. ŠELE POTEM SE BO VIDELA TA " USPEŠNOST " TUJCA, KI JE TO SKORAJ ZASTONJ KUPIL.

        22 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2021 ob 10:51 gost

        Še enkrat preberi kar si napisal. Ni vażna vsebina ampak pravopis in ločila. Sicer pa se, kot izhaja iz napisanega, sam deklariraš kot desničar in zato ni pričakovati pismenosti.

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.04.2021 ob 10:09 gost

      Kaj, če bi ta tajkun, ki je firmo skoraj zastonj dobil, kaj povedal o plačah svojih zaposlenih? Če bi novinarji bili novinarji in ne pisuni za denar, bi ga to tudi vprašali. Že nekaj let ne kupujem nobenega izdelka te mlekarne, ker so izdelki ostalih mlekarn kvalitetnejši in cenovno ugodnejši.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.04.2021 ob 10:59 gost

      No debeli, končno ti nekaj tu lahko dam prav. Lahko povem nekaj o tej firmi, ker poznam nekaj zaposlenih. Plača je minimalna oziroma niti to ne, država jim doplača do minimalca.. Delavci jim odhajajo kot po tekočem traku, nekateri odidejo že po mesecu dni ali še prej zaradi katastrofalnih razmer. Stroje, wcje in garderobe imajo še iz ćasa Mati Terezije Avstroogrske, da ne govorim kaki sužnjelastniški odnos imajo vodilni do delavcev. Evo, o takih zadevah bi se moralo pisati in raziskovati, ne samo dobiček, od katerega nimajo delavci nič. Pa še nekaj debeli, sem desničar in to ekstremni pa sem vseeno za delavce, kaj porečeš na to, tudi desničarji se zavzemamo za pravice delavcev ne samo levica kot ti praviš. Dejstvo pa je, da to kar sem slišal on nekaterih njihovih delavcev, ki imajo namen oditi iz mlekarn, ko se situacija z covidom malo umiri, je zelo zaskrbljujoče, ne bi tja šel delat za noben denar, raje sem na socialni, čeprav tudi sam delam za minimalca, ampak vsaj delo ni naporno in se vlaga v nove stroje. Tudi jaz ne kupujem njihovih izdelkov, take bande ne bom podpiral, pa če je stokrat domače. So tipični Ameriški kapitalisti, ki imajo delavce za sužnje.

      22 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2021 ob 11:35 gost

        Ti si pameten in razgledan desničar, zato me ne moti, da si desničar. Želim si samo, da bi bilo več takih desničarjev. Potem bi nam v Sloveniji bilo lepše in boljše.

        13 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.04.2021 ob 19:29 krijžani gost

        Samo bi te vprašal če so ti to delavci rekli? Jim verjameš? Ali pa si slučajno tam delal pa so te pri čem dobili da jih blatiš? Samo vprašam!!!

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.04.2021 ob 11:44 gost

      Brez brige, da nas je več, ki isto razmišljajo kot jaz. Nismo vsi desničarji za Janšo, znamo misliti z svojo glavo. Čeprav sem zelo proti levičerjem, še posebej Mesečevi Levici in Fajonki, te dve stranki bi ukinil, sem tudi proti Janši. On načrtno uničuje z svojimi ministri šport in šolstvo. Dam primer glede fuzbala. Smo edina država v evropi, kjer se ne bodo igrala ligaška tekmovanja, ne samo nogomet, tudi ostali športi. Evo z tem se je zasral meni in nima mojega glasu, no tudi do zdaj ga ni imel, je pa res da vsa leta volim desničarske stranke, samo ne sds, morda, ko se Janez umakne.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.04.2021 ob 11:47 gost

      Pa hvala za pohvalo. Napisal sem čisto resnico, to pravijo delavci Pomurskih mlekarn, nič si nisem izmislil, tudi ne vem zakaj si bi. mnogo njihovih delavcev je obupanih in to je zelo zaskrbljujoče in za raziskat. Ne vem kaj dela delovna inšpekcija. Aja, v času covida so menda tudi oni zaprti in delajo na daljavo.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.04.2021 ob 11:54 q gost

      Razvojna stopnja te mlekarne je na nivoju srednjega veka. Delavci jim bežijo, ker imajo zastarelo tehnologijo in je vsa proizvodnja vezana na človeško fizično moč in če ima delavec možnost izbirati delo v mlekarni ali pri cestnem podjetju, se bo zagotovo odločil za slednjo.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.04.2021 ob 12:25 gost

      Brez vlaganja v proizvodni proces lahko ostane dobiček.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.04.2021 ob 12:41 gost

      Zakaj pa delavci ne povabijo mojstra za vodo Pocivauska malo na obisk. Kajti on se zelo ve hvaliti kako se zavzema za gospodarstvo. Če ve z vina narediti vodo pa ni vrak da nebo rešil tudi ta problem.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.04.2021 ob 12:46 gost

      Delavec keri hodi delat v tako fabriko podpira izkorišcevalca delodajalca. Delodajalec keri nebo imel takih ne odločnih delavcev nebo imel koga izkurišcati in nebo imel fabrike. Zato so delavci krivi da hodijo delat za mizerne plače in podpirajo debila delodajalca da se bogati na njihov račun. Ko jih na plača ko si zaslužijo. Zato se pa morajo sami pobrigati in delodajalca morajo vrzti u vrazjo mater.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      03.04.2021 ob 12:53 gost

      Kaj, ko pa je večinoma delavcev v Pomurskih mlekarn ovc in se bojijo lastne sence, kaj šele da bi se uprli in pobrigali zase. So pač zadovoljni, da imajo službo ali pa nimajo kam drugam it, čeprav je tudi zdaj za časa covida kar precej razpisov in potrebe po delavcih, samo eni pač ne upajo riskirat. Moje iskreno sožalje vsem, ki še vztrajate v tej sužnjelastniški proizvodnji.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      03.04.2021 ob 12:57 gost

      Pa odnos vodilnih do delavcov v toj firmi je katastrofalen. Šef proizvodnje gleda na delavca kot na najvecjega sovraznika. Nikoli pohvala ali vsaj nasmeh. Vedmo le mrkli pogled wd in to je to.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      03.04.2021 ob 13:15 Kmet gost

      Jaka pohvala o novih zaposlenih. Največja zvezda je gospod na nabavi mleka. Človek je dvej zadrugi uspel doj vgasnoti. Vedno dela samo za sebe in tudi zdaj je verjetno tak. Volk samo dlako menja. Te pa lastnik čaka da mu kmetje prek zadrug prodamo mleko. Jok brate odpade. Kak dugo bo imel take ljudi naša zadruga ne gre z mlekom v to mlekarno.!

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      03.04.2021 ob 13:15 Earn Dollars gost

      85 dolarjev na uro, ki jih zagotavlja Google, od doma dobro plačujem od 8580 do 9065 dolarjev na teden, kar je neverjetno, pred enim letom sem bil brez službe v groznem gospodarstvu. Zahvaljujem se Bogu vsak dan, ko sem bil blagoslovljen s temi navodili, zdaj pa sem dolžan plačati naprej in ga deliti z vsemi ..... >>> www.doucash.cf

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      03.04.2021 ob 13:16 Earn Dollars gost

      85 dolarjev na uro, ki jih zagotavlja Google, od doma dobro plačujem od 8580 do 9065 dolarjev na teden, kar je neverjetno, pred enim letom sem bil brez službe v groznem gospodarstvu. Zahvaljujem se Bogu vsak dan, ko sem bil blagoslovljen s temi navodili, zdaj pa sem dolžan plačati naprej in ga deliti z vsemi ..... >>> https://cutt.ly/qczgLju

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      03.04.2021 ob 13:21 gost

      Kakorkoli boste pljuvali po meni vam napišem, da se v SAMOUPRAVNEM SOCIALIZMU KAJ TAKEGA NITI PRIBLIŽNO NI MOGLO DOGAJATI. Takrat je bil delavec lastnik vsega, spoštovan in cenjen. O poslovanju podjetja smo odločali vsi preko svojih delegatov in predstavnikov ter direktno na zbrih delavcev. Dobiček iz poslovanja smo si razdelili vsi zaposleni v podjetju. Da so podjetja za svoje delavce gradila stanovanja in dajala zelo ugodna posojila za gradnjo hiš svojim zaposlenim, da smo imeli počitniške domove na morju in v planinah za zelo poceni letovanje, je pa današnjim kapitalistom in njihovim zagovornikom fata morgana.

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      03.04.2021 ob 13:44 GOST gost

      NEMRE METI 1000 E PLAČE PA JOGURT SKLADATI ZIDAR ZUNAJ PA 700 AJTE NEKAN RADI BOJTE KA JE TO OSTALO V SOBOTI NEGA VEČ POM MURE PAN BLISK TO SO VSE NAŠI SPIČKALI NEJ TUJCI

      4 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2021 ob 14:07 gost

        Ti si rojen hlapec brez pameti. Nkoli ne boš razumel, da je Jugoslavija ( in tudi nekatere druge države ) razpadla zaradi interesov ZDA, Nemčije in Vatikana ter nekaterih naših plačancev in izdajalcev. Namenoma so uničili s pomočjo domačih plačanih ljudi tisto, kar niso rabili ali bi jim bilo prevelika konkurenca. Pridobili so naš trg ter zelo poceni delovno silo. Vatikan je pa dobil 12 % slovenske zemlje z jezeri, gozdovi, zgradbami, stavbami vred. Še vodne vire so dobili tujci z nakupom ( za drobiž ) naših podjetij - Radenska, Rogaška, pivovarne, polnilnice pitne vode, ................ Da o tem koliko Goričke zemlje ( in drugod ) so skoraj v džabe pokupili tujci, tu ne bom pisal, ker je to druga zgodba. Niti svoje zemlje, denarja, bank, denarne politike, odločanja, samostojnosti, ................ nimamo več. Da smo hlapci ( kar je res - predvsem Janševi in cerkveni desničarji ) je pa že zdavnaj napisal največji slovenski pisatelj Ivan Cankar. Sam sem delal v proizvodnji od leta 1970 do leta 2012, zato dobro poznam razliko med delom in življenjem v socializmu in v kapitalizmu in noben Žan Mahnič ( ki se je rodil leta 1990 ) in ostali Ivanovi pujceki ne morejo mene učiti kako sem jaz živel leta 1980 ( ali prej ali pozneje ). Bavčar in Janša pred letom 1990 nista imela nič ( midva z ženo sva že zdavnaj zgradila svojo hišo in uredila ostalo ) - eden se je vozil s kolesom, drugi si je za zabave sposojal suknjič, ker svojega ni imel ( popolnoma nesposobna ), kaj imata danes??!!!!!!!!!! Pa oba od mladosti na državnih ceckih.

        15 3 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      03.04.2021 ob 14:58 14:07 gost

      tak se govori in piše, se popolnoma strinjam, ker sva skoraj istih let, in tudi enako pot sva prehodila. Slovenija ni niti senca Slovenije pred ugrabitvijo politikov leta 1990, politikov mogoče 15%, ostali so pa seljaki, ki so brez služb odšli v politiko in nam 30 let kradejo, tako, da za leto, dve ne bomo Slovenci niti lastniki javnih WC-jev. In sedaj nam držaavo vodita dva največja seljaka vseh časov Pahor - Janša. Kaj sta predstavljala pred letom 1990????, nič, prav nič, edino petopkrako sta nosila.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      03.04.2021 ob 16:07 gost

      Zdaj državo Slovenijo vodijo polpismeni ljudje. Keri niti nebi v hram demokracije vedeli priti če nebi imeli navigacije..seveda če jo sploh vejo uporabljati.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      03.04.2021 ob 19:19 gost

      Ka te tij govoriš neumnosti , ka si te tij z ženo napravo , ka si te tij delo , celo življenje si na socialnih transferjih , slame ne veš navzkriž dati , tij si delo , budalo eno , idi nazaj v Yugo , vej pa znan što si , lažnivec eden , socialni podpiranec , marš , pa ne piši več neumnosti budalo , ka so svetki.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      03.04.2021 ob 19:25 gost

      Lažnivec levojajčni brezobrazen.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      03.04.2021 ob 22:51 The truth is out there gost

      Lejko s prve rokej poven ka je delavec nej vreden nika. Vodilni nemajo odnosa, nosijo se kak najbole sposobni lidgej, v bistvi so pa totalni magarci nesramni. Dodatek do minimalne plače pa dobi velka večina zaposlenih kera dela tuj cele vikende. Ne priporočan nikomi ka bi se na toj ferme zaposlo.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      04.04.2021 ob 7:23 gost gost

      SE PREPOZNAŠ HIŠO SI NAPRAVO NA POSOJILO KELKO SI PA VRNO ZATO PA VRAG ZIJ JUGOVINO ŠE MIJ MLAJŠI SMO TVOJE POSOJILO MELI NA HRBTI ZAJ SE PA VEN MEČEŠ ŠE SRAT PAPIR STE KRALI MLADI SMO TO VIDILI PA SMO MOGLI TIHO BITI JE ISTINA PRIZNAJ

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.04.2021 ob 9:10 gost

        Ne bi ti škodilo, če bi kdaj bil pametnejši in bi bral tiste medije, ki pišejo resnico in ne tiste Janševe lažnive. Glede ženine in moje hiše je tako - žena je podedovala staro hišo in nekaj zemlje ter gorice. Gorice sva obdržala, ostalo sva prodala. Kar nama je manjkalo do nove velike hiše, sem dobil v podjetju kjer sem delal posojilo, ki sem ga v celoti odplačal. To podjetje še danes dobro posluje. Vi mlajši ne plačujete nobenega mojega posojila in nobenih dolgov Jugoslavije. To so Janševe in desne laži. Ko se je Slovenija odcepila od Jugoslavije, so bile vse blagajne polne in je Slovenija imela manj kot eno milijardo evrov dolga!!!!!!!!!!!!!!!!!! Danes ima dolga več kot 37 milijard evrov - SLOVENSKEGA NE JUGOSLOVANSKEGA!!!!!!!!!!!!!!!!! S tem, da so vladajoči večino tega, kar smo ustvarili v Jugoslaviji prodali, privatizirali ali uničili. Sem pa jaz, moja generacija in generacija pred mano, tebi in vam mladim omogočili, da ste imeli brezskrbno, zdravo in lepo otroštvo, mladost, brezplačno zdravstvo, šolstvo, športne dejavnosti, kulturo, varnost, ............................... Pojdi k zravniku v Ameriki ali na večjo operacijo tam - ni šans, če nimaš veliko denarja, za študij tam boš moral vzeti ogromno posojilo, ...................... Mladi niti ne zavedate se, kaj vse smo vam omogočili. Delo si lahko v Jugoslaviji dobil kadarkoli in kjerkoli čisto blizu doma!!!!!!!! Leta 1987 je bilo v Sloveniji manj kot 20.000 brezposelnih, danes jih je 100.000 in v kratkem jih bo še veliko več. Ko so oblast prevzeli " demokrati " in spremenili sistem v kapitalističnega, je vse šlo k vragu razen izbrancev, ki so v kratkem času postali milijonarji. Ne poznaš prave zgodovine, zato beri in gledaj še kaj drugega od lažnivih Janševih medijev. Če imaš vsaj malo pameti v glavi, boš brez problema našel realne podatke o dolgu Slovenije od leta 1990 dalje. MISLI S SVOJO GLAVO IN MALO SE POTRUDI PA VSE NAJDEŠ.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      04.04.2021 ob 8:20 adio gost

      niti na prošnjo za službo ne odgovorijo, ko majo razpis. nič, boli njih. glede na te informacije hvala bogu da me sploh niso zvali in zdaj vem vsaj za bodoče, da je delodajalec adijo pamet.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      04.04.2021 ob 9:42 Drzavljan gost

      Kje so podjetja,ki so jih gradili naši starši? Se zdaj imam Rogov pecikl in Tomosovo stirko in avtomatik,pa se vse lepo deluje in nič na svetu jih ne prodam!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      04.04.2021 ob 10:13 gost

      Koliko so bili STARI tvoji starši ko so gradili podjetja ??????????Koliko pa so stari sedaj ???????????????? mogoče pa jih že ni.Brezveze nakladaš.Vsepovsod se najde bagaž,idi pa si ga zvozi domov !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.04.2021 ob 11:07 gost

        Vidim, da si neimformiran in, da ne veš ničesar iz zgodovine uspešnega slovenskega gospodarstva. Ti bom na pamet napisal nekah uspešnih nekdanjih slovenskih podjetij v državi Jugoslavija. Begunjski Elan je bil četrti največji proizvajalec smuči na svetu in je imel 6 % svetovni delež proizvodnje smuči, Alpina žiri je bila četrti največji proizvajalec smučarskih čeljev na svetu, Iskra Kranj je imela leta 1989 zaposlenih 35.000 ljudi!!!!!!!!!!!!!! in je prva v Evropi sestavila računalnik, njene telefone ETA 80 pa so uporabljali povsod po svetu, Litostroj je bil najboljši proizvajalec turbin b+na svetu in imel 4.000 zaposlenih, TAMovi ( Maribor ) avtobusi in vojaška vozila so bila povsod po svetu - 8.200 zaposlenih, Radenska Radenci je bila četrti največji proizvajalec mineralnih vod na svetu - 1,500 zaposlenih, Tomos Koper, Mehanotehnika Izola- otroški telefoni, električni vlakci po vsem svetu, Peko tržič, IMV ( danes REVOZ ) - 4.000 zaposlenih, katrca R - 4, Mura ( srajce, obleke luksuz) - 6.500 zaposlenih, Fructal Ajdovščina najboljši sokovi po celem svetu. Meblo jogiji, Mlinotest testenine, Rog ( kolesa - ponny, pisalni stroji), Tobačna tovarna Ljubljana ( najsodobnejši stroj za izdelavo cigaret v Evropi, Droga, Talis Maribor, Pivovarna Union, Laško, Zlatorog Maribor, Tovarna nogavic Polzela, Sladkogorska Sladki vrh, Gorenjka ( izvrstne čokolade ), Perutnina Ptuj in Pivka, Pomurka, SCT, Primorje, Vegrad, Mercator - več kot 10.000 zaposlenih nekoč, ................................................................................................................. Kaj imamo danes v kapitalizmu?????????? Delavce na cesti, na delu v Avstriji in v Italiji, nekaj velikih tajkunov, ki skrbijo samo za svojo rit, tisto, kar dela za minimalne plače, je v lasti tujcev, ki dobiček odnašajo v tujino, delavce pa izmozgajo do onemoglosti. Še dobro, da sem veliko časa živel v lepšem in boljšem svetu.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      04.04.2021 ob 11:21 gost

      Kak si pa lahko Nafta Lendava pozabil in 1500 zaposlitev.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.04.2021 ob 11:39 gost

        Še veliko drugih sem pozabil. Žal. Pisal sem na brzino po spominu. Tudi na Panonijo, Blisk, ELRAD, in še marsikaj sem pozabil. Kdor je takrat živel, se spomni kaj smo vse imeli. V Soboti najmanj 20.000 delovnih mest, danes pa zvečer in ponoči mesto duhov.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      04.04.2021 ob 13:51 GOST gost

      PA TO VAM PIŠEM ŠTO JE ZAPRAVO DIREKTORI DELAVEC NA CESTO BREZ ODPRAVNINE ZAJ SE PA HVALI Z VILO PA VIKENDI RESNICA BOLI VSE KREJ VZETI RAČUNE NA MIZO HERBALI STE VIJ MUDA MARJANOVA

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.04.2021 ob 15:24 gost

        Glej človek, v Jugoslaviji smo imeli plače, vsake tri mesece dobiček, v podjetju ugodna posojila in zlahka smo si zgradili hiše. Ne kot danes, ko delaš 10 ur dnevno za minimalno plačo, s katero komaj pokriješ mesečne stroške, o posojilu pa lahko samo sanjaš. Pojdi po Soboti in poglej okoli sebe. Večina blokov, hiš in ostalega je iz časa Jugoslavije. Trgovski centri, knjižnica, ekonomska šola, dom starejših, avto priodajalne - pa se konča 30 letni razvoj nove države. Zelo malo novega. Verjetno nisi poročen ali pa starši žene nimajo ničesar. Pri poroki je samo srce premalo, mora tudi pamet biti zraven. No, morda sem pa imel samo srečo, da so ženini starši nekaj imeli in sva imela oba z ženo univerzitetno izobrazbo. Ti bom napisal stvar, ki je bila skrajno nepoštena, jaz bi pravil KRIMINALNA. KRAJA, dovoljena z zakonom. Leta 1991 je pod DESNO VLADO bil sprejet JAZBINŠKOV zakon, s katerim so lahko najemniki državnih stanovanj, v katerih so trenuto živeli , lahko odkupili to stanovanje po sramotno nizki ceni - približno 10 % vrednosti stanovanja. Nekateri so za novo 80 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Soboti plačali okoli 5.000 evrov ( v protivrednosti tolarja ). Veliko je tu bilo goljufov, ki so skoraj zastonj prišli do stanovanj v Ljubljani, na Bledu, ob morju. Tako je desna vlada prodala za drobiž okrog 85 % državnih stanovanj, za katera smo vsi zaposleni plačevali določen odstotek od svojih plač. Danes pa mladi, mlade družine in ostali ne morejo priti do državnega najemnega stanovanja. Če pa dobijo najemniško stanovanje v privatni lasti teh, ki sotakrat skoraj zastonj odkupili stanovanja, plačajo v dveh letih toliko najemnine kot so ti lastniki plačali za nakup celotnega stanovanja. Veliko, veliko je stvari, dogodkov, lopovščin, kriminala, zakonsko dovoljenega, in drugega, o katerem mladi nimate pojma. In povsod so zraven desničarji - za Ivana Janšo pa tako znamo, da je od začetka pa do danes vedno v parlamentu - poslanec, minister in 3x predsednik vlade.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      05.04.2021 ob 0:06 gost

      Za delavske pravice pa se morejo boriti sindikati,saj delavci plačujejo članarino!!!!!!!!!!!!Sindikat mora biti strah in trepet v podjetju in se zavzemati za delavca!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      05.04.2021 ob 17:46 joker gost

      v pomurskih mlekarni je tak če delaš 160ur ali 180 ur je plača ista kde je tu logika lopovi majku vam prleško nesposobno mrš

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      01.02.2022 ob 14:50 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.