https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Na državnem tekmovanju iz biologije uspešni tudi pomurski dijaki

7.4.2021  

V soboto, 20. marca, je bilo na II. gimnaziji v Mariboru državno tekmovanje iz biologije za Proteusovo nagrado, kjer so bili uspešni tudi pomurski dijaki.

Letos je na šolskem tekmovanju iz biologije za srednješolce za Proteusovo nagrado sodelovalo 2113 tekmovalcev, od katerih se jih je 187 uvrstilo na državno tekmovanje.

Med vsemi sodelujočimi je 739 tekmovalcev prejelo bronasta, 75 srebrna in 69 zlata priznanja. Pomurski dijaki so uspeli osvojiti tri zlata in pet srebrnih priznanj.

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča so osvojili tri zlata in tri srebrna priznanja. Zlata priznanja so dosegli Filip Zver s 5. mestom v državi, Rene Zorman z 10. mestom v državi in Ajda Kuhar s 4. mestom v državi (vsi pod mentorstvom prof. Marije Meznarič).

Srebrna priznanja pa so dosegli Pia Zupančič, David Bürmen (pod mentorstvom prof. Marije Meznarič) in Anika Žličar (pod mentorstvom prof. Vesne Vrhovski).

Med dijaki Gimnazije Murska Sobota je srebrno priznanje dobila Vita Škarabot iz 2. a, pod mentorstvom prof. Renate Dominko.

Med tekmovalci iz Dvojezične srednje šole Lendava pa je srebrno priznanje prejela Hanna Laj, dijakinja 1.a razreda pod mentorstvom prof. Ildikó Kovač.

* Naslovna fotografija: postojnska-jama.eu

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 14:25 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.