https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Stockholm - švedska prestolnica ali mesto na vodi

 

Kraljevina Švedska je obmorska Nordijska država v Skandinaviji v severni Evropi. Na zahodu meji na Norveško, na severovzhodu na Finsko, na jugozahodu pa ima morsko mejo z Dansko; preostanek meje poteka po Baltskem morju in Kattegatu. Zaradi sorazmerno male poseljenosti je švedska narava znana po svojem miru, velikih gozdovih in hriboviti divjini.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

Po podatkih iz začetka leta 2007, ima Kraljevina Švedska čez 9,1 milijona prebivalcev, Stockholm pa okrog 1,7 milijona.

Stockholm je glavno mesto Švedske, ki leži na vzhodni obali Baltika ob vhodu v jezero Mälaren. Samo mesto zajema področje občin. Osrednji del in mnoga notranja predmestja so del občine Stockholm, ki ima 765.000 prebivalcev. Je upravno, kulturno, prometno, nakupovalno in poslovno središče Švedske.

Stockholm je kot glavno mesto sedež švedske vlade in švedskega parlamenta. Tu je tudi rezidenca švedske vodje države; trenutno kralja Carla Gustava XVI. Slikovito mesto je znano predvsem po svoji znameniti legi, saj poleg tega, da leži na kopnem, središče mesta leži na neštetih otočkih jezera Mälaren, od tod tudi ime "Mesto na vodi" oz. "severne Benetke".

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2019 ob 16:24 jan ko gost

      Super samo je malo premalo opisa.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.